1821 Digital Gallery
Αρκούδες στην Ομόνοια
TV SHOW

Αρκούδες στην Ομόνοια

Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δελτία, απο την κακοκαιρία «Ορέστης» θα μας σώσουν σκύλοι του Αγίου Βερνάρδου
© Pinho on uUnsplash

Η ιδιωτική τηλεόραση έχει επηρεάσει τα καιρικά φαινόμενα! Με το που έσκασαν μύτη οι κωμωδίες «Τρεις Χάριτες» και «Αυθαίρετοι», δημιουργήθηκε και ο (επίσης χιουμοριστικός) όρος «μίνι καύσωνας», ο οποίος προορίζεται αποκλειστικά για την εγχώρια τηλεοπτική κατανάλωση διότι σε όλο τον κόσμο ή υπάρχει καύσωνας ή δεν υπάρχει, ο «μίνι καύσωνας» ηχεί το ίδιο αστεία όσο ο «παραλίγο τυφώνας» ή το «λίγο ήθελε για να γίνει τσουνάμι».

Μετά από 25 χρόνια έπρεπε να εφευρεθεί νέος τρόπος τρομοκράτησης του κοινού και αυτή τη φορά ο κλήρος έπεσε στο φθινόπωρο. Είναι Οκτώβριος οπότε οι 24 βαθμοί θεωρούνται «ανησυχητική για την εποχή καλοκαιρία» και, όταν την επόμενη μέρα η θερμοκρασία πέφτει κατά ένα βαθμό και πηγαίνει στους 23, τότε ακούγεται μουσική από ταινίες καταστροφής και μία αγχωμένη φωνή μάς ανακοινώνει τη δραματική εξέλιξη της «επερχόμενης βαρυχειμωνιάς», δηλαδή θα πέσουν χιόνια στις απάτητες κορυφές του Ολύμπου. Η υπερβολή δεν περιορίζεται πλέον στην τηλεόραση. Πέρασε και στη σκέψη των επιστημόνων του αστεροσκοπείου Αθηνών που βαφτίζουν, κυρίως με αρχαία ονόματα, το πήδημα του ψύλλου και έτσι αυτή την εβδομάδα οι «τοπικές βροχοπτώσεις και οι σποραδικές καταιγίδες σε διάσπαρτες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας» (αντιγράφουμε το επίσημο δελτίο της ΕΜΥ) πήραν το βαρύγδουπο όνομα «Ορέστης», λες και πρόκειται για καταστροφικό τυφώνα! Σε λίγο θα πέφτει μια η αστραπή που θα ονομάζεται «Ήφαιστος», θα ακούγεται μια βροντή που θα λέγεται «Δίας», οι δύο ψιχάλες θα βαφτιστούν «Δάμων και Φιντίας» και ο καύσωνας «Αφροδίτη» (ο μίνι καύσωνας Τούλα από το Αφροδιτούλα).

ΗΡΕΜΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Ο καιρός δεν βοηθάει καθόλου το Nomads. Ένας κατακλυσμός, μια θεομηνία, έστω ένα μπουρίνι θα ανέβαζε λίγο την ένταση, ίσως μάλιστα να γλιστρούσε η Δήμητρα Αλεξανδράκη μέσα στις λάσπες και να προσέφερε τα γνωστά πανοραμικά πλάνα που φέρνουν υψηλή τηλεθέαση.

Σχετικα
Καταβροχθίζοντας βουλιμικά τηλεόραση
Καταβροχθίζοντας βουλιμικά τηλεόραση

ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΙΑ

Οι διαγωνιζόμενοι στα reality απομόνωσης μιλούν στην κάμερα έχοντας την εντύπωση ότι ο ελληνικός λαός κρέμεται από τα χείλη τους. Συνήθως χρειάζονται κάποιο είδος υποστήριξης όταν με το καλό επιστρέφουν στην πατρίδα.

ΟΙ ΕΣΧΑΤΟΙ ΕΣΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΟΙ
Όπως κάθε Δευτέρα, τηρήθηκε και πάλι η παράδοση της δημοσίευσης του άρθρου «Ποιος πήρε την πρωτιά; Η Σάσα Σταμάτη ή ο Μένιος Φουρθιώτης;». Και όπως συμβαίνει κάθε βδομάδα, στην κατάταξη προηγείται ο Alpha με τη Ναταλία, ο ΑΝΤ1 με τις επαναλήψεις του, το Mega με τις επαναλήψεις του, με τους εναπομείναντες να παλεύουν για κάτι που πρωτιά δεν το λες. (Για την Ιστορία, η Σταμάτη ξεπέρασε το 10% και ο Φουρθιώτης το 7%.)

Σχετικα
Την ώρα που σβήνουν τα φώτα: Η μαγεία του σινεμά
Την ώρα που σβήνουν τα φώτα: Η μαγεία του σινεμά

ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΡΑΦΙ

Αχός βαρύς ακούστηκε, πολλά τουφέκια πέσαν με το τρέιλερ όπου η Έλλη Στάη, απαστράπτουσα και αποφασιστική, περπατάει ανάμεσα σε φωτεινές επιγραφές ενώ ακούγεται μια επιβλητική μουσική ειδήσεων. Ο πόλεμος αφορούσε στη μουσική. Η ίδια παίζει και στην έναρξη του δελτίου που παρουσιάζει στο Kontra ο Αιμίλιος Λιάτσος και ακούστηκαν κατηγορίες για κλοπή κι άλλα βαριά. Στην πραγματικότητα, και οι δύο ψώνισαν από την ίδια (φτηνή) βιβλιοθήκη έτοιμων σημάτων γιατί εν καιρώ κρίσης θεωρείται πολυτέλεια η δημιουργία πρωτότυπης μουσικής. Οι εποχές που ο Λουκιανός Κηλαηδόνης συνέθετε για τους τίτλους της «Αθλητικής Κυριακής» έφυγαν μαζί με τα καλύτερά μας χρόνια...

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5