Αθλητισμος

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Στην Ελλάδα ήμουν Νιγηριανός και στη Νιγηρία Έλληνας»

«Στα παιδιά μου μαθαίνω και την ελληνική και τη νιγηριανή κουλτούρα μου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πάλευε μόνος του απέναντι στους Γερμανούς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πάλευε μόνος του απέναντι στους Γερμανούς © EUROKINISSI/FIBA

Ο Γιάννης Αντεντοκούνμπο παραχώρησε συνέντευξη στο ESPN, στην οποία μιλά για το πώς νιώθει για την καταγωγή του.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραχώρησε συνέντευξη στο ESPN στο πλαίσιο της προώθησης της ταινίας μικρού μήκους που γυρίστηκε για τη ζωή του. Εκεί, αποκάλυψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μεγαλώνοντας τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Νιγηρία.

«Ο κόσμος με αποκαλεί μόνο Greek Freak και όχι Nigerian Freak. Ο κόσμος όμως πρέπει να καταλάβει ότι δεν είμαι μόνο Έλληνας ή Νιγηριανός. Στο ξεκίνημα οι γονείς μου ένιωθαν περίεργα. Δεν μπορείς να διαλέξεις το παρατσούκλι, αλλά μπορώ να πω στον κόσμο ότι γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα, αλλά ξέρω πράγματα και για την Νιγηρία. Δεν είμαι ένα πράγμα», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Στα παιδιά μου μαθαίνω και την ελληνική και την νιγηριανή κουλτούρα μου. Αυτό έκαναν οι γονείς μου και αυτό κάνω και εγώ. Είναι καλό ότι μπορώ να μοιραστώ την ιστορία μου και να καταλάβει ο κόσμος από πού είμαι».

Γιάννης Αντετοκούνμπο για Eurobasket: «Από τα καλύτερα καλοκαίρια της ζωής μου»

«Αυτό ήταν ένα από τα καλύτερα καλοκαίρια της ζωής μου. Έπαιξα με τα αδέλφια μου στην Εθνική και είδα πώς έχουν δουλέψει και μπορούσα να τους συμβουλεύσω, να παίξω μαζί τους και εναντίον τους, να μοιραστούμε τα αποδυτήρια. Ενθουσιάστηκα όταν έβαζαν κάποιο σουτ. Δεν το παίρνω δεδομένο και αν μπορούσα να το ξαναζήσω τα επόμενα 10 χρόνια της καριέρας μου, κάτι που θα δούμε αν θα γίνει, θα ήθελα να το κάνω», δήλωσε ο Greek Freak.

«Μου έλεγαν πως δεν ήμουν αρκετά Έλληνας»

«Στην Ελλάδα μου έλεγαν ότι δεν ήμουν αρκετά Έλληνας. Ξέρω ποιος είμαι. Όταν ήμουν μικρός με πείραζε αυτό. Μου έλεγαν ότι δεν ήμουν αρκετά Έλληνας, ότι είμαι Νιγηριανός. Δεν έχω το ίδιο δέρμα. Μου έλεγαν να πάω πίσω στους Νιγηριανούς φίλους μου.

Στην Νιγηρία μου έλεγαν ότι δεν είμαι αρκετά Νιγηριανός επειδή δεν μιλούσα την γλώσσα. Ότι δεν καταλάβαινα ίγκμπο. Αυτό δεν στέκεται εμπόδιο στο από πού είμαι. Τώρα είμαι αρκετά ώριμος για να καταλάβω ότι είμαι και τα δύο και να καταλαβαίνω ότι δεν έχει σημασία τι σκέφτεται ο κόσμος για εμένα. Σημασία έχουν οι αξίες που μου έδωσαν οι γονείς μου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ