Αθλητισμος

Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο: Η χθεσινή έκτη μέρα

Μεγάλοι νικητές ο Caeleb Dressel στην κολύμβηση και η Sunisa Lee στη γυμναστική, τη σκοποβολή

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο: Ο Caeleb Dressel πανηγυρίζει τη νίκη του στο ελεύθερο των 100 μέτρων
Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο: Ο Caeleb Dressel πανηγυρίζει τη νίκη του στο ελεύθερο των 100 μέτρων © Jean Catuffe/Getty Images

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020-2021: Οι νικητές στο handball γυναικών, την ξιφασκία, την κολύμβηση, την καλλιτεχνική γυμναστική, την κωπηλασία και το canoe slalom.

Ισοπαλία σημείωσε χθες η σουηδική ομάδα handball γυναικών που έπαιζε με τη γαλλική (28-28), ενώ στην ξιφασκία οι Ρωσίδες επικράτησαν στην αναμέτρησή τους με τη γαλλική ομάδα. Στην κολύμβηση διακρίθηκαν οι Αμερικανοί Caeleb Dressel και Bobby Finke (στα 800 μέτρα ελεύθερο), ο Αυστραλός Izaac Stubblety-Cook στο πρόσθιο και η Κινέζα Zhang Yufei στην πεταλούδα. Ο Caeleb Dressel, παρότι δεν είναι καινούργιος στο ολυμπιακό βάθρο, φάνηκε χθες ιδιαίτερα συγκινημένος με το χρυσό μετάλλιο στο ελεύθερο των 100 μέτρων. O 25χρονος από τη Φλόριντα έσπασε το ρεκόρ που διατηρούσε από το 2008 ο Αυστραλός Eamon Sullivan, ο γνωστός ως «Λυσσασμένο σκυλί» και τώρα του μένει η πεταλούδα στην οποία περιμένει μια ακόμα πρωτιά.

Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο: Ο Robert Finke
Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο: Ο Robert Finke με το χρυσό μετάλλιο στα 800 μέτρα ελεύθερο © Jean Catuffe/Getty Images

Φέτος η Ιαπωνία παίρνει τη ρεβάνς για τις αποτυχίες των περασμένων χρόνων και κατατάσσεται ανάμεσα στις χώρες με τα περισσότερα μετάλλια: πρώτη σε χρυσά έρχεται προς το παρόν η Κίνα (31 μετάλλια, από τα οποία τα 15 χρυσά) και δεύτερες οι ΗΠΑ (38 μετάλλια, 14 χρυσά). Για μια ακόμα φορά η Ιαπωνία διακρίνεται στο τζούντο (ανδρών και γυναικών με τον αμερικανικής καταγωγής Aaron Wolf και τη Shori Hamada) με 8 μετάλλια, όσα δηλαδή είχε αποσπάσει στην Αθήνα το 2004.

Μετά την αποχώρηση της Simone Biles, βασίλισσα της αμερικανικής καλλιτεχνικής γυμναστικής αναδεικνύεται η 18χρονη Sunisa Lee (κινεζικής καταγωγής, γεννημένη στη Μινεσότα), η οποία κατατρόπωσε χθες τη Βραζιλιάνα Rebeca Andrade και τη Ρωσίδα Angelina Melnikova. Η Angelina Melnikova έχει ωστόσο οδηγήσει στη νίκη τη ρωσική ομάδα της γυμναστικής η οποία κέρδισε φέτος το χρυσό στα ομαδικά αθλήματα ―ρυθμική, καλλιτεχνική και τραμπολίνο.

Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο: Η Sunisa Lee στη δοκό ισορροπίας
Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο: Η Sunisa Lee στη δοκό ισορροπίας © Julian Finney/Getty Images

 Στη σκοποβολή χρυσό μετάλλιο απέσπασε η Σλοβάκα Zuzana Rehak-Stefecekova και αργυρό η Αμερικανίδα, ενώ το μικρό κράτος Άγιος Μαρίνος κέρδισε χθες το πρώτο του μετάλλιο στην ιστορία των Ολυμπιακών με την 33χρονη Alessandra Perilli, πρωταθλήτρια στη σκοποβολή και σημαιοφόρο του Αγίου Μαρίνου στους αγώνες του 2012. Με πληθυσμό μόνο 34.000, ο Άγιος Μαρίνος είναι το πρώτο μικρο-κράτος που κερδίζει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς. Στη σκοποβολή ανδρών πρώτος ήρθε ο Τσέχος Jiri Liptak: ο 39χρονος από το Μπρνο θεωρούταν outsider, καθώς κατείχε τη 18η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Τέλος, χθες, στην κωπηλασία διακρίθηκε η ομάδα της Ιταλίας, της Ιρλανδίας, της Κροατίας και της Νέας Ζηλανδίας, ενώ στο κανό χρυσό μετάλλιο πήρε η 27χρονη Αυστραλέζα Jessica Fox, πρωταθλήτρια στο άκρως απαιτητικό canoe slalom. Παρότι στους προκριματικούς είχε επικρατήσει η Βρετανίδα Mallory Franklin, στον τελικό αγώνα ήρθε δεύτερη με τρίτη τη Γερμανίδα Andrea Herzog.

Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο: Η Jessica Fox, πρωταθλήτρια στο canoe slalom
Η Jessica Fox, πρωταθλήτρια στο canoe slalom © Adam Pretty/Getty Images

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ