TV + Series

Αρχίζει το MasterChef 3: Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου η πρεμιέρα

Στις 21.00

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
MasterChef 3
MasterChef 3

Το MasterChef, ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός διαγωνισμός μαγειρικής που προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία σε περισσότερες από 40 χώρες, επιστρέφει στο Star με τον 3ο κύκλο, για να αναδείξει τον επόμενο Έλληνα MasterChef!

Πρεμιέρα, Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, στις 21.00

(Κάθε Δευτέρα και Τρίτη)

Αυτή τη χρονιά οι τρεις κορυφαίοι σεφ Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης, Λεωνίδας Κουτσόπουλος δεν ζητούν την τελειότητα, την απαιτούν!

Το πάθος, το ταλέντο, η φαντασία, δεν αρκούν! Οι κριτές θέλουν να δουν στις δημιουργίες των διαγωνιζόμενων πρωτοτυπία, τεχνική, ξάφνιασμα γεύσεων, πιάτα φροντισμένα με αγάπη, δουλειά, υπομονή. Και, κυρίως, θέλουν να τους αφήσουν απλώς… με το στόμα ανοιχτό!

Οι τρεις κριτές του MasterChef

Ο διαγωνιζόμενος, που θα ξεπεράσει, όχι τους αντιπάλους του αλλά τον εαυτό του, θα είναι εκείνος, που θα αναδειχθεί νικητής και θα κερδίσει, πέρα από τον τίτλο του MasterChef και το έπαθλο των 50.000 ευρώ!

ΠΡΕΜΙΕΡΑ MasterChef 2019 - 3ος κύκλος  - μέρος 1ο

Και αυτήν τη σεζόν, ιδιαίτερο ρόλο στο MasterChef 3 θα έχει ο Γιάννης Αποστολάκης.

Μετά την ομαδική δοκιμασία του MasterChef, τα μέλη της νικήτριας ομάδας επιβραβεύονται με μια εξόρμηση σε ξεχωριστούς χώρους εστίασης παρέα, με τον Γιάννη Αποστολάκη.

O Γιάννης, ως chef αλλά και ως παλιός συμμετέχων του διαγωνισμού, είναι ο άνθρωπος-μέντορας που επισκέπτεται μαζί με τους νικητές της ομαδικής δοκιμασίας, ιδιαίτερους χώρους εστίασης και κρυμμένα μέρη γαστριμαργικού ενδιαφέροντος (bar restaurants, high-end εστιατόρια, σύγχρονες καντίνες, μεζεδοπωλεία ή παραδοσιακές ταβέρνες).

Μέσω αυτής της διαδικασίας, οι διαγωνιζόμενοι απολαμβάνουν μια μέρα χαλάρωσης καθώς βγαίνουν έξω από το στενό πλαίσιο του διαγωνισμού, γνωρίζουν chef, παρατηρούν λεπτομέρειες που αφορούν τη συνολική εμπειρία του φαγητού (décor, service, plating, food styling) και παίρνουν την απαραίτητη έμπνευση, για την παραμονή τους στον διαγωνισμό.

Ο παλιός γνώριμος, Γιάννης Αποστολάκης, τους εξασφαλίζει πρόσβαση στις κουζίνες, τους φέρνει σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και τους head chef και γίνεται ο συνδετικός κρίκος της παρέας, όντας ταυτόχρονα ο ειδήμων ο οποίος προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις, πληροφορίες και tips προς τους επίδοξους μελλοντικούς MasterChef.

----------------

Foodand Beverage Manager στο MasterChef 3, ο άνθρωπος, που θα δημιουργεί τις συνταγές στις δοκιμασίες των υποψηφίων και θα έχει τον απόλυτο έλεγχο του pantry, δηλαδή της αποθήκης τροφίμων, θα είναι ο έμπειρος Χάρης Αντωνόπουλος.

Ο Χάρης Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρός κατάλαβε ότι του αρέσει να ευχαριστεί την οικογένεια και τους φίλους του, μαγειρεύοντας.

Τελείωσε τη σχολή Swiss Alpine Centre, με εκπαίδευση στο Freiburg της Γερμανίας, και εργάστηκε στο εστιατόριο Vedema στη Σαντορίνη δίπλα σε καταξιωμένους Executive Chefs με κλασική παιδεία.

Στα 20 του μετακομίζει στο Εδιμβούργο και πλέον ως Chef de Partie στο εστιατόριο Creelers, προορισμό για ψαροφαγία στην βόρεια Αγγλία, όπου εξειδικεύεται στα θαλασσινά του Ατλαντικού και όχι μόνο.

Ως ανήσυχο πνεύμα, τολμά και σε ηλικία 24 ετών ξεκινά το πρώτο του επιχειρηματικό βήμα, ανοίγοντας το δικό του εστιατόριο, το Santorini, με ελληνικούς μεζέδες, το οποίο κράτησε για τα επόμενα 5 χρόνια.

master-chef-444.jpg

Η πορεία του συνεχίζεται νοτιότερα, στο Λονδίνο, σε μια από τις πιο σκληρές κουζίνες της πόλης, αυτή του θρυλικού Lindsay House βραβευμένου με 1 αστέρι Michelin, με Chef Patron τον Richard Corrigan και «nose-to-tail eating» φιλοσοφία  στα μενού του.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα τον βρίσκουμε στην ομάδα του «Matsuhisa Athens» με υψηλού επιπέδου fusion κουζίνα, δουλεύοντας συχνά με τον ίδιο τον Nobu san.

Ύστερα από ένα μεγάλο ταξίδι-αποκάλυψη στην Ιαπωνία το 2011, πηγαίνει στο Παρίσι, για να εργαστεί στο εμβληματικό  L’ Atelier De Joël Robuchon στο St. Germain, βελτιώνοντας τις ικανότητές του στη διοίκηση και στην εκπαίδευση νέων μαγείρων, σε ένα διάστερο περιβάλλον, χρησιμοποιώντας υλικά υψηλής ποιότητας. 

Ακολούθησε το «New Hotel», ένα πρωτοποριακού design ξενοδοχείο στην Αθήνα, με market style comfort food. 

Στο «All Senses Gastronomy» εργάστηκε με τους Δανούς Ronnie Emborg (ElBulli) και Trine Frausing, παρουσιάζοντας μια μοναδική οπτικοακουστική γαστρονομική εμπειρία στην Ελλάδα.

Όπως ο ίδιος δηλώνει, μαγειρεύει πάντα από καρδιάς, με έμπνευση τα ταξίδια του, αποσκοπώντας στην ευφορία των καλεσμένων του, στο δικό του πλέον εστιατόριο, το «Franzesca Bistro», στην Αγία Παρασκευή.

Οι πιο «αδύναμοι» αποχωρούν

Κατά τη διάρκεια των οντισιόν, οι Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, είδαν, γεύθηκαν,  απογοητεύθηκαν αλλά και γοητεύθηκαν!

Η ταχύτητα, η συνέπεια, η δημιουργικότητα, η αφοσίωση, η λεπτομέρεια, θα κρίνουν την πορεία των παικτών στο παιχνίδι. Οι πιο «αδύναμοι» αποχωρούν από τον διαγωνισμό μέσα από εβδομαδιαίες δοκιμασίες.

Ποιος θα «κάψει» έναν - έναν τους αντιπάλους του;

Ποιος θα αντέξει μέχρι το τέλος;

Ποιος θα γευθεί τη νίκη;

Ποιος θα είναι ο επόμενος Έλληνας MasterChef;

Έμπνευση, ανταγωνισμός, δημιουργία, ένταση, αγωνία, συγκίνηση!

ΠΡΕΜΙΕΡΑ MasterChef 2019 - 3ος κύκλος  - μέρος 2ο

MasterChef 3

Παραγωγός: Νίκος Χριστοφόρου

Σκηνοθεσία: Κώστας Τριπύλας

ExecutiveProducer: Σάββας Βέλλας

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Μιχελής

ProjectManager: Θανάσης Μητρέλιας

Αρχισυνταξία: Νίκος Κακαρίκας

Σκηνογράφος: Χριστίνα Κωστέα

Οργάνωση Παραγωγής: Βασίλης Γεωργιάδης

Food and beverage manager: Χάρης Αντωνόπουλος

Εκφωνητής: Σολ Σαλτιέλ

Εκτέλεση παραγωγής: Green Pixel Productions

MasterChef on STAR

https://www.facebook.com/MasterChefGR

https://twitter.com/masterchefgr

https://www.instagram.com/masterchefgr/

#MasterChefGR

https://www.star.gr/tv/shows/masterchef/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ