- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Σαν σήμερα, 19 Μαΐου του 2018, ο γάμος του Χάρι και της Μέγκαν
Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας, γεννήσεις, θάνατοι
Σαν σήμερα 19 Μαΐου του 2018 ο πρίγκιπας Χάρι, 6ος στη διαδοχή του αγγλικού θρόνου, και η Αμερικανίδα σταρ Μέγκαν Μαρκλ ενώνονται με τα δεσμά του γάμου.
Γεγονότα, γεννήσεις, θάνατοι και άλλες σημαντικές στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας. Σαν σήμερα, 19 Μαΐου του 2018, τελέστηκε ο γάμος της χρονιάς. Ο πρίγκιπας Χάρι και η πρώην ηθοποιός Μέγκαν Μαρκλ παντρεύτηκαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ.
Γεγονότα
1919: Ο Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα και αρχίζει τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας των Ποντίων.
1960: Ο Αμερικανός ραδιοφωνικός παραγωγός Άλαν Φριντ, στον οποίο οφείλεται ο όρος ροκ εντ ρολ, κατηγορείται μαζί με άλλους επτά συναδέλφους του ότι έλαβε «δωράκια» από δισκογραφικές εταιρείες συνολικού ύψους 30.650 δολαρίων. Δύο χρόνια αργότερα θα καταδικασθεί σε φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο 300 δολαρίων.
1962: Η Μέριλιν Μονρόε τραγουδάει αισθησιακά το «Happy Birthday» προς τιμήν του Αμερικανού προέδρου, Τζον Κένεντι, στο πάρτι γενέθλιων του.
1965: Σε δημοσίευμα επαρχιακής εφημερίδας γίνεται για πρώτη φορά αναφορά στο πραξικοπηματικό σχέδιο με την κωδική ονομασία ΑΣΠΙΔΑ και την εμπλοκή του Ανδρέα Παπανδρέου.
1979: Ο Έρικ Κλάπτον παντρεύεται την πρώην σύζυγο του Τζορτζ Χάρισον, Πάτι Μπόιντ. Είναι η περίφημη Layla του ομώνυμου τραγουδιού του Κλάπτον. Στο γαμήλιο πάρτι και σε μία αυτοσχέδια σκηνή που στήνεται, παίζουν μαζί οι Πολ Μακάρτνεϊ, Τζορτζ Χάρισον, Ρίνγκο Σταρ, Έρικ Κλάπτον και Μικ Τζάγκερ.
2016: Η πτήση 804 της EgyptAir που έκανε το δρομολόγιο Παρίσι - Κάιρο εξαφανίζεται με 56 επιβάτες και 10μελές πλήρωμα. Αργότερα γίνεται γνωστό ότι το αεροσκάφος συνετρίβη νοτιοανατολικά της Καρπάθου.
2018: Ο πρίγκιπας Χάρι, 6ος στη διαδοχή του αγγλικού θρόνου, και η Αμερικανίδα σταρ Μέγκαν Μαρκλ ενώνονται με τα δεσμά του γάμου στο κάστρο του Ουίνσδορ.
Γεννήσεις
1824: Θεόδωρος Δηλιγιάννης, πολιτικός και πλειστάκις πρωθυπουργός.
1925: Μάλκολμ Χ, (Μάλκολμ Λιτλ το πραγματικό όνομά του, Ελ Χάτζι Μαλίκ Ελ Σαμπάζ το μουσουλμανικό του), Αμερικανός μουσουλμάνος ηγέτης και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δολοφονήθηκε στις ΗΠΑ.
1928: Πολ Ποτ, ηγέτης των Ερυθρών Χμερ στην Καμπότζη, που διέπραξαν χιλιάδες φόνους.
Θάνατοι
1864: Ναθάνιελ Χόθορν, Αμερικανός συγγραφέας.
1895: Χοσέ Μαρτί, Κουβανός συγγραφέας, δημοσιογράφος και ηγέτης της κουβανικής εξέγερσης κατά των Ισπανών.
1994: Ζακλίν Λι Μπουβιέ Κένεντι Ωνάση, γνωστότερη ως «Τζάκι», σύζυγος του 35ου προέδρου των ΗΠΑ Τζ. Φ. Κένεντι την περίοδο της δολοφονίας του και μετέπειτα σύζυγος του Αριστοτέλη Ωνάση.

Η Τζάκι Κένεντι Ωνάση με την οικογένεια των Κένεντι, την ημέρα του γάμου της με τον Τζον Κένεντι
2016: Γιάννης Γουλανδρής, 86, Έλληνας εφοπλιστής από την Άνδρο.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Ο Εσθονός Χένρικ Χολολέι απολύθηκε - Απογοητευμένος δηλώνει ο ίδιος
Έκανε λόγο για «στοχοποίηση» του ιδίου και της κυβέρνησης - «Πυρά» κατά της αντιπολίτευσης
Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 20' του αγώνα
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Australian Open
Θα απολογηθούν τα επόμενα 24ωρα
Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες
Εκατοντάδες υποστηρικτές του «Δικεφάλου» είπαν απόψε το τελευταίο «αντίο» στους επτά φιλάθλους που έχασαν τη ζωή τους
«Δεν μπορώ να διαχειριστώ τον χαμό των συναδέλφων μας» φέρεται να έγραψε, σύμφωνα με το MEGA
Aποκλεισμό από αριστερές οργανώσεις καταγγέλλει ο ίδιος
Aντιμετωπίζει το βράδυ (22:00) της Πέμπτης τη Λιόν μέσα σε κλίμα πένθους για τον χαμό των επτά οπαδών
«Έχει πολύ κρύο εκεί, δεν μπορεί κανείς να το φανταστεί».
Τρίτο το ΠΑΣΟΚ, δεύτερη ξανά η Πλεύση
Tι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ για την απόφαση
Πειραματιζόταν συνεχώς με το φως, την ύλη, την τεχνολογία, τη γεωμετρία
Η ιδρύτρια του Beauty 2 The Streetz και «Ηρωίδα της Χρονιάς» του CNN έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.