Αθλητισμος

Οταν ο τοξικός ΠΑΟΚ μένει έξω από τα αποδυτήρια

Η μεγαλύτερη νίκη ήρθε όταν έμειναν μακριά από το κλαμπ όλα τα άλλα εκτός από το ποδόσφαιρο, που διάφοροι επιτήδειοι έχουν καταφέρει να φυτέψουν το μυαλό της ομάδας

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5146042_edited.jpg
© Motion Team / Eurokinissi

Ο Νίκος Ασημακόπουλος γράφει για την πρόκριση του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπενφίκα που ήρθε χωρίς τους οπαδούς του.

Το πιο δύσκολο απ όσα κατάφεραν στον ΠΑΟΚ με το ξεκίνημα της φετινής σεζόν ήταν να παραμερίσουν το πέρυσι και τα κουσούρια που κουβαλούσε. Πράγματι, το μυαλό των περισσότερων τη σεζόν που έφυγε ήταν μίλια μακριά από το ποδόσφαιρο. Τα κύρια θέματα που απασχολούσαν ήταν ο Ολυμπιακός, ο Μαρινάκης, η «συμμορία», η «παράγκα» και η υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας, μαζί με την εκδικητική μανία με την οποία συνήθισαν να αντιμετωπίζουν τις ομάδες της Αθήνας.

'Ενα σωρό τέτοιες καθημερινές τοξικές ιστορίες, που διάφοροι επιτήδειοι έχουν τη δύναμη να τις βάζουν σε μυαλά που... πονάνε και να τις κάνουν μέρος της καθημερινότητας της ομάδας, αποπροσανατολίζοντας από το κυρίως ζητούμενο που είναι να μπορούν οι ποδοσφαιριστές να παίζουν στο γήπεδο τη μπάλα που ξέρουν και μπορούν.  

Δεν ξέρω αν καταλαβαίνουν πόση ζημιά τούς κάνει όλη αυτή η επιμονή και προσήλωση σε καταστάσεις που απευθύνονται σε κοινό ηλιθίων, προξενούν μόνο κακό και στην ουσία, τις περισσότερες φορές, φέρνουν το παιχνίδι στο γήπεδο των αντιπάλων. 

Αγνωστο, βέβαια, και τι θα γίνει στη συνέχεια, καθώς θα προχωρά το πρωτάθλημα, καθώς με διάφορες τεχνητές αφορμές θα φουντώνουν οι αντιπαλότητες με τον Ολυμπιακό και οι «μέχρι θανάτου» κόντρες Μαρινάκη - Σαββίδη. Μη ξεχνάμε πως ο μηχανισμός που έχει εγκατασταθεί στο σώμα της ομάδας εξακολουθεί να καθοδηγεί, παρασύροντας ολόκληρο τον οργανισμό της ποδοσφαιρικής εταιρείας προς ένα «συμφέρον» που αποδεδειγμένα βλάπτει σοβαρά την υγεία του. Θα δείξει...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ