Αθλητισμος

Άντονι Έντουαρντς: Πρόστιμο 40.000$ για ομοφοβικά σχόλια στο Instagram

Ζήτησε συγγνώμη αμέσως μετά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άντονι Έντουαρντς
Άντονι Έντουαρντς © EPA

Άντονι Έντουαρντς: Ο σταρ των Τίμπεργουλβς τιμωρήθηκε με 40.000$ πρόστιμο για ομοφοβικά σχόλια που έκανε.

Ο γκαρντ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς Άντονι Έντουαρντς τιμωρήθηκε με πρόστιμο 40.000 δολαρίων από το ΝΒΑ την Τρίτη για ομοφοβικά σχόλια που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η λίγκα ανακοίνωσε την τιμωρία για τη χρήση «προσβλητικής και υποτιμητικής γλώσσας» από τον Έντουαρντς σε ένα βίντεο στο Instagram που έχει πλέον διαγραφεί και το οποίο εμφανίστηκε σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο ακολούθους του. Αργότερα ζήτησε συγγνώμη για την ανάρτηση.

Ο Έντουαρντς κατέγραψε μια ομάδα ανδρών σε ένα πεζοδρόμιο και ακούστηκε να κάνει ένα υποτιμητικό, υβριστικό σχόλιο για αυτό που υπέθεσε ότι ήταν ο σεξουαλικός τους προσανατολισμός. Αμέσως μετά δημοσίευσε μια συγγνώμη στο Twitter, ενώ οι Timberwolves εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία επέπληξαν τον 22χρονο.

«Αυτό που είπα ήταν ανώριμο, επιζήμιο και ασεβές και λυπάμαι απίστευτα. Είναι απαράδεκτο για μένα ή για οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει αυτή τη γλώσσα με τόσο πληγωτικό τρόπο», έγραψε ο Έντουαρντς στο Twitter την περασμένη εβδομάδα. «Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία γι' αυτό. Μεγάλωσα καλύτερα από αυτό!»

Ο Νίκολα Γιόκιτς, ο Κέβιν Ντουράντ, ο Ρατζόν Ρόντο και ο Κόμπι Μπράιαντ είναι μεταξύ των παικτών του ΝΒΑ που έχουν τιμωρηθεί από τη λίγκα στο παρελθόν για ομοφοβικές εκφράσεις.

Ο Έντουαρντς, το πρώτο pick στο draft του 2020, ήταν ο δεύτερος σκόρερ της Μινεσότα την περασμένη σεζόν με μέσο όρο 21,3 πόντους ανά αγώνα ενώ ήταν 19ος στην κατηγορία. Ο μέσος όρος των 1,5 κλεψιμάτων του ανά αγώνα ήταν 13ος στο ΝΒΑ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ