Αθλητισμος

O Στέφανος Τσιτσιπάς εμβολιάστηκε για covid - Ποιο εμβόλιο έκανε

Οι δηλώσεις του που είχαν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό προκειμένου να παίξει στο Australian Open
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό προκειμένου να παίξει στο Australian Open © EPA/DAVE HUNT

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εμβολιάστηκε για κορωνοϊό και παίζει στο Αυστραλιανό Όπεν στη Μελβούρνη. Ο Έλληνας αθλητής του τένις έκανε το εμβόλιο Johnson & Johnson.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ σήμερα Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022. Την ώρα που συνεχίζεται το σίριαλ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς για το αν τελικά θα παίξει στο Australian Open, έγινε γνωστό ότι ο Τσιτσιπάς εμβολιάστηκε για τον κορωνοϊό.

Ο «tsitsifast» έκανε το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και μπορεί να αγωνιστεί κανονικά στη Μελβούρνη.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα είχαν ανακοινώσει οι διοργανωτές, δικαίωμα στο Australian Open έχουν όσοι αθλητές είναι εμβολιασμένοι με εμβόλιο Pfizer, Moderna, AstraZeneca ή Johnson & Johnson. Το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει ερωτήματα για το τι θα κάνει ο Τσιτσιπάς από τη στιγμή που ο Έλληνας αθλητής του τένις είχε ξεκαθαρίσει πώς θα εμβολιαστεί μόνο όταν το εμβόλιο γίνει υποχρεωτικό.

Ωστόσο, η ιατρική εξαίρεση που πήρε ο Τζόκοβιτς έφερε τα πάνω κάτω στη Μελβούρνη, προκαλώντας κύμα οργής στην Αυστραλία κατά του Σέρβου τενίστα. Ο Σκοτ Μόρισον, πρωθυπουργός της Αυστραλίας, έστειλε τελεσίγραφο στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ξεκαθαρίζοντας ότι αν δεν αποδείξει γιατί πήρε ιατρική εξαίρεση, φεύγει με την επόμενη πτήση.

(Από 06.30 και μετά...)

Τζόκοβιτς: Σε ξενοδοχείο καραντίνας μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή του | 7/1/22 | ΕΡΤ

Όταν ο Τσιτσιπάς έλεγε ότι δεν βρίσκει λόγο να κάνει το εμβόλιο - Οι σφοδρές αντιδράσεις

«Δεν είμαι κατά του εμβολίου, δεν βλέπω λόγο να το κάνω» είχε πει ο Στέφανος Τσιτσιπάς τον περασμένο Αύγουστο σε τουρνουά τένις στο Σινσινάτι των ΗΠΑ (Cincinnati Masters).

«Είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Για μένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά κάποιους ανθρώπους που τις είχαν. Δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί. Νομίζω ότι το concept ήταν να δοθεί στους μεγαλύτερους ηλικιακά, αν δεν κάνω λάθος» είχε προσθέσει, προκαλώντας «τσουνάμι» αντιδράσεων. Κριτική στον Τσιτσιπά είχαν ασκήσει μεταξύ άλλων η Μίνα Γκάγκα, ο Αχιλλέας Γραβάνης και ο Θανάσης Δημόπουλος.

«Δεν έχω κάνει το εμβόλιο, κανείς δεν το έχει θεωρήσει υποχρεωτικό έως τώρα. Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα εμβολιαστώ, αλλά μέχρι να γίνει υποχρεωτικό, δεν πρόκειται να το κάνω» είχε αναφέρει επίσης σε άλλη του δήλωση ο «tsitsifast».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το εμβόλιο Johnson & Johnson για κορωνοϊό προκειμένου να παίξει στο Australian Open
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το εμβόλιο Johnson & Johnson για κορωνοϊό προκειμένου να παίξει στο Australian Open © EPA/DAVE HUNT

Σημειώνεται ότι μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραχώρησε συνέντευξη στην οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι «θα κάνω το εμβόλιο για να έχω μία κανονική ζωή». 2021 είπε ότι θα κάνει το εμβόλιο όταν γίνει υποχρεωτικό.

Η ατάκα του Τσιτσιπά για τον Νόβακ Τζόκοβιτς πριν από το Australian Open

Σε δηλώσεις του στα τέλη Δεκεμβρίου στην ιστοσελίδα Tennis World ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε αναφερθεί στον Νόβακ Τζόκοβιτς και στην επιλογή του Σέρβου τενίστα να μην κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

«Αν ο Τζόκοβιτς πιστεύει ότι δεν είναι έτοιμος να παίξει ATP Cup για οποιονδήποτε λόγο, είναι επιλογή του. Νομίζω ότι οι περισσότεροι παίκτες σέβονται την επιλογή του. Τι να πω; Θα λείψουν σπουδαίοι παίκτες από το ATP Cup» είχε πει ο Έλληνας αθλητής.

Και είχε προσθέσει: «Οι κανόνες είναι κανόνες και θεσπίζονται για κάποιο σκοπό. Επομένως, εάν κάποιοι παίκτες αποφασίσουν να μην τους ακολουθήσουν, είναι επιλογή τους. Δεν θα έλεγα ότι είναι σωστό ή λάθος. Ακολούθησα ό,τι ήταν απαραίτητο για να είμαι Αυστραλία».

Υπενθυμίζεται ότι στο περυσινό Australian Open ο Τσιτσιπάς είχε ηττηθεί με 3-0 από τον Μεντβέντεφ στα ημιτελικά του Grand Slam.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ