Αθλητισμος

NBA playoffs: Μπορούν οι Μπακς να κάνουν φέτος το παραπάνω βήμα;

Ο δρόμος του Γιάννη Αντετοκούνμπο

vasilis-koronaios.jpg
Βασίλης Κορωναίος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Αντετοκούνμπο
Γιάννης Αντετοκούνμπο © EPA/ERIK S. LESSER

Τα playoffs του NBA ξεκινούν και οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο ετοιμάζονται να μπουν στη μάχη της κατάκτησης της κορυφής.

Από τότε που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε σούπερ σταρ του ΝΒΑ, εκτός από το ότι κάνει όλη την Ελλάδα να ασχολείται με το μπάσκετ στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, άλλαξε και τη φυσιογνωμία των Μιλγουόκι Μπακς. Οι Μπακς μέχρι πρότινος ήταν μία ομάδα που είχε ξεχάσει να πρωταγωνιστεί στο ΝΒΑ και η εξέλιξη του Γιάννη την έκανε να αλλάξει ρότα. Πλέον, κάθε χρόνο σε όλη τη σεζόν είναι από τις ομάδες που οραματίζονται τους τελικούς και έχουν στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. 

Μπορεί φέτος ο Αντετοκούνμπο να μην βγει MVP στη regular season και οι Μιλγκουόκι Μπακς να μην κατέκτησαν την πρώτη θέση στην Ανατολή, παρ' όλα αυτά η ομάδα και πάλι έχει στόχο την κορυφή, με τα playoffs να ξεκινούν απόψε.

Η αποτυχία της περσινής σεζόν έφερε αλλαγές στην ομάδα. Φέτος οι Μιλγουόκι αποφάσισαν να προβούν σε σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ τους, χτίζοντας φυσικά γύρω από τον βασικό κορμό των Γιάννη, Μίντλετον, Λόπεζ. Έτσι πρόσθεσαν τους Χόλιντεϊ, Πόρτις, Φορμπς, Κρεγκ και Όγκουστιν, ώστε να δημιουργηθεί καλύτερη χημεία και η ομάδα να μην εγκλωβιστεί και πάλι στα κρίσιμα ματς της σεζόν. Η αρχή, όπως ήταν λογικό, ήταν δύσκολη. Όσο περνούσε όμως ο καιρός, η ομάδα ανέβηκε και έδειξε ότι μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο. Σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό έπαιξε βέβαια και η άνοδος του Γιάννη Αντετοκούνμπο που δείχνει να «φορμάρεται» τώρα που πρέπει. 

Γιάννης Αντετοκούνμπο
Γιάννης Αντετοκούνμπο © EPA/TANNEN MAURY

Ο δρόμος για τον τελικό 

Οι Μιλγουόκι Μπακς τερμάτισαν στην τρίτη θέση της Ανατολής με ρεκόρ 46-26 συνολικά, 26-10 εντός και 20-16 εκτός έδρας και θα παίξουν με τους Μαϊάμι Χιτ. Την ομάδα δηλαδή που τους απέκλεισε πέρυσι στη φούσκα του Ορλάντο. Ο περσινός αποκλεισμός δεν έχει ξεχαστεί και όλοι θέλουν να πάρουν εκδίκηση. Οι Μπακς είναι θεωρητικά βελτιωμένοι, την ίδια ώρα που το Μαϊάμι δεν θα έχει διαθέσιμο τον Βίκτορ Ολαντίπο. Παρόλα αυτά, οι φιναλίστ του 2020 διαθέτουν ένα γεμάτο ρόστερ με δύο ή και περισσότερες επιλογές σε κάθε θέση. Η μάχη που θα δοθεί αναμένεται να είναι συναρπαστική με τον Γιάννη να θέλει σίγουρα να δώσει απαντήσεις στην ομάδα που πέρυσι τον «κλείδωσε».

Μιλγουόκι Μπακς
Γιάννης Αντετοκούνμπο © EPA/ERIK S. LESSER

Αν προκριθούν οι Μιλγουόκι Μπακς πιθανότατα θα πέσουν πάνω τους Νετς. Οι Νετς τερμάτισαν δεύτεροι στην κανονική διάρκεια και μία θέση πάνω από την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Φυσικά μιλάμε για μία super team, αφού το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου διαθέτει στο ρόστερ του, τρία από τα μεγαλύτερα αστέρια του ΝΒΑ. Τον Κέβιν Ντουράντ, τον Κάιρι Ίρβινγκ και τον Τζέιμς Χάρντεν. Οι τρεις τους δεν έχουν παίξει πολλά παιχνίδια μαζί μέχρι τώρα στη σεζόν, αλλά η συνύπαρξή τους στα playoffs είναι προφανώς τρομακτική για κάθε αντίπαλο. Οι Νετς δεν είναι σίγουρα μία δεμένη ομάδα και εκεί θα πρέπει να χτυπήσουν οι Μιλγουόκι για να καταφέρουν να προκριθούν στους τελικούς της περιφέρειας. 

Τζέιμς Χάρντεν και Γιάννης Αντετοκούνμπο
Γιάννης Αντετοκούνμπο © EPA/JASON SZENES

Φαβορί για τον τελικό της περιφέρειας είναι οι Φιλαδέλφια Σίξερς που τερμάτισαν πρώτοι στην Ανατολή, πάνω από Νετς και Μιλγουόκι. Αποτελούν την τρανή απόδειξη πως ο σωστός προγραμματισμός κάνει θαύματα. Με μπροστάρηδες τους Εμπίντ και Μπεν Σίμονς δείχνουν να είναι η μεγάλη απειλή για την επικράτηση στην περιφέρεια, αφού εκτός από τους δύο κορυφαίους παίκτες, διαθέτουν μια σειρά από ρολιστες πολυτελείας που με την καθοδήγηση του πολύπειρου, Ντοκ Ρίβερς, δικαιούνται να στοχεύουν μέχρι το τέλος.

 

 

Ο δρόμος του Γιάννη Αντετοκούνμπο και των Μιλγουόκι Μπακς για την κορυφή δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα είναι όμως ένας δρόμος που οφείλουν να διανύσουν αν θέλουν να κάνουν το κάτι παραπάνω τη φετινή σεζόν. Αυτό δηλαδή που κυνηγούν και προσπαθούν όλα αυτά τα τελευταία χρόνια κάνοντας τεράστια βήματα προόδου. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δείχνει πιο ώριμος από ποτέ και έτοιμος να πάρει την ομάδα στις πλάτες του για να τη φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ