Αθλητισμος

Ο τέταρτος Έλληνας του ΝΒΑ

Ο Ναζ Μήτρου Λονγκ επέστρεψε με τους Πέισερς και έκανε ρεκόρ πόντων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mitrou-long.jpg
Ναζ Μήτρου Λονγκ/© Twitter

Δυναμική επιστροφή για τον Ναζ Μήτρου Λονγκ, τον Έλληνα ομογενή γκαρντ, ο οποίος έκανε ρεκόρ πόντων στο NBA.

Από την αρχή της σεζόν περιμέναμε να έχουμε τρεις Έλληνες φέτος στο ΝΒΑ, όλους της ίδιας οικογένειας (Γιάννης και Θανάσης στους Μπακς, Κώστας Αντετοκούνμπο στους Λέικερς), αλλά υπολογίζαμε χωρίς τον Ναζ Μήτρου Λονγκ. Ο 26χρονος ομογενής γκαρντ δεν είχε βρει συμβόλαιο φέτος, αφού έμεινε ελεύθερος από τους Γιούτα Τζαζ, στους οποίους τα δύο τελευταία χρόνια έπαιξε ελάχιστα.

Ο Μήτρου βρήκε συμβόλαιο στη θυγατρική των Ιντιάνα Πέισερς, να όμως που χρειάστηκε να γυρίσει στο ΝΒΑ. Και φαίνεται ότι έχει τα φόντα να παραμείνει. Έκανε ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα για λίγα λεπτά στο ματς με τους Θάντερ στις 13 του μήνα, προχθές κόντρα στους Μπακς έπαιξε 14 λεπτά βάζοντας δύο πόντους και τα ξημερώματα έκανε ρεκόρ καριέρας στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Απέναντι στους Μπρούκλιν Νετς, βοήθησε ουσιαστικά στη νίκη της ομάδας του με 115-86. Καταρχάς έπαιξε 26 λεπτά και είχε 12 πόντους με 3/4 δίποντα, 2/6 τρίποντα, τρία ριμπάουντ και άλλες τόσες ασίστ! Πρόκειται για μία σεβαστή συγκομιδή, που σε συνδυασμό με τον μεγάλο χρόνο συμμετοχής, τον κάνουν να ελπίζει ότι μπορεί να μπει στο rotation των Πέισερς.

Ο Ναζ έχει πατέρα από το Τρινιντάντ-Τομπάγκο και μητέρα Ελληνοκαναδή. Ήταν στην προεπιλογή της εθνικής Καναδά για το Μουντομπάσκετ και γι' αυτό απέρριψε το ενδεχόμενο να φορέσει τα γαλανόλευκα. Τελικά «κόπηκε» και τώρα σκέφτεται σοβαρά να αποδεχτεί πρόταση από τη δική μας Εθνική, αν φυσικά τον θέλει ο Πιτίνο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ