Αθλητισμος

Τα σενάρια πρόκρισης στην Ευρωλίγκα

Το πρόβλημα του Ολυμπιακού, που έμεινε ένατος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2106110_1_1.jpg
© INTIME SPORTS

Δύο αγωνιστικές παραμένουν για το τέλος της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα και οι δύο ελληνικές ομάδες είναι στο κυνήγι των τριών θέσεων που απομένουν.

Κατά σειρά οι Φενέρμπαχτσε, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρεάλ Μαδρίτης, Εφές και Μπαρτσελόνα έχουν περάσει μαθηματικά στα πλέι οφ και ο χαμός γίνεται από την έκτη θέση και κάτω.

Οι Μπασκόνια, Παναθηναϊκός ισοβαθμούν στην έκτη θέση με ρεκόρ 15-13 και τους Βάσκους να έχουν πλεονέκτημα, ενώ ακριβώς από κάτω έχουμε την Αρμάνι και τον Ολυμπιακό με 14-14. Αν η σεζόν τελείωνε τώρα, ο Ολυμπιακός θα έμενε εκτός νυμφώνος.

Οι δύο ομάδες μας διατηρούν πολλές ελπίδες πρόκρισης και ειδικά οι «πράσινοι». Καταρχάς αμφότεροι έχουν να δώσουν στην έδρα τους τα δύο εναπομείναντα ματς.

Ο ΠΑΟ με Ρεάλ Μαδρίτης και Μπούντουτσνοστ, ο Ολυμπιακός με Ζαλγκίρις και Νταρουσάφακα.

Εννοείται πως ο Παναθηναϊκός με μία νίκη περνά, ενώ με 2/2 ίσως βγει έκτος, αφού η Μπασκόνια έχει πολύ πιο δύσκολο πρόγραμμα (με Εφές μέσα και ΤΣΣΚΑ έξω). Η Αρμάνι πρώτα φιλοξενεί τη Φενέρμπαχτσε και κατόπιν παίζει στην Τουρκία με την Εφές.

Με δεδομένο ότι οι ξένοι έχουν πολύ πιο δύσκολο πρόγραμμα, θα καταφέρει και ο Ολυμπιακός να χωθεί στην οκτάδα, αρκεί να μην «αυτοκτονήσει» με δύο σαφώς υποδεέστερες ομάδες.

Υπάρχει, όμως τρόπος, να μείνουν οι «ερυθρόλευκοι» εκτός ακόμη και με 2/2. Αυτό συμβαίνει αν νικήσουν και οι υπόλοιποι διεκδικητές τα ματς που απομένουν –άρα δεν μεταβάλλεται η υπάρχουσα κατάταξη-

Το άλλο σενάριο είναι το εξής: Να κάνουν όλοι το 2/2 πλην του Παναθηναϊκού. Με μία νίκη των «πράσινων», η Μπασκόνια πηγαίνει μόνη έκτη και στην τριπλή ισοβαθμία, υστερεί ο Ολυμπιακός έναντι σε «τριφύλλι» και Μιλάνο.

Πάντως, βάσει λογικής, αναμένεται να περάσουν και οι δύο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ