Αθλητισμος

Champions League: Κίνδυνος αποκλεισμού για Ρεάλ και Μπαρτσελόνα

Το ίδιο και για τη Γιουβέντους - Οι ποινές για τους υπόλοιπους «αντάρτες» της European Super League

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπαρτσελόνα
Μπαρτσελόνα © Pixabay

Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους κινδυνεύουν με αποκλεισμό από το Champions League, ενώ οι υπόλοιπες 9 της ESL τιμωρούνται με μείωση 5% στα έσοδα.

μείωση 5% στα έσοδά τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για μία σεζόν τιμωρούνται οι 9 από τις 12 ομάδες που αποχώρησαν από την European Super League.

Ωστόσο, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους παραπέμπονται στην πειθαρχική επιτροπή της UEFA και κινδυνεύουν ακόμη και με αποκλεισμό από το επόμενο Champions League. 

Άρσεναλ, Μίλαν, Τσέλσι, Ατλέτικο, Ίντερ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ αποδέχτηκαν τις ποινές της UEFA και δεσμεύτηκαν να τερματίσουν οποιαδήποτε εταιρική σχέση με την European Super League -κάτι που δεν έγινε με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους.

Σημειώνεται ότι το ποσό που προκύπτει από το 5% της μείωσης, θα αναδιανεμηθεί. Παράλληλα, οι 9 ομάδες θα προχωρήσουν σε συνολική δωρεά 15.000.000 ευρώ για την ανάπτυξη τοπικών ομάδων σε κοινότητες σε όλη την Ευρώπη. 

Παράλληλα, αποδέχθηκαν πρόστιμο ύψους 100.000.000 ευρώ σε περίπτωση που θελήσουν να αγωνιστούν σε διοργάνωση μη αναγνωρισμένη από την UEFA.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ