Αθλητισμος

Εκπληκτικός ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη Ρώμη (βίντεο)

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Έλληνα πρωταθλητή στα 50 μέτρα ελεύθερο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης στη Ρώμη
Ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης στη Ρώμη © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50 μέτρα ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης.

Στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανέβηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά ο Κριστιάν Γκολομέεβ.

Συνεπής στις μεγάλες διακρίσεις, έστω και σε μία μεταβατική χρονιά για τον ίδιο, ο Έλληνας πρωταθλητής στην κολύμβηση κατέλαβε με χρόνο 21.75 την τρίτη θέση στον τελικό των 50μ. ελεύθερο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ρώμης.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ πρόσθεσε άλλο ένα μετάλλιο στη συλλογή του, μετά το αργυρό του 2018 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γλασκόβη και το χάλκινο του 2021 στη Βουδαπέστη. Ο αθλητής του Ακη Οικονόμου έχει επίσης ένα ασημένιο στο Παγκόσμιο του 2019, αλλά και την 5η θέση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, έχοντας καθιερωθεί ως ένας εκ των κορυφαίων σπρίντερ σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Πραγματικά σήμερα πετάξαμε» ανέφερε ο Κριστιάν Γκολομέεβ στις πρώτες του δηλώσεις μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Ρώμη.

Οι δηλώσεις του «χάλκινου» Κριστιάν Γκολομέεβ | 17/8/22 | ΕΡΤ

Η κούρσα του Κριστιάν Γκολομέεβ στον τελικό της Ρώμης στα 50 μέτρα ελεύθερο

Νικητής, όπως αναμενόταν άλλωστε, αναδείχθηκε ο Βρετανός Μπεν Πράουντ με 21.58, που επέστρεψε στην κορυφή μετά το 2018, ενώ πανηγύρισε τον τρίτο σημαντικό τίτλο του μέσα σε ενάμιση μήνα, μετά τα χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης και τους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στο Μπέρμιγχαμ.

Εκπληξη μπορεί να θεωρηθεί η δεύτερη θέση του Ιταλού Λεονάρντο Ντεπλάνο (21.60), που μάλιστα έχασε το χρυσό για μόλις δύο εκατοστά του δευτερολέπτου, ενώ αντίθετα έμειναν εκτός βάθρου αθλητές με καλύτερους χρόνους, όπως ο Γάλλος Μαξίμ Γκρουσέ, ο Ολλανδός Τομ Ντε Μπουρ και ο Ιταλός Λεονάρντο Τζατσέρι.

50μ ελεύθερο (Α) | Χάλκινος ο Κ. Γκολομέεβ! | 17/8/22 | ΕΡΤ

Εκπληκτικός ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη Ρώμη (βίντεο)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ