- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Σαν σήμερα στις 29 Οκτωβρίου 1969 γεννήθηκε η Ελένη Μενεγάκη
Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
Σαν σήμερα, τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας. Στις 29 Οκτωβρίου του 1969 γεννιέται η παρουσιάστρια Ελένη Μενεγάκη.
Τι συνέβη σαν σήμερα στην παγκόσμια ιστορία; Ποιες μεγάλες προσωπικότητες γεννήθηκαν και ποιοι έφυγαν από τη ζωή;
Γεγονότα
1863: Ιδρύεται ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός από τον Ελβετό Ερρίκο Ντινάν.
1914: Οι Έλληνες της Κύπρου χαιρετίζουν την προσάρτηση της νήσου από τη Μεγάλη Βρετανία ως το πρώτο βήμα για την ένωση με την Ελλάδα.
1929: «Μαύρη Τρύπα» στο αμερικανικό χρηματιστήριο, η ημέρα που έμεινε στην ιστορία ως «το μεγάλο κραχ». Εκατομμύρια τίτλοι μετοχών έγιναν απλά χαρτιά, χάνοντας την αξία τους.
1947: Το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία σχηματίζουν τη Μπενελούξ (Benelux), που θα αποτελέσει τον πρόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
1961: Η Εθνική Ριζοσπαστική Ένωσις (ΕΡΕ) του Κωνσταντίνου Καραμανλή κερδίζει εκ νέου τις εκλογές, εν μέσω καταγγελιών της αντιπολίτευσης για νοθεία.
1969: Ο πρώτος σύνδεσμος υπολογιστή σε υπολογιστή κατοχυρώνεται από την ARPANET.
2004: Το Αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μεταδίδει ένα απόσπασμα από ένα βίντεο του σαουδάραβα ηγέτη της Αλ-Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν όπου λαμβάνει την ευθύνη για τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης το 2001 και αναφέρεται στις προεδρικές εκλογές των Η.Π.Α.
2005: Βομβιστικές επιθέσεις στο Νέο Δελχί της Ινδίας σκοτώνουν πάνω από 60 άτομα.
2015: Η Κίνα ανακοινώνει την το τέλος της πολιτικής του ενός παιδιού ανά οικογένιεα έπειτα από 35 χρόνια.
2018: Εγκαινιάζεται το γιγάντιο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.
Γεννήσεις
1884: Μπέλα Λουγκόζι, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Μπέλα Φέρεντς Ντεσό Μπλασκό, ουγγρικής καταγωγής αμερικανός ηθοποιός, που ερμήνευσε επανειλημμένα το Δράκουλα σε b-movies της εποχής.
1897: Πάουλ Γιόζεφ Γκέμπελς, Γερμανός προπαγανδιστής του Χίτλερ. Από το όνομά του προήλθε ο όρος «γκεμπελισμός».
1942: Μπομπ Ρος, Αμερικανός ζωγράφος, ιδιαίτερα δημοφιλής για την παρουσίαση της εκπομπής «Η χαρά της ζωγραφικής»
1969: Γεννιέται η παρουσιάστρια Ελένη Μενεγάκη.
1971: Γεννιέται η αμερικανίδα ηθοποιός, Γουινόνα Ράιντερ.
Θάνατοι
1911: Τζόζεφ Πούλιτζερ, Ουγγροαμερικανός δημοσιογράφος και εκδότης, ο άνθρωπος που έδωσε τον ορισμό της «κίτρινης δημοσιογραφίας», αλλά και δημιούργησε τα έγκυρα δημοσιογραφικά βραβεία που φέρουν το όνομά του.
1986: Μίμης Φωτόπουλος, Έλληνας ηθοποιός.
1997: Ανδρέας Μιχαλιτσιάνος, Έλληνας αστρονόμος και αστροφυσικός
2006: Μαρία Καλουτά, Ελληνίδα ηθοποιός
2018: Young Greatness, 34, Αμερικανός ράπερ ("Moolah"), σκοτώνεται από πυρά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχών
«Τα ύψη βροχής στη Δυτική Αττική εξηγούν τις πλημμύρες» εξηγεί ο Θ. Κολυδάς
Η ανάρτησή του στο Facebook
Πλημμύρισαν σπίτια - Τι λέει ο δήμαρχος
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι αναφέρουν ρεπορτάζ αθλητικών Μέσων
Συναγερμός στην Πυροσβεστική για πλημμυρισμένα σπίτια και εμπόδια σε δρόμους
Προτίμησε να δώσει την ασίστ για το νικητήριο καλάθι των Λέικερς
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της
Νωρίτερα είχε διακοπή η κυκλοφορία σε τμήμα της
Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα
Κλειστοί δρόμοι από τις κατολισθήσεις
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.