Αθλητισμος

Πατέρας και γιος φτάνουν μαζί στο τέρμα (video)

Μια από τις κορυφαίες στιγμές της ολυμπιακής ιστορίας

114980-643438.jpg
Ελίζα Συναδινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
135108-308467.jpg

Είναι 1992, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης. Ο αθλητής Derek Redmond διαγωνίζεται στους ημιτελικούς για τα 400 μέτρα έχοντας ελπίδες για μετάλλιο. Την ακριβώς προηγούμενη χρονιά είχε κερδίσει το χρυσό στους παγκόσμιους αγώνες Στίβου στο αγώνισμα 4x400 σημειώνοντας μαζί με τους Βρετανούς συναθλητές του Roger Black, John Regis και Kriss Akabusi το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στην μέχρι τότε ιστορία.

Παρόλο που στην Βαρκελώνη είναι σε καλή φόρμα, το σώμα του είναι ταλαιπωρημένο από τραυματισμούς: τέσσερα χρόνια πριν, στους Ολυμπιακούς της Σεούλ το ’88, είχε αποσυρθεί από το στίβο την ώρα της κούρσας λόγω τραυματισμού στον Αχίλλειο τένοντα. Μέχρι τη Βαρκελώνη, έχει χειρουργηθεί ήδη 8 φορές.

Στους προημιτελικούς της Βαρκελώνης σημειώνει τον καλύτερο χρόνο, όταν έρχεται η ώρα του ημιτελικού όμως, μετά τα πρώτα 150 μέτρα υφίσταται ρήξη οπίσθιου μηριαίου και γονατίζει από τον πόνο.

Η συνέχεια στο βίντεο...

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο Radmont θεωρήθηκε ότι δεν ολοκλήρωσε το γύρο, αφού τερμάτισε υποβασταζόμενος από τον πατέρα του. 2 χρόνια αργότερα του ανακοινώθηκε ότι δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τον στίβο εξαιτίας των τραυματισμών, οπότε συνέχισε ως αθλητής του μπάσκετ.

Η ιστορία του όμως έγινε σύμβολο και χρησιμοποιήθηκε τόσο από την Διεθνή Ολυμπιακη Επιτροπή σε inspitational videos (Δεν μπορείς να μετρήσεις το κουράγιο) αλλά και σε διαφημίσεις.

Ο ίδιος σήμερα δίνει διαλέξεις που έχουν σκοπό να κινητοποιήσουν τους νέους να μην τα παρατάνε.

Ο πατέρας του, Jim, ήταν ένας από τους δρομείς που έτρεξαν με την Ολυμπιακή Φλόγα στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.