Αθλητισμος

Totti - Mesi big chill, ξέσπασε και o Kill Bill

«Της Αμύνης τα παιδιά διώξανε το βασιλιά»

43242-97219.jpg
Μιχάλης Λεάνης
ΤΕΥΧΟΣ 424
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
35282-79529.jpg

«Της Αμύνης τα παιδιά διώξανε το βασιλιά» λέει το τραγούδι και της αμύνης τα παιδιά στην ΑΕΚ έδιωξαν τον εφιάλτη του υποβιβασμού. Μπορεί να μην κερδίζει εύκολα αυτή η ΑΕΚ, ή τουλάχιστον τόσο εύκολα όσα θα ήθελαν οι οπαδοί της, αλλά και δύσκολα χάνει.

● Η αμυντική λειτουργία, μάλιστα, της «Ένωσης» εσχάτως έχει εξελιχθεί σε μεγάλο της προτέρημα και αυτό επιβεβαιώθηκε και στο ανεμοβροχοδερμένο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ! Εκεί όπου διατηρήθηκε το απαραβίαστο της εστίας για τρίτο συνεχές ματς, κάτι που είχε να συμβεί στο πρωτάθλημα από τον Οκτώβριο του 2010, παρακαλώ!

● Η ΑΕΚ στην αρχή του πρωταθλήματος, που ένιωθε να τη μαστιγώνουν οι αντίπαλοι, είχε δεχτεί 20 γκολ στις 16 πρώτες αγωνιστικές, ενώ στις τελευταίες 6 έχει παθητικό μόλις 2. Το γεγονός αυτό δεν οφείλεται μόνο στην καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας, αλλά κυρίως στη σωστή ανασταλτική συμπεριφορά των παικτών. Ως εκ τούτου η ΑΕΚ δεν απειλείται με τη συχνότητα των πρώτων αγωνιστικών! Στις πρώτες 16 αγωνιστικές οι αντίπαλοι της ΑΕΚ είχαν 116 τελικές προσπάθειες στην εστία της, ενώ στις τελευταίες 6 μόλις 35! Όλα εξηγούνται...

● Και τώρα, η χαρμόσυνη είδηση για τους παίκτες της Ένωσης! Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ κόπηκαν 15.105 εισιτήρια και οι εισπράξεις ήταν 176.605 ευρώ. Το 70% από τις καθαρές εισπράξεις θα διατεθούν επιτέλους για τις πληρωμές των παικτών, ενώ κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με τα έσοδα από το επόμενο εντός έδρας ματς, απέναντι στον Παναθηναϊκό.

● Μπορεί να ήταν η βολίδα του Τότι που έκρινε το ματς με τη Γιουβέντους και η ταχύτητά της μετρήθηκε 115 χιλιόμετρα την ώρα (!), αλλά να μην παραβλέψουμε και τις άριστες εντυπώσεις που άφησε ο Βασίλης Τοροσίδης αγωνιζόμενος σαν βασικός. Ο διεθνής μπακ απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια και εξαιρετικές κριτικές για την παρουσία του στο παιχνίδι. Ο «Τόρο» είναι από τους υψηλότερα βαθμολογημένους παίκτες των Ρωμαίων, παίρνοντας από 6,5 μέχρι 7,5, σπάνια βαθμολογία για παίκτη, ενώ υψηλότερη βαθμολογία παίρνει ως επί το πλείστον μόνο ο σκόρερ του νικητήριου γκολ Φραντσέσκο Τότι.

● Σπάνια μιλά και παραχωρεί συνεντεύξεις. Δεν το παίζει βαρύ πεπόνι. Έτσι είναι ο χαρακτήρας του. Αλλά όταν αποφασίσει να τοποθετηθεί, το κάνει χωρίς περιστροφές και... γαρνιτούρες. Ο Kill Bill, κατά κόσμο Βασίλης Σπανούλης, στη συνέντευξή του στον «Γάβρο» τα είπε σχεδόν όλα... Για τη νίκη επί της Χίμκι: «Στο πρώτο ημίχρονο οι αμυντικές μας αντιδράσεις θύμιζαν επίπεδο παιδικού πρωταθλήματος. Στο δεύτερο ημίχρονο γίναμε πιο σκληροί, ακόμη και τα φάουλ που κάναμε ήταν σκληρά. Επιθετικά κάναμε καλές επιλογές, είχαμε σωστές αποστάσεις μεταξύ μας, γυρίσαμε την μπάλα κι ευστοχήσαμε σε κάποια μακρινά σουτ. Με αυτό τον τρόπο τονώθηκε η αυτοπεποίθησή μας και συνεχίσαμε να βρίσκουμε λύσεις. Καταφέραμε να πάρουμε ένα πολύ μεγάλο διπλό, που μας βοηθά βαθμολογικά και ψυχολογικά».

● Για την προσωπική του απόδοση: «Δεν με ενδιαφέρει τι έκανα εγώ, πόσους πόντους έβαλα κι αν δεν έκανα λάθος. Με ενδιαφέρει που νικήσαμε». Για τις δυσκολίες υπεράσπισης του τίτλου στην Ευρωλίγκα: «Κάθε χρονιά μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκα είναι πολύ δύσκολη και δεν έχουν καταφέρει να αντεπεξέλθουν πολύ καλύτερες ομάδες από μας, με πολύ έμπειρους παίκτες. Για όλους είναι δύσκολο. Από μένα μέχρι και τον πιο μικρό, ωστόσο, προσπαθούμε μέσα από τη σκληρή δουλειά να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται. Κυνηγάμε και τους δύο στόχους και προχωράμε».

● Για την απώλεια του Κυπέλλου: «Το Κύπελλο, προσωπικά, δεν μου λέει τίποτα. Είναι κάτι που έχει απαξιωθεί και πρέπει να καταργηθεί. Είτε το παίρνεις, είτε το χάνεις, δεν αλλάζει τίποτα. Δεν έχει καμία σημασία. Το ίδιο θα έλεγα κι αν νικούσαμε την περασμένη εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο διοργανώσεις. Το πρωτάθλημα και η Ευρωλίγκα».

● Ένας μικρός Λιονέλ τρέχει, τρέχει και πού θα σταματήσει; Ο Λιονέλ Μέσι το πήρε προσωπικά κόντρα στη Γρανάδα, βρήκε δίχτυα δύο φορές, οδήγησε την ομάδα του στη νίκη (2-1) φτάνοντας στα 301 τέρματα στη 13χρονη καριέρα του στους «μπλαουγκράνα». Μόλις 25 ετών και έχει κάνει τα πάντα! Αν υπάρχει αυτή η λέξη στο λεξιλόγιό του.

● Ο Μέσι, που είναι ήδη πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, πλέον αυξάνει κι άλλο τη διαφορά του από τους υπόλοιπους. Γιατί τα 299 πριν το παιχνίδι τα έκανε 301, σε μόλις 365 παιχνίδια(!), την ώρα που ο δεύτερος στη σχετική λίστα, ο Θέσαρ Ροντρίγκεζ, έχει 232. Μάλιστα ο Αργεντινός σκόραρε για 14η συνεχόμενη φορά στο πρωτάθλημα της Ισπανίας! Και πώς έχουν μπει αυτά τα 301 γκολ; 244 εξ αυτών με το αριστερό πόδι, 44 με το δεξί, 12 κεφαλιές, 1 με το σώμα και 1... με το χέρι. Εντάξει από την Αργεντινή είναι και βαδίζει στα χνάρια του μεγάλου του δασκάλου Μαραντόνα!

info@athensvoice.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ