- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άννα Κορακάκη: Έκανα προπόνηση με ποντίκια (video)
Η Χρυσή Ολυμπιονίκης της σκοποβολής μίλησε για τις τριτοκοσμικές συνθήκες στα σκοπευτήρια
«Να στάζουν τα ταβάνια, να παγώνω, να βγαίνουν τα ποντίκια»: Η Άννα Κορακάκη μίλησε για τα άθλια σκοπευτήρια στα οποία έκανε προπόνηση.
Μόνο εύκολη δεν ήταν η άνοδος στην κορυφή για την Άννα Κορακάκη. Η Χρυσή Ολυμπιονίκης μίλησε για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ήταν υποχρεωμένη να κάνει προπόνηση. Όπως είπε η Ελληνίδα αθλήτρια από τη Δράμα, στα αυτοσχέδια... σκοπευτήρια έσταζαν τα ταβάνια, έκανε πολύ κρύο και έβγαιναν ποντίκια. Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, η Άννα Κορακάκη ξεκαθάρισε ότι όλη αυτή η κατάσταση δεν την αποθάρρυνε, καθώς αυτό που την ένοιαζε ήταν μόνο «ο στόχος απέναντι». Και έστειλε το μήνυμα: «Μπορείς να τα καταφέρεις ανεξαρτήτως συνθηκών».
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο η Άννα Κορακάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι 25 μέτρων και το χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων. Έγινε έτσι ο δεύτερος Έλληνας αθλητής μετά τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα το 1912 που πέτυχε κάτι τέτοιο και η Ελληνίδα αθλήτρια στην ιστορία των Ολυμπιακών Ομάδων, που κατέκτησε δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση.
«Όταν άρχισα, οι συνθήκες στα σκοπευτήρια ήταν πολύ κακές -ακόμα και μετά το Ρίο. Ήταν τέτοιες οι συνθήκες που πολλές φορές δεν μπορούσα να βγάλω την προπόνηση. Δεν με ένοιαζε πώς ήταν, ειλικρινά. Δεν με ένοιαζε! Να στάζουν τα ταβάνια, να παγώνω, να βγαίνουν τα ποντίκια. Δεν με ένοιαζε. Ήθελα να είμαι εγώ, ο πάγκος μου και ο στόχος μου απέναντι. Δεν με ένοιαζε το γύρω-γύρω, να έπεφταν οι τοίχοι» ανέφερε.
«Θυμάμαι ότι καίγαμε καμιά φορά στα βαρέλια -για τα χέρια μου κυρίως, για να έχω την αίσθηση του όπλου και της σκανδάλης- χρησιμοποιημένους στόχους και ξύλα. Επειδή όμως είχε υγρασία εκεί μέσα ό,τι καίγαμε, έβγαζε έναν πολύ μαύρο καπνό και γέμιζε όλος ο χώρος γιατί δεν είχε και από πουθενά να φύγει. Έτσι ανεβαίναμε πάνω διότι ήταν υπόγειο. Ανοίγαμε την πόρτα για να φύγει η κάπνα και έκανε κάνα μισάωρο και με έπιαναν τα αναπνευστικά μου, γιατί είχα θέματα. Ανεβαίναμε στο αμάξι που ήταν παρκαρισμένο στον δρόμο, το ανάβαμε για να ζεσταθώ λίγο για να ξανακατέβω και να συνεχίσω» εξήγησε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περισσότεροι από 30.000 δρομείς πήραν το νούμερο τους από την ERGO Half Marathon Expo
O «Greek Freak» αγωνίστηκε για 27 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα
Αναλυτικά όλες οι επιλογές
Γιατί ονομάστηκε έτσι - Οι πολιτικές και κοινωνικές διαστάσεις που πήρε
Από τον αυθεντικό της Αθήνας και το ΚΠΙΣΝ στους Μαραθωνίους όλου του κόσμου
Η νίκη αυτή φέρνει τη «γαλανόλευκη» πιο κοντά στα playoffs του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027
Σε εξαιρετική κατάσταση ο Έλληνας πρωταθλητής
Πάτησε ξανά κορυφή και περιμένει το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ
Τελευταία φορά που η «Μαύρη Θύελλα» αγωνίστηκε στη μεγάλη κατηγορία ήταν τη σεζόν 1999-2000
H πρώην μαγείρισσά του καταγγέλλει εξαντλητικά ωράρια
Στο βάθρο για ακόμη μία φορά ο Έλληνας πρωταθλητής
Τη δευτερη θέση κατέκτησε ο Έλληνας πρωταθλητής των κρίκων στο Αζερμπαϊτζάν
Η αθλητική δράση τα Σάββατα είναι κάθε φορά στο... κόκκινο
Σταθερά στην τετράδα οι ερυθρόλευκοι
H σκιέρ αγωνίστηκε τραυματίας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και τραυματίστηκε σοβαρά ξανά
«Το επάγγελμα δεν ήταν ποτέ γένους στα μάτια μου– αλλά ο κόσμος το βλέπει ως “ανδρική δουλειά”»
Τι ώρα είναι η αναμέτρηση
Πότε είναι ο πρώτος τους αγώνας
Οι αναφορές σε Κριστιάνο, Πελέ και οι αντιδράσεις για τον Αργεντινό άσο
Μία ακόμα χρυσή σελίδα στην καριέρα του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.