Αθλητισμος

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το μπάσκετ επέστρεψε στην Ελλάδα

Οι δηλώσεις του Greek freak για το Ευρωμπάσκετ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Αντετοκούνμπο
Γιάννης Αντετοκούνμπο © EUROKINISSI

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στη Media Day των Μπακς: «Το μπάσκετ επέστρεψε στην Ελλάδα. Το διασκέδασα με την Εθνική».

Οι Μιλγουόκι Μπακς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκονται ένα βήμα πριν το ξεκίνημα της σεζόν στο NBA και η ομάδα πέρασε τη Media Day, με τον Greek Freak φυσικά να είναι στο επίκεντρο της προσοχής. O Γιάννης δήλωσε πως απόλαυσε τη συμμετοχή του στο Ευρωμπάσκετ και μάλιστα, θεωρεί πως η Εθνική ομάδα έδωσε νέα πνοή στο μπάσκετ στην Ελλάδα.

«Καίγεσαι λίγο, παίζεις πολύ μπάσκετ. Χρειάζεται ένα διάλειμμα, όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχολογικά. Θέλεις να περάσεις λίγο χρόνο εκτός παρκέ, να είσαι με την οικογένειά σου, να κάνεις αυτά που σου αρέσουν, να φας Doritos. Το χρειάζεσαι για να έχεις μία καλή χρονιά. Όμως ήταν εκπληκτική εμπειρία να εκπροσωπώ τη χώρα μου. Το διασκέδασα. Ήταν η πρώτη φορά που τόσος κόσμος ανταποκρίθηκε. Ο κόσμος είχε ελπίδα. Το μπάσκετ επέστρεψε στην Ελλάδα. Είχαμε τη στήριξη του κόσμου. Παρότι μείναμε ένα παιχνίδι μακριά από τα μετάλλια. Ζητωκραύγαζαν για εμάς και τη σημαία. Έβλεπαν τα παιχνίδια εκατομμύρια άνθρωποι κι αυτό είναι τέλειο. Είμαι λίγο κουρασμένος σωματικά και πνευματικά αλλά είμαι ενθουσιασμένος για τη νέα χρονιά», ανέφερε ο Greek Freak.

Παράλληλα μίλησε για τις διαφορές του παιχνιδιού μεταξύ Ευρώπης και ΝΒΑ. «Στην Ευρώπη είναι πολύ πιο δύσκολα από το ΝΒΑ. Δεν θέλω να δείξω ασέβεια, προφανώς το ταλέντο στο ΝΒΑ είναι πολύ μεγαλύτερο, αλλά οι χώροι που έχεις είναι λιγότεροι και η ένταση μεγάλη. Σε πιέζουν σε όλο το γήπεδο, σε παίζουν double-team, man-to-man. Είναι πιο physical. Δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει επειδή το ταλέντο είναι λιγότερο και χρειάζεται περισσότερη ένταση, αλλά είναι πιο δύσκολα. Όταν παίζω στην Ευρώπη με τέτοια ένταση και σε μικρότερους χώρους, αυτό με βοηθά να καταλαβαίνω καλύτερα το παιχνίδι. Τώρα όποτε πάω σε ματς ΝΒΑ, νιώθω πως υπάρχει περισσότερος χώρος για μένα και για να δημιουργήσω για τους συμπαίκτες μου».

Στη συνέχεια στάθηκε στο κίνητρό του, για ένα ακόμη δαχτυλίδι. «Προσπαθώ πάντα να φέρω στο maximum τις πιθανότητές μου. Θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που είμαι σε αυτή την πόλη και δεν θα πάρω τίποτα ως δεδομένο. Ήταν ωραίο το αίσθημα της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Ζήλεψα λίγο με το Γκόλντεν Στέιτ και με την παρέλαση που έκαναν... Ξέρεις αυτό το συναίσθημα τώρα... Ελπίζω ο Θεός να μας ευλογήσει να πάρουμε και άλλον τίτλο. Εάν όχι, είναι η θέλησή Του, όμως εγώ θα προσπαθώ να κάνω πάντα το καλύτερο δυνατό, να δουλεύω με το σώμα μου, να δουλεύω με τους συμπαίκτες μου, να προσπαθώ να κερδίζω παιχνίδια, να παίζω μπάσκετ και αυτό είναι που έχει περισσότερη σημασία από όλα».

Στη Media Day των Μπακς μίλησε και ο διόσκουρος του Γιάννη στην ομάδα, Κρις Μίντλετον. 

«Δύσκολο για τον Γιάννη να παίζει με αυτό το στυλ παιχνιδιού, ξέροντας τι ισχύει στο ΝΒΑ. Έχω παίξει με τους κανόνες της FIBA ​​και ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να πηγαίνεις στην επίθεση είναι λίγο διαφορετικός από ότι εδώ. Όμως ο Γιάννης είναι παντού κυρίαρχος. Μπορεί να βάλει 20-30+ πόντους με 10 ασίστ. Αυτό δείχνει τι τύπος παίκτη είναι. Ξέρει να προσαρμόζεται, να διατηρεί τον έλεγχο και δεν έχει σημασία για εκείνον ποιοι είναι οι κανόνες», ήταν τα λόγια του small forward του Μιλγουόκι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY