Αθλητισμος

Ψηλά η ελληνική σημαία στους Μεσογειακούς

Μπαράζ εξαιρετικών επιδόσεων ανεβάζει τον αριθμό μεταλλίων στα 58

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
44428-93145.jpg

Επτά μετάλλια, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό της ελληνικής αποστολής στα 58, (15 χρυσά – 17 ασημένια – 26 χάλκινα), κατέκτησαν το Σάββατο οι έλληνες αθλητές και αθλήτριες στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνας.

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Λούης Τσάτουμας στο μήκος, ασημένιος χρίστηκε ο Γιώργος Τσάκωνας επίσης στο μήκος, η Σοφία Υφαντίδου στο έπταθλο και ο Γιώργος Τζάνος στο καράτε, ενώ χάλκινο μετάλλιο κέρδισαν η Αντωνία Στεργίου στο ύψος, η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία και η εθνική ανδρών στα 4χ400.

Είχαν προηγηθεί: το χρυσό μετάλλιο της Αθανασίας Πέρρα στο τριπλούν, τα μετάλλια των ανδρών και γυναικών στις σκυταλοδρομίες, καθώς και το ασημένιο του διδύμου Αρβανίτη – Καραγκούνη στο μπιτς βόλεϊ.

Αναλυτικότερα, ο Λούης Τσάτουμας και ο Γιώργος Τσάκωνας μετέτρεψαν σε προσωπική υπόθεση τον τελικό του μήκους το Σάββατο βράδυ στο φινάλε του στίβου. Νικητής ο ιδιαίτερα φορμαρισμένος τον τελευταίο καιρό Λούης Τσάτουμας που «πέταξε» και πάλι πάνω από τα οκτώ μέτρα (8.14μ.). Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου βελτιώνοντας το φετινό του ρεκόρ και πλέον ετοιμάζεται για τον επόμενο αγώνα του στη Μαδρίτη.

Όσο για τον Γιώργο Τσάκωνα, πέτυχε επίδοση στα 7,97 μ., η οποία του χάρισε το ασημένιο μετάλλιο.

Στο τριπλούν, η Αθανασία Πέρρα, με άλμα στα 14.48 μέτρα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ανεβάζοντας ακόμα πιο ψηλά την ελληνική σημαία. Η πρωταθλήτριά μας χρειάστηκε μόλις δύο άλματα για να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Τα κατάφερε με την τρίτη προσπάθεια όταν και προσγειώθηκε στα 14.48μ. ενώ είχε ένα ακόμα άλμα στα 14.10μ. και τρία άκυρα.

Τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο έπταθλο κατέκτησε η Σοφία Υφαντίδου με 5.752 β. στο σύνολο και με βολή στα 54,37 μ. στον ακοντισμό. Οι υπόλοιπες επιδόσεις της αθλήτριας μας ήταν οι εξής: 100 μ. εμπ.: 14.20, ύψος : 1,66 μ , σφαιροβολία; 13,16μ, 200 μ.: 26.52 , μήκος: 5,65μ, 800 μ. : 2.20.50.

Μετάλλια όμως είχαμε και στις σκυτάλες στα 4χ100 τόσο στους άντρες (ασημένιο) όσο και στις γυναίκες (χάλκινο). Οι Στεργιούλης, Καλαμαράς, Πατεράκης και Ανδρεάδης κατέλαβαν τη δεύτερη θέση με χρόνο 40.22 που αποτελεί ρεκόρ τη φετινή περίοδο, πίσω από την ομάδα της Ιταλίας, που τερμάτισε πρώτη με 39.06. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, οι Γάτου, Δερβένη, Πετσούδη και Κεραμιδά κατετάγησαν τρίτες με 45.12, χρόνος που επίσης αποτελεί ρεκόρ τη φετινή περίοδο. Ένα σκαλί πιο πάνω βρέθηκε η ομάδα της Κύπρου με τις Ανδρέου, Παπαϊωάννου, Κυριακίδου και Αρτυματά που είχαν χρόνο 44.79, που αποτελεί νέο εθνικό ρεκόρ, ενώ το χρυσό πήγε στην Ιταλία με 44.66.

Τρία ακόμα χάλκινα για τους αθλητές μας προήλθαν από την Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία, με καλύτερη προσπάθεια στα 55,01 μ., κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ όμοιο μετάλλιο πήρε και η εθνική ομάδα των ανδρών στα 4χ400. Οι Περικλής Ιακωβάκης, Δημήτρης Γράβαλος, Πέτρος Κυριακίδης και Κώστας Νακόπουλους τερμάτισαν σε 3.07.66 και κατέλαβαν την τρίτη θέση.

Τέλος, σημαντική επιτυχία σημείωσε και η Τόνια Στεργίου στο ύψος, όπου με άλμα στα 1.90μ. κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Η αθλήτρια του Γιώργου Παπανδρεόπουλου, που για μια ακόμη φορά απέδειξε πως είναι αθλήτρια αγώνων δοκίμασε στη συνέχεια και στο 1.92μ. για να πιάσει το υψηλό όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στη Μόσχα αλλά δεν τα κατάφερε. Διακρίσεις πέτυχαν και η Μάγδα Γαζέα, η οποία τερμάτισε στην 5η θέση στον ημιμαραθώνιο των γυναικών, η Ουρανία Ρεμπούλη, που πήρε την 4η θέση στα 5000 μέτρα με χρόνο 16:21.45, ενώ στα 400μ γυναικών, η Αγνή Δερβένη τερμάτισε στην 5η θέση με 54.05. Στον τελικό των 100μ με εμπόδια των γυναικών, η Ολυμπία Πετσούδη τερμάτισε στην 5η θέση με 13.51. Στον τελικό του άλματος επί κοντώ ανδρών, ο Δημήτρης Πατσουκάκης ήταν 4ος με καλύτερη επίδοση στα 5.40μ.

Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη, ο Κώστας Μπανιώτης με άλμα στα 2,34 μέτρα πήρε εύκολα το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις ύψος. Πρόκειται σαφέστατα για μια από τις κορυφαίες εμφανίσεις σε αυτούς τους αγώνες, όχι μόνο από πλευράς Ελλήνων, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, με τον πρωταθλητή μας από την Κομοτηνή να διεκδικεί ακόμα και το πανελλήνιο ρεκόρ του Παπακώστα (2.36μ.). Μπορεί να μην τα κατάφερε, αλλά είναι πλέον αδιαμφισβήτητα ο δεύτερος κορυφαίος άλτης όλων των εποχών στη χώρα μας.

Στην πλούσια συγκομιδή συνέβαλλαν επίσης τα μετάλλια των αθλητών μας στην ιστιοπλοΐα, (Μάντης - Καγιαλής), στη σκοποβολή, (χάλκινο για τον Ευθύμη Μίτα στο σκιτ), καθώς και το χάλκινο της εθνικής ανδρών στο πόλο. Οι 17οι Μεσογειακοί αγώνες, στους οποίους λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 4.000 αθλητές από 24 χώρες, ολοκληρώνονται στις 3 Ιουλίου.

Δ.Κ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.