Αθλητισμος

Η φανέλα του Μαραντόνα με το «Χέρι του Θεού» πουλήθηκε για 7,1 εκατομμύρια λίρες

Το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό σε δημοπρασία για αθλητική φανέλα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαραντόνα: Η φανέλα του από το ιστορικό Αργεντινή - Αγγλία του 1986 βγήκε σε δημοπρασία
Η φανέλα του Mαραντόνα από το ιστορικό Αργεντινή - Αγγλία του 1986 © ΕPA Pool

Η φανέλα που φορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα εναντίον της Αγγλίας στο Μουντιάλ του 1986 πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 7,1 εκατομμυρίων λιρών.

Η φανέλα που φορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα κατά τη διάρκεια του προημιτελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 εναντίον της Αγγλίας -ο αγώνας στον οποίο σκόραρε δύο ιστορικά γκολ, (εκείνο το διαβόητο με το «χέρι του Θεού» αλλά και το περιβόητο το «Γκολ του Αιώνα»)  πουλήθηκε έναντι 7,1 εκατομμυρίων λιρών (8,4 εκατ. ευρώ).

Την εμβληματική μπλε φανέλα είχε στην κατοχή του ο πρώην μέσος της Αγγλίας, Στιβ Χοτζ, ο οποίος είχε ανταλλάξει φανέλες με τον Μαραντόνα μετά τη νίκη της Αργεντινής με 2-0 επί της Αγγλίας.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν ο Χοτζ που πέταξε άθελά του την μπάλα στον αέρα ώστε να πετύχει ο Μαραντόνα το γκολ με το «χέρι του Θεού».

«Το Χέρι του Θεού είναι πραγματικά μια μοναδική στιγμή όχι μόνο στην ιστορία του αθλητισμού, αλλά και στην ιστορία του 20ου αιώνα», δήλωσε ο Brahm Wachter, Επικεφαλής Streetwear and Modern Collectables στον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s.

Οι φανέλες της εθνικής Αργεντινής σε εκείνον τον αγώνα δεν ήταν οι αυθεντικές που είχαν προμηθευτεί για τη διοργάνωση. Τα παράπονα των παικτών λόγω της ζέστης στην Πόλη του Μεξικού σε συνδυασμό με το βαμβάκι της εμφάνισης που ανέβαζε ακόμα περισσότερο τη θερμοκρασία, οδήγησε έναν φροντιστή να προμηθευτεί από ένα μαγαζί στη χώρα πιο λεπτές φανέλες. Στη συνέχεια, έραψε τα σήματα της Αργεντινής πάνω τους και σιδέρωσε τους αριθμούς, φτιάχνοντας μια εμφάνιση που πλέον στοιχίζει εκατομμύρια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ