- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
ΕΕ: Εγκρίθηκαν μέτρα στήριξης για την Ελλάδα 1,14 δισ. ευρώ
Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την κρίση του κορωνοϊού
Εγκρίθηκαν μέτρα στήριξης για την Ελλάδα 1,14 δισ. ευρώ - Θα επωφεληθούν 90.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τροποποιήσεις προγραμμάτων ύψους 1,14 δισ. ευρώ για την Ελλάδα από τα οποία αναμένεται να επωφεληθούν γύρω στις 90.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την κρίση του κορονοϊού.
Το 1,14 δισ. ευρώ που αποτελούν κονδύλια πολιτικής συνοχής (ποσό που, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής συνεισφοράς, καθιστά δυνατές συνολικές επενδύσεις άνω του 1,50 δισ. ευρώ) θα χρηματοδοτήσει μέτρα υπέρ των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα και καινοτομία».
Από το ποσόν αυτό, περίπου 600 εκατ. ευρώ χορηγούνται υπό μορφή επιχορηγήσεων, ενώ το υπόλοιπο ποσό χορηγείται υπό μορφή επιστρεφόμενης ενίσχυσης (χρηματοδοτικά μέσα). Συνολικά, μέσω αυτών των καθεστώτων αναμένεται να στηριχθούν περίπου 90.000 επιχειρήσεις, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η έγκριση των κονδυλίων προκύπτει από την τροποποίηση δεκατριών περιφερειακών επιχειρησιακών προγραμμάτων της περιόδου 2014-2020 και δύο εθνικών επιχειρησιακών προγραμμάτων. Με τις εν λόγω τροποποιήσεις καθίστανται διαθέσιμα 1,14 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης του κορονοϊού στην ελληνική οικονομία μέσω της χρηματοδότησης μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας.
«Χαιρετίζω την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει η Ελλάδα για την ανάληψη ταχείας δράσης με στόχο τη στήριξη της οικονομίας, ιδίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της απασχόλησης», δήλωσε η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέιρα, ενώ στην ανακοίνωση της Επιτροπής επισημαίνεται ότι «η Ελλάδα θέσπισε ταχύτατα ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης και από τον Απρίλιο έχει θεσπίσει τέσσερα καθεστώτα στήριξης επιχειρήσεων: εγγυήσεις δανείων προς τις επιχειρήσεις μέσω της δημιουργίας ενός Ταμείου Εγγυήσεων για δάνεια κεφαλαίων κίνησης, επιδότηση επιτοκίου για υπάρχοντα δάνεια των ΜΜΕ, επιδότηση επιτοκίου για νέα δάνεια κεφαλαίων κίνησης των ΜΜΕ κι ένα καθεστώς επιστρεπτέων προκαταβολών υπό μορφή επιχορηγήσεων προς τις ΜΜΕ».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διαβάστε την εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού στα social media
Το πρόβλημα που συγκλόνισε το πολιτικό σύστημα
Η συγκινητική κίνηση πριν πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής
Παραμένουν τα τρακτέρ στους δρόμους - «Όχι» σε συλλαλητήριο στην Αθήνα
«Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Η ανάρτηση της πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ
Στην Καστοριά βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
«Υπογράφουμε κάθε μέρα συμβόλαιο αλήθειας, έστω και αν μερικές φορές γινόμαστε προσωρινά δυσάρεστοι»
«Η Νέα Δημοκρατία παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην πατρίδα μας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης
Θετικός ή αρνητικός ο απολογισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά από μια δεκαετία στα ηνία της ΝΔ;
«Η ΕΕ ξέρει και να επιλέγει έναν ηγέτη όπως ο Πιερρακάκης, που μιλά για "ευρωπαϊκούς πρωταθλητές"» σημειώνει το δημοσίευμα
Τι αποφασίστηκε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας υπό τον πρωθυπουργό
«Θα μιλήσουμε όταν έχουμε πρόγραμμα και άτομα»
Τα δύο στάδια εφαρμογής της συμφωνίας
«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανος»
«Μετανιώνω για το "άσε μας κουκλίτσα μου"»
Δείτε αναλυτικά τον χάρτη πληρωμών
Oι δικλείδες προστασίας και το πολιτικό παρασκήνιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.