Αθλητισμος

Κι αν το Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ γινόταν στην Ελλάδα;

Το VAR αλλάζει το ποδόσφαιρο, εμείς μπορούμε να αλλάξουμε;

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
57154759_10156352849768505_2015680782542045184_n.jpg
@TottenhamHotspur Facebook

Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ είδαν το VAR να αλλάζει την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, εμείς πώς θα αντιδρούσαμε;

Το βράδυ της Τετάρτης η κατά τα άλλα πλούσια ιστορία του Champions League γέμισε με άλλη μια σπουδαία ιστορία, από εκείνες που σπάνια βλέπουμε ακόμη και σε μια τέτοια διοργάνωση. Ένας προημιτελικός Champions League με άρωμα από Premier League και δύο από τις κορυφαίες ομάδες του νησιού να κοντράρονται. Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ θα έρχονταν αντιμέτωπες στη ρεβάνς του 1-0 των Σπερς στο νεόκτιστο γήπεδό τους.

Video: Man chops finger pressing 'wrong' button in India elections

Τι περίμεναν λοιπόν οι περισσότεροι; Μια Τότεναμ να παλεύει να κρατήσει το 0 πίσω και ό,τι βγει μπροστά. Το σκορ μετά από 11 λεπτά ποδοσφαίρου ήταν 2-2 και μετά από 21, οι Πολίτες επικρατούσαν με 3-2. Κι όμως δεν ήταν αυτό που τελικά έμεινε από αυτό το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι πίεσε πολύ περισσότερο, έκανε το 4-2 και για ένα τέταρτο κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της. Στο 73ο λεπτό θα έρθει η πρώτη απόφαση της τεχνολογίας που θα επηρεάσει το παιχνίδι. Σε μια δύσκολη φάση ακόμα και για το VAR, αφού η μία κάμερα δείχνει ότι η μπάλα βρίσκει το χέρι του Γιορέντε και η άλλη το αντίθετο, ο διαιτητής Τσακίρ θα δώσει γκολ. 4-3, ξανά η Τότεναμ έχει την πρόκριση στα χέρια της και η Μάντσεστερ Σίτι άλλα 15 λεπτά για να βάλει κι άλλο γκολ το 8ο της αναμέτρησης και να φτάσει στα ημιτελικά.

Δύο χαμένες ευκαιρίες, ολόκληρο το Έτιχαντ να σείεται και στο 3ο λεπτό της παράτασης η Σίτι θα βρει το πολυπόθητο γκολ. Ο Γκουαρδιόλα αρχίζει να πανηγυρίζει έξαλλα, οι παίκτες της Τότεναμ πέφτουν κάτω, ο Ποκετίνιο δεν αντέχει κι άλλη πίκρα και ξεσπάει. Κανένας δεν διαμαρτύρεται, αφού το λάθος του Έρικσεν είναι ξεκάθαρο.

Η τηλεοπτική κάλυψη δείχνει το ριπλέι και ο Μπερνάρντο Σίλβα βρίσκει την μπάλα πριν αυτή καταλήξει στον εκτεθειμένο Αγκουέρο. Τριάντα δευτερόλεπτα χαράς για 50.000 και πλέον κόσμου στο Μάντσεστερ ανατρέπονται με μιας. Ο διαιτητής Τσακίρ παίρνει μήνυμα από το μπουθ πως το γκολ δεν πρέπει να μετρήσει. Το γκολ ακυρώνεται και εκείνοι που ήταν πεσμένοι κάτω, σηκώνονται. Ο Γκουαρδιόλα δεν το πιστεύει, όπως κανείς άλλος.

Οι ήρωες του Μάντσεστερ γίνονται αποτυχημένοι και οι λούζερ του Βόρειου Λονδίνου γράφουν ιστορία περνώντας στους 4 του Τσάμπιονς Λιγκ λόγω των εκτός έδρας γκολ. Το παιχνίδι λήγει και κανείς δεν διαμαρτύρεται (OK πέταξε μια σπόντα ο Γκουαρδιόλα αλλά μέχρι εκεί). Οι δύο ομάδες συγχαίρουν η μία την άλλη στα social media και οι φίλοι της Μάντσεστερ Σίτι, μένουν για να χειροκροτήσουν την ομάδα τους, χωρίς παρατράγουδα.

Σε ένα παράλληλο ελληνικό σύμπαν

Σε μια παράλληλη πραγματικότητα, στο ελληνικό Κύπελλο για τα ημιτελικά βρίσκεται ο ΠΑΟΚ με τον Άρη (ή όποια άλλο υποτιθέμενο ζευγάρι θέλετε). Το VAR έχει μόλις έρθει στα ελληνικά γήπεδα και περιμένουμε να δούμε τα πρώτα αποτελέσματά του. Ο ΠΑΟΚ θέλει να κρατήσει το 0-0 για να προκριθεί. Ο Άρης σκοράρει αφού η μπάλα έχει βρει στο χέρι του επιτιθέμενου, όμως το γκολ μετράει. Οι οπαδοί της Τούμπας δεν μπαίνουν μέσα στο γήπεδο, αφήνονται μόνο στα συνθήματα για την μητέρα του διαιτητή. Στο 90 ο ΠΑΟΚ θα ισοφαρίσει και η Τούμπα θα γίνει φλεγόμενη. Οι παίκτες θα γίνουν μια αγκαλιά με την εξέδρα, αφού η ομάδα της Θεσσαλονίκης περνά ξανά στον τελικό αποκλείοντας τον αιώνιο αντίπαλο. Μετά από ένα λεπτό όμως το γκολ ακυρώνεται. Οι κιτρινόμαυροι ξεκινούν τους έξαλλους πανηγυρισμούς μπροστά στους φίλους της αντίπαλης ομάδας. Τι γίνεται μετά;

  1. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται καλή επιτυχία στον Άρη στον τελικό.
  2. Οι φίλοι της γηπεδούχου ομάδας αν και στεναχωρημένοι, χειροκροτούν τους 22 ποδοσφαιριστές για τα έντονα συναισθήματα που τους χάρισαν.
  3. Ό,τι συμβαίνει σε όσα ελληνικά γήπεδα όταν οι γηπεδούχοι νιώσουν αδικημένοι.

Είναι προφανές ότι το VAR θα αλλάξει το ποδόσφαιρο, όπως το ξέραμε και παιχνίδια όπως το Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ  μας το δείχνουν με τον πλέον άγριο τρόπο, αφού είδαμε πως σε λίγα δευτερόλεπτα μπορούν να αλλάξουν τόσα συναισθήματα. Στην Ελλάδα ακόμη δεν έχουμε βρει τον τρόπο οι αντίπαλοι φίλαθλοι να μετακινούνται σε άλλο γήπεδο. Θα μπορέσουμε να βάλουμε τέτοια τεχνολογία στα μπουθ ενός γηπέδου; Πώς θα αποτραπούν οι στρατιές από το να εισβάλλουν μέσα κάθε φορά που μια φάση ελέγχεται; Αν πράγματι το VAR ετοιμάζεται να έρθει στην Ελλάδα, τότε το DVD του προχθεσινού αγώνα, καλό θα είναι να παίξει αρκετές φορές στα γραφεία των συσκέψεων των υπευθύνων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ