Αθλητισμος

Ήττα για την Εθνική από τη Βραζιλία στο Μουντομπάσκετ

Η Ελλάδα έχασε από τους διαβασμένους αντιπάλους της και έμπλεξε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
elas-1
Βραζιλία -Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ © INTIME NEWS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ήττα για την Εθνική από τη Βραζιλία στο Μουντομπάσκετ. Η Ελλάδα έχασε από τους διαβασμένους αντιπάλους της και έμπλεξε.

Σε κίνδυνο τίθεται ακόμη και η πρόκριση της Εθνικής Ελλάδος στον δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος μπάσκετ μετά την ήττα από τη Βραζιλία με 79-78. Οι αντίπαλοί μας έπαιξαν εντυπωσιακή άμυνα, περιόρισαν αισθητά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και έτσι μας έβαλαν σε μεγάλες περιπέτειες.

Το πρώτο ημίχρονο δεν προμήνυε σε τίποτα τη συνέχεια. Οι Βραζιλιάνοι άφησαν τα τρίποντα στην Εθνική, και οι Καλάθης-Πρίντεζης με τρία τρίποντα έκαστος έδωσαν το έναυσμα για το προβάδισμα με 40-23 στο 18ο λεπτό. Η «σελεσάο» μας περιόρισε όμως και γρήγορα ανέτρεψε την κατάσταση και πέρασε μπροστά, κάνοντας το ματς ντέρμπι ως το φινάλε.

Μοιραίος ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος βρήκε μια ευκαιρία από το πουθενά. Με το σκορ στο 79-76, ο γκαρντ της Φενέρμπαχτσε επιχείρησε να πετάξει την μπάλα από το κέντρο στα 2,1 δευτερόλεπτα. Ένας αντίπαλος έκανε ανόητο φάουλ, δίνοντας την ευκαιρία για τρεις βολές, αλλά ο Κώστας αστόχησε στην τρίτη.

Γενικά ήταν μια κακή εμφάνιση για την Εθνική, που έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Brazil v Greece - Highlights - FIBA Basketball World Cup 2019

Μετά τη νίκη της Νέας Ζηλανδίας επί του Μαυροβουνίου με 93-83, το παιχνίδι της Πέμπτη (15.00) είναι τελικός πρόκρισης. Αν νικήσουμε συνεχίζουμε στη δεύτερη φάση, αν χάσουμε αποκλειόμαστε και πάμε στις θέσεις 17-32. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι φυσικά το μεγάλο φαβορί, όμως ένα ματς είναι και όλα μπορούν να γίνουν.

Αυτός που μας πλήγωσε ήταν ο Βαρεζάο με 22 πόντους και 9 ριμπάουντ, καθώς ποτέ δεν βρήκαμε το αντίδοτο για να τον περιορίσουμε. Για την ομάδα του Σκουρτόπουλου, ο Πρίντεζης πέτυχε 20 πόντους, ο Καλάθης είχε 16 πόντους και επτά ριμπάουντ, ενώ ο Greek Freak έμεινε στους 13 με 3/7 σουτ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ