Αθλητισμος

Στέφανος Ντούσκος: Χρυσός στον τελικό με Ολυμπιακό ρεκόρ

Τερμάτισε πρώτος με χρόνο 6:40.45

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στέφανος Ντούσκος
Ο Στέφανος Ντούσκος © Getty Images/Igor Kralj/PIXSELL/MB Media

Ο Στέφανος Ντούσκος στο απλό σκιφ της κωπηλασίας έφερε το πρώτο μετάλλιο και μάλιστα χρυσό στην Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το χρυσό μετάλλιο στο απλό σκιφ κατέκτησε ο Έλληνας κωπηλάτης, Στέφανος Ντούσκος τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης είχε δείξει ήδη από τα προκριματικά και τον ημιτελικό πως θα δώσει μάχη για την κατάκτηση ενός μεταλλίου και τα κατάφερε με το παραπάνω. Στον τελικό του αγωνίσματος, πραγματοποίησε μία εξαιρετική κούρσα και κατόρθωσε όχι μόνο να τερματίσει πρώτος αλλά να πετύχει και νέο Ολυμπιακό ρεκόρ με 6:40.45.

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Κέτιλ Μπορς από τη Νορβηγία και το χάλκινο ο Νταμίρ Μάρτιν από την Κροατία.

«Ήταν δώρο Θεού»

Ο Ντούσκος μετά την απονομή έκανε νέες δηλώσεις στην ΕΡΤ, φορώντας το χρυσό μετάλλιο στο στήθος.

«Πραγματικά δεν το περίμενα. Ήταν δώρο Θεού. Ευχαριστώ τον προπονητή μου για την καθοδήγηση και για όλα. Δεν το πίστευα ποτέ ότι θα έφτανα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και μάλιστα σε ολυμπιακή ρεγκάτα. Προσπάθησα να μην δακρύσω» και πρόσθεσε:

«Την ώρα του ύμνου σκεφτόμουν τα πάντα. Την προπόνησή μου, τον προπονητή μου, τους γιατρούς, την οικογένειά μου... Δεν έχω λόγια. Εφερα στα Γιάννενα το χρυσό μετάλλιο! Τρέμω ολόκληρος που κρατάω το χρυσό. Δεν έχω λόγια. Πίστευα και προσευχόμουν για ένα μετάλλιο, αλλά ποτέ δεν πίστεψα ότι θα πάρω το χρυσό. Είναι εξωπραγματικό.

»Κάποτε πίστευα ότι θα πάω στους Ολυμπιακούς. Μετά την έκτη θέση στο Ρίο στην τετράκωπο, έκανα περισσότερη προπόνηση. Πήγα στο μονό που θέλει μεγάλη προσπάθεια. Ήθελα να είμαι στον τελικό. Το πέτυχα και από την στιγμή που έγινε αυτό, έπαιρνα θετική ενέργεια από όλους. Ολοι πίστευαν σε ένα μετάλλιο. Το ήθελα πολύ. Οι αντίπαλοί μου είναι με πολλά χρόνια εμπειρίας στην κατηγορία κι εγώ μόλις δύο. Δεν πίστευα ότι θα είμαι στους κορυφαίους. Τώρα θέλω να γυρίσω στους ανθρώπους μου και να τους δείξω το μετάλλιο» πρόσθεσε ο Ντούσκος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ