Πολιτικη & Οικονομια

Welt: «Και ξαφνικά η Ελλάδα έγινε το υπόδειγμα της Ευρώπης»

«Καμία άλλη χώρα δεν κατάφερε να τα πάει τόσο καλά μέσα στον κορωνοϊό»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στην αύξηση των τουριστικών εσόδων της Ελλάδας αναφέρεται η ιστοσελίδα της Welt
Τουρίστες στο αεροδρόμιο © EUROKINISSI

Στo παράδειγμα της Ελλάδας λόγω της αύξησης των τουριστικών εισροών εν μέσω πανδημίας αναφέρεται η γερμανική ιστοσελίδα Welt online.

Στις θετικές οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας μετά από ένα καλό τουριστικό καλοκαίρι, παρά την πανδημία, αναφέρεται ρεπορτάζ στην Welt Online με τίτλο: «Και ξαφνικά η Ελλάδα έγινε το υπόδειγμα της Ευρώπης».

Όπως αναφέρει: «Σχεδόν καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν κατάφερε να τα πάει τόσο καλά μέσα στον κορωνοϊό όσο η Ελλάδα. Αυτό οφείλεται φέτος κυρίως στην τουριστική άνθηση». Στη θετική εικόνα της οικονομίας: «εκτός από τον τουρισμό, συμβάλλουν κι άλλοι παράγοντες, γεννώντας ελπίδα για οικονομική ανάκαμψη της χώρας στα επόμενα χρόνια – που σημαίνει ότι σύντομα θα μπορούσε να αντισταθμιστεί η ύφεση που είχε προκληθεί από την ευρωκρίση».

Εκτός όμως από τις εξαιρετικές επιδόσεις της Ελλάδας στον τουρισμό, «εξίσου σημαντικό είναι ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει μια οικονομική πολιτική φιλική προς τις επιχειρήσεις», αναφέρει ο Χόλγκερ Σμελντινγκ, επικεφαλής οικονομολόγος  της Βerenberg Bank. Η Welt παρατηρεί ότι «και οι οίκοι αξιολόγησης βλέπουν τα πράγματα παρόμοια, έχοντας βελτιώσει πρόσφατα τις αξιολογήσεις για την Ελλάδα (…) Και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επαινεί επίσης την κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται ότι δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung αναφερόταν τον Αύγουστο στην αύξηση των τουριστικών εσόδων της Ελλάδας: «Η Ελλάδα αύξησε τα έσοδά της από τον τουρισμό σχεδόν κατά δέκα φορές μετά την υποχώρηση του τρίτου κύματος του κορωνοϊού. Συνολικά ανήλθαν σε 791 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή από την κεντρική τράπεζα. Ένα χρόνο νωρίτερα ήταν μόνο 83 εκατομμύρια ευρώ, επειδή εκείνη την εποχή ο τουρισμός σε όλο τον κόσμο ήταν ιδιαίτερα περιορισμένος λόγω του πρώτου κύματος του κορωνοϊού. Ωστόσο, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, θα χρειαστούν δύο έως τρία χρόνια για να επιτευχθεί και πάλι το επίπεδο πριν από την κρίση. Το 2019 τα έσοδα ήταν 18 δισεκατομμυρία ευρώ. Οι μέχρι τώρα προβλέψεις εκτιμούν ότι τα έσοδα από τον τουρισμό θα φτάσουν φέτος μόνο το 40 % του 2019».

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ