Αθλητισμος

Η Βασίλισσα στο θρόνο κι ένας Λάσμε δέκα με τόνο!

Περίμεναν τα στραβοπατήματα της Μπάρτσα, όπως τα σαλιγκάρια τη βροχή...

43242-97219.jpg
Μιχάλης Λεάνης
ΤΕΥΧΟΣ 426
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
36152-81379.jpg

Περίμεναν τα στραβοπατήματα της Μπάρτσα, όπως τα σαλιγκάρια τη βροχή... Ο διεθνής Τύπος έκανε εκτενείς αναφορές, όπως συνέβη την προηγούμενη Τρίτη για το Κύπελλο Ισπανίας, στις εξαιρετικές εμφανίσεις της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Μπαρτσελόνα τόσο για το Κύπελλο Ισπανίας όσο και για το πρωτάθλημα, που όμως έχει προ πολλού κριθεί.   

● «Η κατάρρευση της Μπαρτσελόνα! Τους χτύπησε ο Μουρίνιο με την αναπληρωματική ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης» έγραψε η ιταλική «Gazzetta dello Sport» που δεν κρύβει τη συμπάθειά της στο πρόσωπο του Πορτογάλου κόουτς, μια που ήταν αυτός που συνέβαλε ώστε η Ίντερ να κατακτήσει το πολυπόθητο Τσάμπιονς Λιγκ.  

● Η γαλλική «Equipe», χωρίς να φοβάται μην εκτεθεί ανεπανόρθωτα, είχε στο βασικό της τίτλο: «Δεν μπορεί περισσότερο η Μπάρτσα».

● Στην Αργεντινή η εφημερίδα «Ολέ» ανέφερε: «Η Μπαρτσελόνα έπεσε ξανά». Πιο ήπιο και ψύχραιμο ήταν το σχόλιο της βραζιλιάνικης «Lance»: «Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε ξανά την Μπαρτσελόνα».

● Στην Αγγλία η «Sun» στέκεται στο δεύτερο γκολ των γηπεδούχων: «Ο Ράμος προειδοποιεί τη Γιουνάιτεντ με το χτύπημα στην Μπαρτσελόνα», μια που η ρεβάνς εκκρεμεί και οι Άγγλοι καίγονται για πρόκριση.   

● Στην Ισπανία, η ηλεκτρονική έκδοση της «Marca» είχε τίτλο: «Η Ρεάλ Μαδρίτης πατάει στις πληγές των αντιπάλων της», ενώ η «AS», καυστική και ειρωνική όπως πάντα, γράφει: «Σπουδαία τα “δεύτερα” της Ρεάλ».

● Με τη σειρά της, η καταλανική «Sport» έγραψε: «Η Μπαρτσελόνα ήταν αδύναμη κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Πέρεθ Λάζα (διαιτητή του ματς)».

● Η άσχημη κατάσταση της Μπαρτσελόνα μονοπολεί το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου και η Ρεάλ Μαδρίτης αποθεώνεται για την απόδοση των αναπληρωματικών παικτών του Μουρίνιο. Νέα εποχή; Θα δούμε...

● Στον αντίποδα, έντονα παράπονα για τη διαιτησία στο ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης εξέφρασε ο Ζεράρ Πικέ μετά την ήττα της Μπαρτσελόνα στο «Μπερναμπέου» (2-1) αναφερόμενος στην ανατροπή του Αντριάνο από τον Σέρχιο Ράμος στο φινάλε.

● «Έχουμε πολλή ποιότητα για να κρυβόμαστε πίσω από τη δικαιολογία των διαιτητικών λαθών. Όμως η φάση του πέναλτι ήταν πεντακάθαρη, υπήρχε ανατροπή. Η ισοπαλία θα ήταν πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Κάθε φορά συμβαίνει τα λάθη να είναι σε βάρος μας. Ελπίζω την άλλη φορά που θα τον συναντήσουμε να μας ζητήσει συγγνώμη» τόνισε ο αμυντικός των Καταλανών.

● Αλλά την πίστη του στην ομάδα δεν τη χάνει με τίποτα: «Παίξαμε καλύτερα από ό,τι στο “Καμπ Νου”. Δεν είμαστε όμως στην καλύτερή μας κατάσταση και πρέπει να βελτιωθούμε. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μας, είναι η καλύτερη στην οποία έχω αγωνιστεί, ακόμη κι από αυτές που πήραν το Champions League το 2009 και το 2011». Για να το λέει, κάτι θα ξέρει...

● Μπορεί τις δύο ομάδες να χωρίζει διαφορά 13 (!!!) πόντων στο πρωτάθλημα, ωστόσο αποτελεί ένα σημάδι για τη δυναμική που παρουσιάζουν συγκρινόμενες μεταξύ τους οι δύο ομάδες το γεγονός πως η Ρεάλ κέρδισε δύο συνεχόμενα ντέρμπι στη σειρά. Την τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι τέτοιο ήταν τη σεζόν 2007-08.

● Και από τη... φουσμπαλέρα στην μπασκετούμπα.

● Τι παιχνίδι ήταν αυτό; Από ποιο μακρινό πλανήτη επέστρεψε στη γη ο διαστημικός Λάσμε; Κόντρα στην Αναντολού Εφές, ο Στεφάν Λάσμε έσβησε 5 φορές τα φώτα στους αντιπάλους του, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη του Παναθηναϊκού.

● «Δεν το σκέφτομαι. Θέλω να κάνω τη δουλειά μου για να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να κερδίσει. Κάθε φορά που κατευθύνεται αντίπαλος στη front line μας θέλω να τον σταματήσω και να την υπερασπιστώ» δήλωσε στη «SportDay» ο Γκαμπονέζος σέντερ.

● Αναφερόμενος δε στη μεγάλη νίκη της ομάδας του, δήλωσε: «Ήταν σκληρό και δύσκολο παιχνίδι. Έπρεπε να κάνουμε προσπάθεια σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, γιατί το κάθε λάθος κοστίζει σε αυτό το επίπεδο. Αν καλύπταμε και τη διαφορά θα ήταν ο τέλειος συνδυασμός για να μπορέσουμε να έχουμε το αβαντάζ, αλλά σημασία έχει ότι νικήσαμε. Πάντως κάναμε κάποια χαζά λάθη που πρέπει να τα διορθώσουμε για τη συνέχεια».

● Πάντως ο ίδιος δεν επαναπαύεται στο προβάδισμα πρόκρισης που έχει η ομάδα του έναντι της Ουνικάχα Μάλαγα, αλλά και της Ζαλγκίρις Κάουνας. «Είναι καλό ότι έχασε η Μάλαγα, αλλά εμείς κοιτάζουμε μόνο τη δουλειά μας και θέλουμε να την κάνουμε σωστά. Στόχος μας είναι η πρόκριση στους “8” της διοργάνωσης. Δεν χρειάζεται χαλάρωση, αλλά εγρήγορση» ξεκαθάρισε. You know what I mean!        

info@athensvoice.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ