H AEK κάνει λόγο για «κλοπή τίτλου με πρόθεση και σκοπιμότητα»
Οργισμένη ανακοίνωση για τον τελικό κυπέλλου
Για πρωτοφανή κλοπή τίτλου, με πρόθεση και σκοπιμότητα, κάνει λόγο η ΠΑΕ ΑΕΚ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τον χθεσινό τελικό κυπέλλου. Στο ίδιο μήκος κύματος που κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη αμέσως μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, η Ενωση ξεκαθαρίζει ότι δεν θεωρεί ανθρώπινο λάθος τον μη καταλογισμό οφσάιντ στο νικητήριο γκολ του Ενρίκε, ενώ αφήνει αιχμές κατά του «Δικεφάλου του Βορρά» για δημιουργία νέου «χαλιφάτου». Επιπλέον, η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ αποποιείται οποιασδήποτε ευθύνης για τα θλιβερά επεισόδια που προηγήθηκαν του τελικού.
Η μακροσκελής ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει:
«Στον Βόλο γίναμε μάρτυρες μίας πρωτοφανούς κλοπής τίτλου, που θα περάσει στις μαύρες σελίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από έναν άνθρωπο που με ξεκάθαρη πρόθεση και σκοπιμότητα είχε προαποφασίσει να κρίνει έναν τελικό. Το ανθρώπινο λάθος το ανεχόμαστε και το έχουμε συγχωρέσει πολλές φορές, ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν. Εδώ όμως φαίνεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για προμελετημένο στήσιμο. Ας τα βρει τώρα αυτός ο άνθρωπος με τη συνείδησή του και ας αναζητήσει αλλού συγχώρεση.
Η ιστορία της ομάδας μας δεν εξαρτάται από έναν τίτλο, δεν καθορίζεται από έναν τελικό. Η ΑΕΚ έχει αποδείξει εμπράκτως ότι μπορεί να αναγνωρίζει την ανωτερότητα του όποιου αντιπάλου της, ότι έχει το σθένος να τον χειροκροτήσει στη νίκη του, ότι γνωρίζει πολύ καλά πως υπάρχει και η ήττα στο ποδόσφαιρο και κυρίως ότι δεν αναζητά εύκολα άλλοθι για τα δικά της λάθη, τα οποία πρώτη αναγνωρίζει. Εχουμε σκόπιμα κρατήσει αυτή την τακτική, γιατί μόνο έτσι μία ομάδα μπορεί να πάει μπροστά αλλά και γιατί προέχει η προστασία και η αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η ΑΕΚ δεν είναι ομάδα διαμαρτυρίας, δεν της ταιριάζει η... κλάψα, ούτε αρέσκεται στο ρόλο του θύματος. Η θέση της στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει γίνει και πάλι πρωταγωνιστική και παρεμβατική σε όλα τα επίπεδα, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε όσα είδε και έκρινε ολόκληρη η Ελλάδα και καθόρισαν την έκβαση ενός τελικού.
Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν παλιά και νέα κέντρα εξουσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ούτε έχουμε την πρόθεση να δημιουργήσουμε το νέο δικό μας χαλιφάτο. Είμαστε συνεπείς στη γραμμή της κάθαρσης με κοινή προσπάθεια, χωρίς ηγεμονίες και σε αυτή τη γραμμή θα επιμείνουμε.
Η δική μας ξεχωριστή ποδοσφαιρική κουλτούρα είναι αδιαπραγμάτευτη και όχι ευκαιριακή, δεν αποτελεί προϊόν συμψηφισμών και γι' αυτό δεν μεταλλάσσεται ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και συγκυρίες.
Από την πλευρά μας κάναμε από την πρώτη στιγμή ό,τι περνούσε από το χέρι μας για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή αυτού του τελικού, χωρίς να έχουμε την παραμικρή ευθύνη για τη διοργάνωσή του ή την απόφαση για αλλαγή έδρας. Δεν θα χρεωθούμε, όμως, εμείς τον ορισμό του τελικού σε ένα γήπεδο που αποδείχθηκε εντελώς ακατάλληλο, τις παραλείψεις της διοργανώτριας ΕΠΟ, αλλά και τη μη τήρηση πολλών εκ των συμφωνηθέντων στις συσκέψεις, που είχαν προηγηθεί».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O Σέρβος πρωταθλητής παραλίγο να πετύχει ένα ball boy με την μπάλα
Η ΑΕΚ συνέχισε νικηφόρα την πορεία της στη Super League
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση, με το κοινό να τον αποθεώνει
Ο πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού στίβου του 2025 και «ασημένιος» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού και κλειστού στίβου θα επιδιώξει από την αρχή της σεζόν να βρεθεί σε μεγάλα ύψη
Οι ερυθρόλευκοι ετοιμάζονται για τον «τελικό» με τον Άγιαξ την Τετάρτη
Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς τραυματίστηκε στη δεξιά γάμπα στο πρώτο ημίχρονο της εντός έδρας ήττας με 102-100 από τους Ντένβερ Νάγκετς
H συγκινητική ανάρτηση του Παναθηναϊκού
Στελέχη εκφράζουν «βαθιά ντροπή» μετά τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα και τις απειλές για τη Γροιλανδία
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στον ημιτελικό και δε θα καθίσει στον πάγκο για τον μικρό τελικό
Μετά από 16 χρόνια στο NBA ο Κόρι Τζότζεφ ντύνεται στα ερυθρόλευκα
Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα διεκδικήσει το πρώτο μετάλλιο ιστορίας της στη διοργάνωση
Η πρώτη ήττα της Εθνικής ήρθε στον ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος
Η κόρη του Ντένις Ρόντμαν διαπρέπει στο NWSL
Με συνολικά πέντε αλλαγές η ομάδα που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου τον περασμένο Ιούλιο στη Σιγκαπούρη
Το κανάλι και η ώρα μετάδοσης
Σε ποια βαθμολογική θέση βρίσκονται
Έχουν εξασφαλίσει και οι δύο την πρόκριση στην επόμενη φάση
Μετά τις νίκες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ και την ισοπαλία του Παναθηναϊκού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.