- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αναστέλλεται η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην ΤτΕ
Τι συμφώνησαν κυβέρνηση και Αυτοδιοίκηση
Στην απόφαση να ανασταλεί έως τις 30 Ιουνίου 2019 η υποχρέωση των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, συμφώνησαν από κοινού εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης.
Μετά από συνάντηση, διάρκειας 2,5 ωρών, που είχαν ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) αποφασίστηκε να δοθεί παράταση στην έναρξη εφαρμογής της σχετικής απόφασης του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να αντιμετωπιστούν ορισμένα ζητήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των δήμων και των περιφερειών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και του συνεπαγόμενου κόστους που απαιτείται για τη μεταφορά των αποθεμάτων, αλλά και της έλλειψης της απαιτούμενης τεχνογνωσίας από πλευράς υπαλλήλων των ΟΤΑ, που θα διαχειριστούν το θέμα. Επιπλέον, οι αιρετοί ζήτησαν να αποσαφηνιστεί ότι δεν είναι υποχρεωτική η μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος των αποθεματικών που έχουν οι ΟΤΑ στο Παρακαταθηκών και Δανείων, να ξεκαθαριστεί ότι διατηρείται η οικονομική αυτοτέλειά τους και να μην απειληθούν οι Συνεταιριστικές Τράπεζες όταν αποσυρθούν από αυτές τα κεφάλαια των φορέων της αυτοδιοίκησης.
Τα ζητήματα αυτά θα επεξεργαστεί σε τεχνικό επίπεδο ομάδα εργασίας αποτελούμενη από εκπροσώπους των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, καθώς από την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ.
«Καταλήξαμε σε μία απόφαση που μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε όλα τα θέματα που τέθηκαν», σημείωσε ο κ. Χαρίτσης μετά τη συνάντηση, ενώ εξέφρασε βεβαιότητα ότι «θα βρούμε λύση σε όλα τα ζητήματα».
Την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα της συνάντησης εξέφρασαν από την πλευρά τους ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κώστας Αγοραστός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις πυρκαγιές
«Να ζητήσει συγγνώμη για το συκοφαντικό δημοσίευμα»
Όλες οι ημερομηνίες, η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
Το «ευχαριστώ» του πρωθυπουργού στους πυροσβέστες
«Στη μάχη, όταν επιχειρούμε δεν μιλάμε», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής για την απουσία του από τα ΜΜΕ
Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πυροσβέστες και να τους ευχαριστήσει για την υπεράνθρωπη προσπάθειά τους
«Στηριζόμαστε σε εθελοντές και μέλη», απαντάει η ΕΛΑΣ
Έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες που προκαλούν φωτιά
Κυβερνητική παρέμβαση 60 εκατ. ευρώ για να μπει φρένο σε νέες αυξήσεις
Ο πρωθυπουργός μετέβη στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής
Έρχονται πληρωμές 140,9 εκατ. ευρώ σε 192.717 δικαιούχους
Οι αντιφατικές θέσεις για τις συνεργασίες και τα λάθη που του κόστισαν πολιτικά
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Οι τελευταίες ευκαιρίες για επιδότηση ανακαίνισης και αγορά πρώτης κατοικίας
Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς
Ξεκινούν οι Μονάδες των Ασφαλών Καταφυγίων για τους ευάλωτους
Οι ποινές για τους παραβάτες
Κατασχέθηκαν εκατομμύρια ευρώ, 4,1 εκατ. τσιγάρα και 528 όπλα
Ποιες επικουρικές καταβάλλονται πρώτες
«Μας έλεγαν ότι εκείνος πληρώνει τα έξοδα της ΕΛΑΣ και τώρα ότι χρηματοδοτούνται από τα μέλη τους»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.