TV + Series

Rings of Power: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ για τη σειρά του LOTR

Το συνολικό μπάτζετ της παραγωγής θα ξεπερνάει το 1 δισεκατομμύριο δολλάρια

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμή από το τρίλερ της επικείμενης σειράς Rings of Power
Η Μόρφιντ Κλάρκ θα πάρει τη θέση της Κέιτ Μπλάνσετ ως Lady Galadriel. © Amazon Prime Video / Youtube

The Rings of Power: Το τρέιλερ της σειράς, που θα αποτελέσει spin off του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα φρανσάιζ στην ιστορία του κινηματογράφου. Οι τρεις ταινίες, που είναι βασισμένες στα βιβλία του Τόλκιν, προβλήθηκαν το διάστημα 2001 - 2003, απέσπασαν πολλά βραβεία, αποθεωτικές κριτικές και καθήλωσαν όσους τις παρακολούθησαν. Από τότε δημιουργήθηκε ένα μεγάλο fanbase για τον κόσμο της Μέσης Γης, οι οποίοι τις μνημονεύουν με νοσταλγία. Η είδηση πως μία spin off σειρά με τίτλο «The Rings of Power» από την Amazon θα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβρη του 2022 και θα μεγαλώσει κι άλλο τον κόσμο αυτό του φανταστικού, δημιουργεί μεγάλη χαρά στους φανς. Κατά τη διάρκεια του τελικού του Super Bowl κυκλοφόρησε και το πρώτο επίσημο τρέιλερ. 

Η Amazon έμεινε πιστή στην υπόσχεσή της και δεν καθυστέρησε περαιτέρω το τρέιλερ της νέας επικής σειράς που ετοιμάζει. Πολλά χρόνια μετά την ταινία «Η Επιστροφή του Βασιλιά» θα έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε εκ νέου στη Μέση Γη σε μία όμως τελείως διαφορετική ιστορία. Υπολογίζεται πως η σειρά θα είναι η πιο ακριβή τηλεοπτική παραγωγή όλων των εποχών, καθώς θα τρέξει για 5 ολόκληρες σεζόν με ένα συνολικό κόστος 1 δισεκατομμυρίου δολλαρίων. 

Η ιστορία μας πηγαίνει τουλάχιστον 20 χιλιάδες χρόνια πίσω σε σχέση με τα γεγονότα που πραγματεύονται οι τρεις ταινίες που παίχτηκαν στον κινηματογράφο. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει στην οθόνη την ιστορία της δημιουργίας των 20 δαχτυλιδιών, τα οποία όπως είναι ήδη γνωστό, μοιράστηκαν Ξωτικά, Νάνοι, άνθρωποι και ο Σκοτεινός Άρχοντας. Η δύναμη που έχουν μέσα τους τα δαχτυλίδια, τείνουν να διαφεθείρουν όσους τα έχουν στην κατοχή τους, κάτι που θα συμβεί για ακόμη μία φορά. Ο δημιουργός Πάτρικ ΜακΚέι ανέφερε σχετικά με την πλοκή: «Θα δούμε την ιστορία για το πως δημιουργήθηκαν και μοιράστηκαν τα δαχτυλίδια. Θα καλυφθούν γεγονότα που αφορούν το που προέρχονται οι δυνάμεις τους και τι προξένησαν στις φυλές που τα κατείχαν». Η σειρά, όπως είναι φυσικό, θα δώσει την ευκαιρία στον κόσμο να ξαναδεί πολλά διάσημα μέρη από τις ταινίες, όπως τα Misty Mountains και την πόλη των ξωτικών Lindon.

 

 

Στο πλάι του ΜακΚέι σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι της δημιουργίας του σόου, θα βρίσκεται ο Τζον Πέιν. Οι δυο τους συνεργάζονται μαζί για παραπάνω από 20 χρόνια και σίγουρα αναμένεται με ενδιαφέρον η εμπλοκή τους σε ένα τέτοιο πρότζεκτ. Στο παρελθόν έχουν δουλέψει μαζί για τις ταινίες «Star Trek» και «Godzilla Vs. King Kong». Το «Rings of Power» θα είναι η πρώτη εξ ολοκλήρου δική τους δουλειά, με τους ίδιους να αναφέρουν πως αισθάνονται σαν τον Froddo όταν άφησε το Shire για να καταστρέψει το δαχτυλίδι. 

Ένα από τα βασικά που θα κάνουν τη σειρά επιτυχημένη είναι ένα δυνατό cast. Από τον Ιούλιο του 2021 η Amazon έχει ανακοινώσει μερικούς από εκείνους που θα απαρτίζουν τους πρωταγωνιστές, χωρίς όμως να γίνει γνωστό ποιους ρόλους θα έχουν. Με το πέρασμα των ημερών περισσότερες πληροφορίες βγήκαν στην επιφάνεια. Ένας εκ των βασικών ηρώων θα είναι εκείνος της Lady Galadriel, την οποία θα υποδυθεί η Μόρφιντ Κλαρκ (Saint Maud). Παράλληλα κάνουν την εμφάνισή τους οι Όουεν Άρθουρ ως Prince Durin IV (The Palace, The Patrol), Σοφία Νομβέτ (The Tempest) ως πριγκήπισσα των Νάνων Disa και Ισμαέλ Κρουζ Κόρδοβα (Mary Queen of Scots) ως το ξωτικό Arondir.

 

 

Στο cast θα βρίσκονται και άλλα ονόματα, με εκείνο του Ρόμπερτ Αραμάγιο να ξεχωρίζει. Στο παρελθόν βρέθηκε στον ρόλο του νεαρού Eddard Stark στη σειρά «Game of Thrones» και πλέον θα είναι σε εκείνον του Lord Elrod. Διπλά του θα βρεθούν οι Ναζανίν Μπονιάντι (General Hospital) και Τζόζεφ Μόουλ, οποίος βρέθηκε και αυτός στη σειρά «Game of Thrones» ως Benjen Stark. Υπάρχουν φήμες πως στη σειρά θα βρεθούν ηθοποιοί από το αρχικό cast αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Αυτό έχει κάπως διχάσει όσους αγαπάνε τον «Άρχοντα των Δαχτυλιών», καθώς έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση πως το πρότζεκτ θα χάσει σε δημοτικότητα. 

Σε κάθε περίπτωση η σειρά του Amazon παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για το πώς θα αποτυπωθεί στην οθόνη. Ήδη από το τρέιλερ όμως είναι έκδηλο πως μιλάμε για μία μεγάλη παραγωγή, που χαρακτηρίζεται οριακά χουλιγουντιανή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ