Αθλητισμος

Ο Λούκα Ντόντσιτς «απειλεί» τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Σλοβένος γκαρντ των Μάβερικς έχει βάλει πλώρη για MVP

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
21921827-min.jpg
© EPA/LARRY W. SMITH SHUTTERSTOCK OUT

Ο Λούκα Ντόντσιτς και οι θεαματικές του επιδόσεις στη φετινή σεζόν του NBA.

Τον Λούκα Ντόντσιτς δεν τον μάθαμε τώρα, τον ξέρουμε αρκετά χρόνια. Οι Αμερικανοί είναι αυτοί που τον ανακαλύπτουν, αφού στην Ευρώπη είχε ήδη κάνει όνομα με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής σε Ισπανία και Ευρωλίγκα, ενώ μην ξεχνάμε πως και με τη Σλοβενία πήρε χρυσό στο Ευρωμπάσκετ.

Ο Σλοβένος γκαρντ, που ακόμη δεν έχει κλείσει τα 21 του χρόνια, μπήκε από νωρίς στον ανταγωνισμό και τον πρωταθλητισμό, κάτι που του χρησίμευσε πέρυσι. Στην παρθενική του χρονιά στο ΝΒΑ, είχε 21,2 πόντους μέσο όρο, συν 7,8 ριμπάουντ και έξι ασίστ. Πήγε σχεδόν ολοκληρωμένος δηλαδή και φυσικά αναδείχθηκε ρούκι της χρονιάς.

Μόνο που κανείς δεν περίμενε τη φετινή του εξέλιξη, αφού με το «καλημέρα» ο δίμετρος άσος, κάνει «παπάδες» στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Μετά τα πρώτα 13 ματς μετρά 30 πόντους ανά αγώνα, 10,6 ριμπάουντ και 9,4 ασίστ! Δηλαδή έχει στατιστικά που παραπέμπουν σε τριπλ νταμπλ. Και έχει ήδη επτά μέσα στη χρονιά.

Οι παραπάνω αριθμοί και γενικότερα η ηγετική του παρουσία, τον έχουν φέρει ήδη στην τέταρτη θέση των γραφείων στοιχημάτων, για την ανάδειξη του MVP της φετινής σεζόν. Σίγουρα είναι ακόμη πολύ νωρίς, όμως ο Ντόντσιτς δείχνει πως πρέπει να τον υπολογίζουν.

Πρώτο φαβορί είναι ο Τζέιμς Χάρντεν, που το φέρει βαρέως ότι έχασε πέρυσι το βραβείο και μέχρι στιγμής σκοράρει 38,5 ανά παιχνίδι και ακολουθούν οι Αντετοκούνμπο, Λεμπρόν και Ντόντσιτς!

Για να καταλάβει κανείς πιο λιανά τι ακριβώς κάνει φέτος ο πιτσιρικάς από τη Σλοβενία, ιδού μερικά στοιχεία:

Πριν από λίγες μέρες έγινε ο δεύτερος παίκτης κάτω των 21 στο ΝΒΑ που κάνει τριπλ νταμπλ, έχοντας βάλει και 40 πόντους. Ποιος ήταν ο πρώτος; Μα φυσικά ο Λεμπρόν…

Frightening video: Flames shoot out of plane engine before emergency landing at LAX I ABC7

Παίζει ουσιαστικά σε τέσσερις θέσεις. Είναι αυτός που θα κατεβάσει την μπάλα, αλλά με την ίδια άνεση μπορεί να ποστάρει έναν αντίπαλο κάτω από το καλάθι, είναι να παίξει άμυνα έναν αρκετά ψηλότερο με επιτυχία.

Έχει μεγάλη ποικιλία στο παιχνίδι του. Σκοράρει με τρίποντα συχνά, παίρνοντας μια ιδέα από το περίφημο step back του Χάρντεν και διεισδύει με εξίσου μεγάλη ευκολία. Και να σκεφτεί κανείς ότι καρφώνει σπάνια, αφού δεν έχει ούτε το ύψος, ούτε κυρίως το άλμα του Γιάννη ή του Λεμπρόν.

Last but not least, προχθές έγραψε εκ νέου Ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης στα χρονικά, που κάνει τριπλ νταμπλ με 35+ πόντους, σε λιγότερα από 25 λεπτά συμμετοχής!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ