Αθλητισμος

Πριν από την τελευταία στροφή του Τσάμπιονς Λιγκ

Ποιες ομάδες προκρίθηκαν ήδη και πώς κινδυνεύει η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λίβερπουλ - Νάπολι
Λίβερπουλ - Νάπολι / © EPA/PETER POWELL

Σε δύο εβδομάδες διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, ώστε να οριστικοποιηθούν οι 16 ομάδες που θα συνεχίσουν στα νοκ άουτ του Φεβρουαρίου.

Και η πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν συναρπαστική, επιβεβαιώνοντας το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης, που χρόνο με τον χρόνο γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο.

Σε δύο εβδομάδες διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική, ώστε να οριστικοποιηθούν οι 16 ομάδες που θα συνεχίσουν στα νοκ άουτ του Φεβρουαρίου ή αλλιώς στο κυρίως πιάτο κάθε χρονιάς.

Μέχρι στιγμής έχουν προκριθεί οκτώ ομάδες, οι οποίες είναι: Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν, Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους, Νάπολι και Μπαρτσελόνα. Άρα απομένουν άλλες οκτώ θέσεις και μοιάζει αμφίβολο αν θα καταφέρουν να περάσουν όλα τα υπόλοιπα «μεγάλα» ονόματα.

Η Λίβερπουλ βρέθηκε σε δύσκολη θέση, καθώς της αρκούσε να νικήσει εντός έδρας τη Νάπολι. Έφερε 1-1 με τους Ιταλούς που προκρίθηκαν και έτσι η πρωταθλήτρια Ευρώπης μένει εκτός της διοργάνωσης, αν χάσει σε 15 μέρες στην Αυστρία από τη Σάλτσμπουργκ! Δεν είναι το πιο πιθανό, δεν είναι κι απίθανο…

Η φιναλίστ του 2014 και 2016, η Ατλέτικο Μαδρίτης απλά θέλει μια νίκη στο γήπεδό της επί της αποκλεισμένης Λοκομοτίβ Μόσχας για να φιξάρει το δικό της εισιτήριο, ενώ στον Άγιαξ αρκεί μια ισοπαλία με τη Βαλένθια στο Άμστερνταμ για να περάσει κι αυτός.

Θρίλερ θα έχουμε στον έκτο όμιλο, όπου Ίντερ και Ντόρτμουντ ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με επτά βαθμούς. Οι Ιταλοί υποδέχονται τη σίγουρη πρώτη Μπαρτσελόνα σε δύο εβδομάδες και οι Γερμανοί την  ουραγό και αδιάφορη Σλάβια Πράγας. Σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερτερεί η Ίντερ, οπότε πρέπει να νικήσει την παρέα του Μέσι, κάτι που δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

Χθες βράδυ, η ομάδα του Μιλάνου νίκησε με 3-1 τη Σλάβια μέσα στην Τσεχία, όμως αυτό που μένει στη μνήμη είναι μια πρωτοφανής φάση στο πρώτο μέρος. Ο Λουκάκου έκανε το 2-0 για την Ίντερ, όμως η φάση εξετάστηκε μέσω VAR και αποδείχθηκε πως πρώτα έπρεπε να δοθεί πέναλτι για τη Σλάβια! Ο διαιτητής γύρισε όλη τη φάση πίσω, καταλόγισε την αρχική παράβαση και έτσι αντί για το 0-2, είχαμε το 1-1.

10-year-old boy, 2 teens among 5 shot on Bronx street

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ