- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Λέσβος ώρα μηδέν: Καταστράφηκε το hotspot της Μόριας - Στον δρόμο 5.700 άνθρωποι
ΜΑΤ από την Αθήνα φτάνουν σήμερα στο νησί – Ναυλώνεται πλοίο για να τους φιλοξενήσει
Εκτός ελέγχου βγήκε η κατάσταση τη Δευτέρα στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας στη Λέσβο, ο οποίος καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από τη χθεσινή πυρκαγιά, η οποία προκλήθηκε όταν ομάδα μεταναστών εξεγέρθηκε μαθαίνοντας ότι δεν θα τους δοθεί πολιτικό άσυλο με συνέπεια την απέλασή τους.
Έτσι, πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνταν στο hotspot μάζεψαν άρον-άρον τα πράγματά τους και εγκατέλειψαν τον σημείο. Σύμφωνα με το lesvosnews.gr, η κατάσταση που επικράτησε ήταν χαώδης, καθώς εκτός από την πυρκαγιά που κατάκαιγε ό,τι έβρισκε μπροστά της, ξέσπασαν και ταραχές. Γυναίκες άρπαζαν τα παιδιά τους στις αγκαλιές τους κι έτρεχαν να τα σώσουν. Ηλικιωμένοι κι άτομα με ειδικές ανάγκες πάνω σε αμαξίδια, έψαχναν απεγνωσμένα ένα καταφύγιο.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προσπαθούσε να σώσει ό,τι μπορούσε, ενώ η αστυνομία περικύκλωσε την περιοχή και προσπαθούσε να αποτρέψει την ομαδική κάθοδο των μεταναστών στο κέντρο της Μυτιλήνης.
Τελικά λίγο μετά τις 11 το βράδυ τα πράγματα άρχισαν να ηρεμούν και πολλοί από τους μετανάστες που είχαν εγκαταλείψει το κέντρο φιλοξενίας, άρχισαν σιγά – σιγά να επιστρέφουν σ’ αυτό. Ωστόσο, εξαιτίας της μεγάλης καταστροφής, στην πλειοψηφία τους κοιμήθηκαν έξω.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του νησιού Γιάννη Σινάνη, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, εντός της ημέρας αποφασίστηκε η μεταφορά δύο διμοιριών ΜΑΤ στο νησί. Από τις αρχές γίνονται σκέψεις για να πάνε σε τους μετανάστες σε γήπεδο ή να ναυλώσουν πλοίο για να τους μεταφέρουν, όμως αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο. Οι κάτοικοι ζητούν να ληφθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα, καθώς εκφράζουν φόβους ακόμη και για το ενδεχόμενο να υπάρξει νεκρός αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.
Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει στο νησί σύσκεψη στη Μυτιλήνη με απεσταλμένο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Το Σαββατοκύριακο στα νησιά του Αιγαίου σημειώθηκαν 300 νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών, ανεβάζοντας σε 13.536 το επίσημο αριθμό των εγκλωβισμένων στα νησιά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Οι συμμετέχοντες στα επεισόδια ταυτοποιήθηκαν και κατηγορούνται για απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή
Πάσχει από το σπάνιο γενετικό σύνδρομο Allagille
Οι περισσότερες πτήσεις καθυστέρησαν
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας του «ΔΕΗ Xmas West Park»
Λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα
Τι αναφέρουν οι πληροφορίες
Τι προβλέπει η νομοθεσία για την ανανέωση των αδειών οδήγησης και ποιους αφορά
Αγρότες έχουν εισβάλει στoν αεροδιάδρομο
Ο άνθρωπος που γλίτωσε από το ναυάγιο του «Ηράκλειον» και σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο καιρός των επόμενων ημερών
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Άρπαξαν ένα ζευγάρι παπούτσια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.