- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιατί ο «προοδευτικός» κόΖμος της χώρας δεν συμπαρίσταται στους εξεγερμένους Ιρανούς;
Το μόνο που θέλουν οι υποκριτές που αυτοαποκαλούνται «προοδευτικοί» είναι και το μόνο για το οποίο νοιάζονται είναι τα συμφέροντα των αντιδημοκρατικών δυνάμεων του πλανήτη
Γιατί ο «προοδευτικός» κόσμος της Ελλάδας αγνοεί την εξέγερση στο Ιράν
Παρότι δεν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, είναι σίγουρα αξιοσημείωτη η αδιαφορία του «προοδευτικού» κόΖμου της χώρας στην εξέγερση των Ιρανών. Οι τάχα ευαίσθητοι συμπολίτες, αυτοί που σε κάθε ευκαιρία επιδεικνύουν την έγνοια τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο, αυτοί που μας ζάλισαν τον έρωτα με τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις συμπαράστασης στον «παλαιστινιακό λαό», αυτοί που έσπευσαν να συμπαρασταθούν μέχρι και στον Μαδούρο, σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά σε μια λαϊκή εξέγερση και μάλιστα εναντίον ενός θεοκρατικού καθεστώτος στο οποίο θα έπρεπε να είναι σφόδρα αντίθετοι με δεδομένη την αντικληρική και αντιθρησκευτική ρητορική τους.
Με βάση τα δεδομένα της εξέγερσης ο «προοδευτικός» κόΖμος της χώρας θα έπρεπε να έχει γεμίσει την πλατεία Συντάγματος και οι «με τον Άνθρωπο» συμπολίτες με υψωμένες τις γροθιές τους να διαδηλώνουν υπέρ των εξεγερμένων. Η εξέγερση είναι λαϊκή, το καθεστώς είναι θεοκρατικό, με τις γυναίκες να υφίστανται φοβερές διακρίσεις, η καταστολή είναι βίαιη (τώρα που γράφω οι νεκροί είναι καμιά 50αρια)… όλα όσα συγκινούν τους ευαίσθητους συμπολίτες μας είναι εκεί. Όλα; Όχι ακριβώς. Λείπει το μόνο που έχει σημασία για τους αυτοαποκαλούμενους «προοδευτικούς»: το μίσος για τη Δύση και το συμφέρον της Ρωσίας ή/και της Τουρκίας.
Βλέπετε, οι υποκριτές που αυτοαποκαλούνται «προοδευτικοί» δεν νοιάζονται ούτε για λαούς, ούτε για δικαιώματα, ούτε για ισότητες, ούτε για νεκρούς. Δεν θέλουν να πολεμήσουν ούτε την καταπίεση, ούτε την αδικία, ούτε την ανισότητα. Το μόνο που θέλουν να πολεμήσουν είναι η Δύση και το μόνο για το οποίο νοιάζονται είναι τα συμφέροντα των αντιδημοκρατικών δυνάμεων του πλανήτη. Όσο και να σπάσετε το κεφάλι σας δεν θα βρείτε περίπτωση στην οποία ο προοδευτικός κόΖμος να διαδήλωσε για οποιονδήποτε δεν είχε τη στήριξη της Ρωσίας ή/και της Τουρκίας ή/και ισλαμικών θεοκρατικών καθεστώτων.
Συνεπώς η απάντηση στην ερώτηση του τίτλου είναι απλή: ο «προοδευτικός» κόΖμος της χώρας αποτελείται από υποκριτές, που το μόνο που πραγματικά τους ενοχλεί είναι η Δύση και η δημοκρατία που καλώς ή κακώς (και παρά τις προσπάθειές τους) μόνο στη Δύση ευδοκιμεί. Οι Ιρανοί δεν εξυπηρετούν ούτε το αντιδυτικό-αντιδημοκρατικό τους μένος ούτε τα συμφέροντα της Ρωσίας και της Τουρκίας. Γιατί, λοιπόν, να τους συμπαρασταθούν; Και μπράβο τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δηλώνει ότι καμία εκεχειρία δεν πρέπει να επιτρέπει ελεύθερη κίνηση στο Ισραήλ
Ο Αμερικανός πρόεδρος βλέπει πρόοδο, αλλά προειδοποιεί για κλιμάκωση αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις
Η επίθεση ερευνάται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία
Αυτό το φαινόμενο, που ήταν ακόμη σχεδόν άγνωστο το 2024, διογκώθηκε το 2025
Η υπόθεση αφορά το σχέδιο κατεδάφισης της ιστορικής Ανατολικής Πτέρυγας
«Είμαστε κράτος υπό πολιορκία», δήλωσε ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ
Η μεσίτρια δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 1991, ενώ είχε πάει να δείξει ένα διαμέρισμα σε υποψήφιους πελάτες
Xρησιμοποίησε πέντε πιστόλια που ανήκαν στον πατέρα του
Στον έλεγχο της νέας κυβέρνησης πέρασαν όλες οι βάσεις
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ενώ κοιμόταν
Στο επίκεντρο βρίσκεται η εξαφάνιση του απόστρατου υποπτεράρχου Γουίλιαμ Νιλ ΜακΚάσλαντ
Ραγδαίες εξελίξεις μετά το τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου στον Αούν
Το βίντεο, που ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια προβολές
Ο 51χρονος Ερίκ Ρομπίκ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από δύο αγνώστους
Διαψεύδει η Βηρυτός επικοινωνία με Ισραήλ – Τι ειπώθηκε στη συνομιλία με Ρούμπιο
Reuters: Ιράν και ΗΠΑ έχουν σημειώσει «ορισμένη πρόοδο», αλλά παραμένουν διαφωνίες για τα πυρηνικά
Δήλωσαν ως προορισμό το Ιράκ αλλά ανέμεναν εντολές στον Περσικό Κόλπο
Δραματικές οι στιγμές μέσα στο σχολείο - Παιδιά κρυβόντουσαν όπου μπορούσαν για να σωθούν
Τι δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας - Η ποπ σταρ αρνείται κατηγορηματικά τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.