Αθλητισμος

Μουντιάλ 2022: Χτύπησε στο 81’ η Κόστα Ρίκα - Κέρδισε 0-1 την απογοητευτική Ιαπωνία (εικόνες, βίντεο)

Ζωντανή στο όνειρο της πρόκρισης η παρέα του Νάβας - Τα πάντα ανοιχτά στον 5ο όμιλο

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Μουντιάλ 2022: Η Κόστα Ρίκα κέρδισε την Ιαπωνία με σκορ 0-1 και μένει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του Κατάρ.

Η Ιαπωνία απέτυχε να κάνει άλλο ένα βήμα προς τους γύρους νοκ-άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 του Κατάρ, καθώς το γκολ του Κέισερ Φούλερ στα τελευταία λεπτά του αγώνα χάρισε στην Κόστα Ρίκα μια ανέλπιστη νίκη στον Όμιλο Ε.

Μετά τη νίκη σοκ επί της Γερμανίας, η Ιαπωνία βρέθηκε να ασφυκτιά από το σφιχτό αμυντικό σύνολο της αντιπάλου της, πριν ο Φούλερ χτυπήσει με το πρώτο σουτ της Κόστα Ρίκα εντός εστίας στο τουρνουά.

Το αποτέλεσμα αφήνει και τις δύο ομάδες σε τρεις βαθμούς μετά από δύο αγώνες, με την Ισπανία, που εξακολουθεί να είναι στην κορυφή του ομίλου με διαφορά τερμάτων, να αντιμετωπίζει τη Γερμανία στις 21:00 απόψε, Κυριακή.

Η νίκη για την Ισπανία θα εγγυηθεί την πρόκρισή της στους 16 της διοργάνωσης.

Αφού κέρδισαν τη Γερμανία στο πρώτο τους πρώτο παιχνίδι, πολλοί περίμεναν ότι η Ιαπωνία θα επικρατούσε μιας Κόστα Ρίκα που βρέθηκε στο καναβάτσο μετά το βαρύ 7-0 από την Ισπανία.

Μια αγκαλιά οι παίκτες της Κόστα Ρίκα μετά το γκολ του Κέισερ Φούλερ © EPA/Ali Haider

Ωστόσο, ο προπονητής της Ιαπωνίας Χατζίμε Μοριγιάσου, επέλεξε την έκπληξη αντί της συνοχής, κάνοντας πέντε αλλαγές, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια υποτονική απόδοση και ένα σκορ που άνοιξε τον όμιλο σε κάθε πιθανή εξέλιξη.

Ήταν μια αξιοσημείωτη νίκη για την Κόστα Ρίκα, η οποία απέτυχε να βρεθεί με αξιώσεις απέναντι από την άμυνα της Ιαπωνίας, πριν το σουτ του Φούλερ από την άκρη της μεγάλης περιοχής διαφύγει από την αντίληψη του τερματοφύλακα Σουίτσι Γκόντα, εννέα λεπτά πριν συμπληρωθεί η κανονική διάρκεια του αγώνα.

Έπειτα από ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς τέρματα, μέσα στην έντονη ζέστη στο στάδιο Αχμάντ Μπιν Αλί, η Ιαπωνία κυριάρχησε για μεγάλες περιόδους.

Ωστόσο, δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει καθαρές ευκαιρίες μέχρι το 88ο λεπτό, όταν ο Ντάιτσι Καμάντα δεν μπόρεσε να γυρίσει την μπάλα στην εστία μετά από ένα σπριντ του Καόρου Μίτομα.

Έχοντας επιτύχει τη λύτρωση μετά την ταπείνωσή τους στα χέρια της Ισπανίας, οι παίκτες της Κόστα Ρίκα πανηγύρισαν με έντονο συναίσθημα στο σφύριγμα της λήξης, καθώς η Ιαπωνία αφέθηκε να χωνέψει μια απογοητευτική εμφάνιση, που δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες μετά τους ηρωισμούς της απέναντι στη Γερμανία.

Πιστοί στην όμορφη παράδοση που έχουν δημιουργήσει, οι φίλαθλοι της Ιαπωνίας καθαρίζουν τις κερκίδες παρά την απογοήτευση της ήττας © EPA/Noushad Thekkayil

Μουντιάλ 2022: Ιαπωνία – Κόστα Ρίκα 0-1: Οι συνθέσεις και η βαθμολογία του ομίλου

Ιαπωνία (Μοριγιάσου): Γκόντα, Γιοσίντα, Ιτακούρα, Γιαμάνε (62’ Μιτόμα), Ναγκατόμο (46’ Χιρόκι Ίτο), Έντο, Μορίτα, Καμάντα, Ντοάν (67’ Γιουνούα Ίτο), Σομά, Ουεντά (46’ Ασάνο).

Κόστα Ρίκα (Σουάρεθ): Νάβας, Ντουάρτε, Κάλβο, Γουάστον, Οβιέδο, Μπόργκες (89’ Σάλας), Τεγιέδα, Φούλερ Σπενς, Τόρες (64’ Μπένετ), Κάμπελ (90+4′), Κοντρέρας (64’ Αγκιλέρα).

Η βαθμολογία του Ομίλου Ε:

Ισπανία 3 (1 αγώνας)
Ιαπωνία 3 (2 αγώνες)
Κόστα Ρίκα 3 (2 αγώνες)
Γερμανία 0 (1 αγώνας)

(Με πληροφορίες του BBC Sport)