kentriki.jpg
Αθλητισμος

15 χρόνια ATHENS VOICE: Οι αθλητές που μας μίλησαν

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 681
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
  • ΤΕΥΧΟΣ 681
  • 62222-137653.jpg
    A.V. Team
  • 4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τοποθετήθηκαν δημόσια μέσα από τις σελίδες της Athens Voice για τη ζωή και τις επιδόσεις τους. Άφησαν το στίγμα τους με δηλώσεις που συζητήθηκαν και προκάλεσαν πολλά σχόλια. Από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της Athens Voice μέχρι σήμερα, μεγάλα ονόματα της αθλητικής ζωής επέλεξαν να μοιραστούν τις απόψεις και τις σκέψεις τους στο πρώτο και μεγαλύτερο ελληνικό free press.

ntinos-aggelidis.jpg
© InTime// ΜΑΚΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

Ντίνος Αγγελίδης

Χειμώνα-καλοκαίρι, μέρα-νύχτα, ως τη στιγμή που θα έσβηναν οι προβολείς του πάρκου, έπαιζα μπάσκετ στα γήπεδα του Αγίου Ανδρέα. Σε κλειστό γήπεδο έπαιξα για πρώτη φορά στο Σπόρτινγκ. Αυτό έγινε γιατί κάποια στιγμή ο Μένιος, ένας πατησιώτης μπασκετικός παράγοντας, μου πρότεινε να υπογράψω δελτίο αθλητή σε ομάδα της περιοχής. Θυμάμαι πως τότε οι γονείς μου και εγώ χαιρόμασταν γιατί απλά και μόνο θα έπαιζα σε κλειστό γήπεδο. Θα γλιτώναμε από δύο έννοιες. Θα μπορούσα να παίζω μπάσκετ ακόμα και όταν έβρεχε. Δεν θα φοβόμουν μπας και τραυματιστώ σοβαρά, γιατί το Σπόρτινγκ είχε παρκέ και εγώ μπάσκετ έπαιζα στα τσιμεντένια γήπεδα παιδικής χαράς. Τι άλλο; Δεν μεγάλωσα όπως τα παιδιά της ηλικίας μου. Όταν πήγαιναν διακοπές τον Αύγουστο, εγώ έτρεχα για προετοιμασία με τις ομάδες που έπαιζα μπάσκετ.

Δεν έζησα αυτό που οι άλλοι ονομάζουν “νορμάλ” ζωή.

Τεύχος 468, 5.2.2014, διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

ntinos-aggelidis.jpg
© InTime// ΜΑΚΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

© InTime// ΜΑΚΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

stefanidi.jpg
© Θανάσης Καρατζάς

Κατερίνα Στεφανίδη

Συχνά με πιάνει αρνητισμός για όλα όσα βλέπω να συμβαίνουν στη χώρα μας, είναι χαρακτηριστικό του Έλληνα άλλωστε η γκρίνια, αλλά όσον αφορά τη φάση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, πιστεύω πως θα ξεπεραστεί και τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο.

Τεύχος 666, 5.7.2018, διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

stefanidi.jpg
© Θανάσης Καρατζάς

© Θανάσης Καρατζάς

kobe-bryant_363.jpg
Kobe Bryant

Είναι η πρώτη μου φορά στην Αθήνα και, φίλε, αυτός ο ήλιος είναι το κάτι άλλο. Σίγουρα θα ξαναέρθω, μου φαίνονται όλα υπέροχα.

kobe-bryant_363.jpg
Kobe Bryant

Είναι η πρώτη μου φορά στην Αθήνα και, φίλε, αυτός ο ήλιος είναι το κάτι άλλο. Σίγουρα θα ξαναέρθω, μου φαίνονται όλα υπέροχα.

Kobe Bryant

Τεύχος 363, 6.10.2011, διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Κώστας Τριγκώνης - Ιορδάνης Πασχαλίδης

Έχετε περισσότερα από 40 χρόνια ενασχόλησης με το υγρό στοιχείο και έχετε κατακτήσει σχεδόν όλες τις πρωτιές σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Ποιο είναι το μεγαλύτερό σας κίνητρο και ποιος ο υψηλότερος στόχος για τη συνέχεια;

Κώστας Τριγκώνης: Κίνητρό μας η αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε. Η ιστιοπλοΐα ως άθλημα μας έχει προσφέρει πολλά. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι κρατά το μυαλό και την ψυχή μας φρέσκα και το σώμα μας ζωντανό. Στην κυριολεξία η επαφή μας με το άθλημα και το υγρό στοιχείο μας φτιάχνει, μιας και κάθε μέρα όλο και κάτι μαθαίνεις. Στα άμεσά μας πλάνα είναι η διάδοση του καταμαράν στη νέα γενιά, μιας και πιστεύουμε ότι ταιριάζει απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα. Στο αθλητικό κομμάτι στόχος είναι να επαναλάβουμε τη νίκη μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 18 και σε προσωπικό επίπεδο (για εμένα) να κατακτήσω ένα μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Α-Class Foiling Catamaran το 2019.

Ιορδάνης Πασχαλίδης: Η ιστιοπλοΐα σαν άθλημα εξελίσσεται συνεχώς. Έτσι μας δίνεται η δυνατότητα με την ενασχόληση στο άθλημά μας να μαθαίνουμε συνεχώς νέα πράγματα, νέες τεχνικές και νέες τεχνολογίες. Κρατιόμαστε, λοιπόν, πάντα σε εγρήγορση και έτσι μετά από σαράντα χρόνια δεν έχουμε κουραστεί ή κορεστεί ούτε μία στιγμή. Βέβαια, για μένα, είναι τρόπος ζωής, είναι η αποτοξίνωση από την καθημερινότητα. Αυτό και μόνο από μόνο του είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για να μη σταματάω να κάνω ιστιοπλοΐα. Από εκεί και πέρα ναι μεν είμαστε χορτασμένοι από μετάλλια αλλά έχουμε μέσα μας το σκουλήκι του πρωταθλητισμού, οπότε όσο βαστάμε θα αγωνιζόμαστε για τη νίκη. Για τον επόμενο χρόνο εκτός του στόχου να επαναλάβουμε τις φετινές μας νίκες στις κατηγορίες Φόρμουλα 18 και Tornado, θέλουμε να συνεχίσουμε τα πετυχημένα προπονητικά camps στο καταμαράν για νέους αθλητές.

almanlhs_by_thkaratzas.jpg
© Θανάσης Καρατζάς

Πάνος Αλμανλής

Η Αθήνα προσφέρεται για parkour. Και αυτό το λένε όλοι οι ξένοι που την έχουν επισκεφτεί για αυτό το σκοπό. Είναι μια πόλη με μεγάλη ιστορία, η οποία την κάνει να έχει επηρεαστεί από πολλούς και διάφορους αρχιτεκτονικούς ρυθμούς ανά τα χρόνια. Αυτό δίνει μια ομορφιά στην πόλη και ποικιλία σε αυτό που κάνουμε.

Τεύχος 562, 24.3.2016, διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

almanlhs_by_thkaratzas.jpg
© Θανάσης Καρατζάς

© Θανάσης Καρατζάς

giannakis-panagiwths.jpg

Παναγιώτης Γιαννάκης

Ο Κώστας Πολίτης φρόντισε να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα και να μας πείσει ότι μπορούμε το κάτι παραπάνω. Το πίστευε, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να του αναγνωριστεί. Το πίστευε ακόμη και όταν όλοι, μετά την κλήρωση, μας θεωρούσαν καταδικασμένους.

Τεύχος 618, 15.6.2017, διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

giannakis-panagiwths.jpg

karalis.jpg

Εμμανουήλ Καραλής

Μετά το άλμα σου στα 5,80 τον προηγούμενο Μάρτιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, απέδειξες ότι στα 19 σου δεν είσαι μόνο το μέλλον του επί κοντώ αλλά και το παρόν. Τι να περιμένουμε από σένα το 2019;
Ελπίζω το 2019 να επιβεβαιώσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους χαρακτηρισμούς και τις προσδοκίες σας προς το πρόσωπό μου!

karalis.jpg

tsoumeleka_athanasia.jpg
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΣΟΥΜΕΛΕΚΑ © InTime// ΠΑΝΤΑΖΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Αθανασία Τσουμελέκα: Αγωνίσματα μεγάλης διάρκειας και αθλητισμός: αισθάνομαι ευλογημένη που «μπλέχτηκα» από πιτσιρίκα σε όλο αυτό. Που «ερωτεύθηκα» τον αθλητισμό και το μεγαλείο του.

tsoumeleka_athanasia.jpg
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΣΟΥΜΕΛΕΚΑ © InTime// ΠΑΝΤΑΖΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Αθανασία Τσουμελέκα: Αγωνίσματα μεγάλης διάρκειας και αθλητισμός: αισθάνομαι ευλογημένη που «μπλέχτηκα» από πιτσιρίκα σε όλο αυτό. Που «ερωτεύθηκα» τον αθλητισμό και το μεγαλείο του.

Τεύχος 503, 4.11.2014, διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Νίκος Κακλαμανάκης

Δεν υπάρχουν μόνο τα φώτα της δημοσιότητας και το βάθρο, οι μεγάλες αλλαγές σε έναν ολυμπιονίκη συντελούνται σε ό,τι κάνει πολλά χρόνια πριν, στις μικρές καθημερινές του νίκες και την αλληλεγγύη που δείχνει.

Τεύχος 665, 28.6.2018, διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

plytas-4.jpg

Νικόλας Πλυτάς

Ποιο είναι το χειμωνιάτικο 24ωρο ενός Μaster της σανίδας, που έχει συνηθίσει να λάμπει το καλοκαίρι;
Για να λάμπεις το καλοκαίρι, πρέπει να δουλεύεις σκληρά τον χειμώνα. Για αυτόν το λόγο ο χειμώνας είναι η περίοδος που δουλεύω πιο σκληρά από ποτέ. Παρ’ όλα αυτά δεν με περιορίζει στο να ζω το καλοκαιρινό lifestyle των προπονήσεών μου. Είμαι πολύ τυχερός γιατί μένω δίπλα στη θάλασσα και έτσι βρίσκομαι κάθε μέρα εκεί. Όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, κάνω water ski, αλλιώς απλά κολυμπάω. Το βράδυ κάποιες μέρες κάνω γυμναστήριο για ενδυνάμωση και κάποιες άλλες yoga για να διατηρώ την ευλυγισία μου. Όλες οι εποχές είναι εξίσου ιδιαίτερες για το πρόγραμμά μου, αλλά το παραδέχομαι ότι το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη μου.

plytas-4.jpg

kyrsanidis_dk-2.jpg

DK (Δημήτρης Κυρσανίδης)

«Όπως κάθε μεσημέρι θα κάτσουμε στο τραπέζι για φαγητό, έτσι κι εγώ θα κάνω την προπόνησή μου καθημερινά, όχι επειδή πρέπει αλλά επειδή το freerunning είναι η ζωή μου» δηλώνει ο Δημήτρης Κυρσανίδης, ενώ η φιλοσοφία του σχετικά με τη ζωή είναι «να είσαι καλύτερος απ’ το χτες, χειρότερος απ’ το αύριο». Μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης για δύο συνεχόμενα χρόνια (2014 & 2015) στην παγκόσμια πρόκληση του Red Bull Art of Motion, στη Σαντορίνη, ο 23χρονος αθλητής από τη Θεσσαλονίκη ανήκει επάξια στην παγκόσμια ελίτ του freerunning και αυτό που ο ίδιος απολαμβάνει είναι να γυρίζει τον κόσμο λαμβάνοντας μέρος σε επαγγελματικούς διαγωνισμούς, jams και workshops, συμβάλλοντας και εκείνος με τον τρόπο του στη διάδοση του αθλήματος.

kyrsanidis_dk-2.jpg

onel.jpg

Onel, b-boy 

Το στοιχείο που μου δίνει το προβάδισμα είναι η μεγάλη αντοχή που έχω την ώρα της μάχης. Στους τελευταίους μου γύρους προσπαθώ να μπαίνω με τις ίδιες αντοχές που μπήκα και στην αρχή. Αυτό πιστεύω θα κάνει τη διαφορά και αυτή τη φορά.

onel.jpg

Δειτε περισσοτερα