Αθλητισμος

Μια υπέροχη φιλία: O 5χρονος καρκινοπαθής πάντα αγκαλιά με τον Ζερμέιν Ντεφόε (video, εικόνες)

Στιγμές συγκίνησης στο Γουέμπλεϊ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
346780-719935.jpg

Είθισται, σε κάθε παιχνίδι, όταν οι ομάδες βγαίνουν στο γήπεδο να οδηγούνται από τους αρχηγούς τους. Η εθιμοτυπία άλλαξε την Κυριακή το βράδυ στο Λονδίνο, καθώς ο κάπτεν της Αγγλίας, Τζο Χαρτ, παραχώρησε τη θέση του στον Ζερμέν Ντεφόε, για χάρη του Μπράντλεϊ Λόουερι. 

Ο Μπράντλεϊ είναι ένας γλυκύτατος 5χρονος, που εδώ και τρία χρόνια πάσχει από καρκίνο. Τον περασμένο Δεκέμβριο οι γιατροί διέγνωσαν πως η κατάσταση του μικρούλη είναι μη αναστρέψιμη, αλλά μέχρι τώρα ο μικρός γίγαντας τους διαψεύδει.

Μαζί με την οικογένειά του ζει στο Σάντερλαντ και όλοι τους είναι οπαδοί της τοπικής ομάδας που παίζει στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Μπράντλεϊ έχει ιδιαίτερη αδυναμία στον Ντεφόε, τον παίκτη που βάζει τα γκολ δηλαδή, τον έχει γνωρίσει προσωπικά και φυσικά ο 33χρονος επιθετικός δεν κρύβει την αγάπη του για τον πιτσιρικά. 

Έτσι, ο 5χρονος ήταν ένα από τα παιδάκια που συνόδευαν τους ποδοσφαιριστές στον χθεσινό αγώνα με τη Λιθουανία. Ο αρχηγός Τζο Χαρτ άφησε κατά μέρους τις τυπικότητες και ώθησε τον Ντεφόε, μαζί με τον Μπράντλεϊ, να είναι αυτοί που θα μπουν πρώτοι στον αγωνιστικό χώρο. 

Ο κόσμος τους αποθέωσε, ο Ντεφόε σκόραρε λίγο μετά και όλο το Γουέμπλεϊ δάκρυσε από τη συγκίνηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ