TV + Series

Pieces of Her: Η νέα σειρά θρίλερ του Netflix

Συναρπαστικές γυναίκες ηθοποιοί αλλά με μπερδεμένο σενάριο της Κάριν Σλότερ

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Pieces of Her» στο Netflix με την Τόνι Κολέτ και την Μπέλα Χίθκοουτ

Pieces of Her: Η αμερικανική δραματική τηλεοπτική σειρά θρίλερ του Netflix με την Τόνι Κολέτ και την Μπέλα Χίθκοουτ

H σειρά 8 επεισοδίων «Pieces of Her» που άρχισε να προβάλλεται στο Netflix είναι ένα θρίλερ που λειτουργεί μόνο για όσους δεν έχουν ξαναδεί θρίλερ. Πρόκειται για τη διασκευή ενός βιβλίου της Αμερικανίδας Κάριν Σλότερ, μιας συγγραφέως που έχει μεταφραστεί σε 120 χώρες∙ στην Ελλάδα, τα βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Πρωταγωνιστεί η μεγάλη Τόνι Κολέτ, μια από εκείνες τις γυναίκες ηθοποιούς που γίνονται όλο και καλύτερες στο πέρασμα του χρόνου.

Pieces of Her | Official Trailer | Netflix

Το «Pieces of Her» αρχίζει με ένα τράνταγμα: Η Laura Oliver (Κολέτ) και η κόρη της Andy (Μπέλα Χίθκοουτ: την είχαμε δει στο απαίσιο «Πενήντα πιο σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι») βρίσκονται στο εστιατόριο ενός εμπορικού κέντρου μια συνηθισμένη μέρα, όταν κάποιος αρχίζει να πυροβολεί αδιακρίτως. Η Laura προστατεύει την κόρη της  σκοτώνοντας τον δολοφόνο με τα ίδια της τα χέρια. Είναι το είδος της ανατροπής που τραβάει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης: μια μητέρα που εμπόδισε περισσότερες απώλειες ζωής με το θάρρος της. Αλλά η Laura δεν θέλει τη δημοσιότητα. Mε αυτή την αφετηρία ξεκινά μια σειρά από αποκαλυπτικές αναδρομές στη ζωή της που περιλαμβάνουν τον Ντέιβιντ Γουένχαμ στον ρόλο του αδελφού της και τον Τέρι Ο'κουιν στον ρόλο του πατέρα της, ο οποίος είχε δολοφονηθεί στο Όσλο πριν από δεκαετίες.

Η δομή του παζλ του «Pieces of Her» μπορεί να είναι εξοργιστική, αν και όχι όσο οι σειρές του Netflix που είναι εμπνευσμένες από τον Χάρλαν Κόμπεν. O Κόμπεν παίρνει το βραβείο της αναληθοφάνειας. Εδώ, νιώθουμε ότι οι σεναριογράφοι μάς εξαπατούν συνεχώς, κρύβοντας λεπτομέρειες που θα έκαναν τους χαρακτήρες πιο ενδιαφέροντες: η σειρά παραβιάζει τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στη συγκίνηση και στο να μας κρατά στο σκοτάδι για τόσο πολύ ώστε να μη νοιαζόμαστε πια για τη Laura και την Andy (δεν βοηθάει και η ηθοποιία της Χίθκοουτ). Ξεχωρίζει ωστόσο η Βρετανίδα Τζέσικα Μπάρντεν που υποδύεται τη Laura στα flashbacks, την οποία μερικοί ίσως θυμούνται  στον «Αστακό» του Γιώργου Λάνθιμου, καθώς φυσικά και η Κολέτ την οποία είχαμε δει σχετικά πρόσφατα και στην πολύ επιτυχημένη σειρά στο Netflix «Unbelievable».

«Pieces of Her» στο Netflix με την Τόνι Κολέτ και την Μπέλα Χίθκοουτ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ