Θεατρο - Οπερα

6+1 παραστάσεις στο «Από Μηχανής» θέατρο

Τολμηρά, συγκινητικά, αστεία, τρυφερά, κλασικά: Όλα όσα μας ετοιμάζει στη φετινή θεατρική σεζόν το Από Μηχανής Θέατρο

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 805
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Homos, στην Ελλάδα όλοι
Homos, στην Ελλάδα όλοι

«Από Μηχανής» θέατρο: ΣΛΟΥΘ, Μάκμπεθ ο κύκλος του στΑΙΜΑτος, Η κληρονομιά, Λείπεις, Homos στην Ελλάδα όλοι, Όπου κι αν πας να μη χαθείς, Cavewoman.

ΣΛΟΥΘ

ΣΛΟΥΘ 

Το κορυφαίο ψυχολογικό θρίλερ του Άντονι Σάφερ «ΣΛΟΥΘ», που παίχτηκε για περισσότερες από 2.300 παραστάσεις στο West End του Λονδίνου και περίπου 2.000 στο Broadway, ανεβαίνει στην Κάτω Σκηνή του «Από Μηχανής» Θεάτρου από την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Στο έργο η σύγκρουση δύο ανδρών με επίκεντρο μια γυναίκα μετατρέπει τη σκηνή σε ένα πεδίο «μάχης» μεταξύ του απατημένου συζύγου και του εραστή της γυναίκας του ο οποίος διεκδικεί να την παντρευτεί. Με γενναίες δόσεις φλεγματικού χιούμορ και την ατμόσφαιρα ενός στιβαρού αστυνομικού έργου, το συναρπαστικό θεατρικό του Άντονι Σάφερ εξελίσσεται σε ένα συμφωνημένο μεταξύ των ηρώων «παιχνίδι» όπου όλα επιτρέπονται: οι ρόλοι εναλλάσσονται, η πραγματικότητα θολώνει, η μεταμόρφωση αντανακλά την αλήθεια. 

Παίζουν: Σωτήρης Χατζάκης, Δημήτρης Μυλωνάς. Έναρξη: 18 Νοεμβρίου 2021. Κάθε Τετάρτη στις 18.00, Πέμπτη και Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 17.00. Προπώληση στο viva.gr


​Μάκμπεθ ο κύκλος του στΑΙΜΑτος

Μάκμπεθ ο κύκλος του στΑΙΜΑτος

Η ανατρεπτική παράσταση «Μάκμπεθ - ο κύκλος του στΑΙΜΑτος», αποτελεί μια διασκευή πάνω στον Μάκμπεθ  του Ουίλιαμ Σαίξπηρ για 3 πρόσωπα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά και πρωτότυπη μετάφραση Γιάννη Νταλιάνη. Στο έργο ο Μάκμπεθ, στρατηγός του Σκωτσέζου Βασιλιά Ντάνκαν, επιστρέφει από τον πόλεμο νικητής και με δίψα για εξουσία. Η υποκίνηση της γυναίκας του Λαίδης Μάκμπεθ, καθώς και η Προφητεία των τριών Μαγισσών που τον διαβεβαιώνουν ότι είναι γραφτό να γίνει Βασιλιάς, τον εξωθούν σε μία σειρά από αποτρόπαια εγκλήματα με πρώτο τη δολοφονία του ίδιου του Βασιλιά Ντάνκαν και την κατάληψη του θρόνου. Μια παράσταση που κινείται ανάμεσα στο θέατρο και την πειραματική performance, σύγχρονη, αισθητικά αιχμηρή, απαιτητική για τους ερμηνευτές, η οποία στόχο έχει να προσφέρει μια εναλλακτική εμπειρία ψυχαγωγίας κι ανάγνωσης του κλασικού έργου. Μια παραγωγή του «Από Μηχανής» Θεάτρου, στην Κάτω Σκηνή. 

Παίζουν: Γιάννης Νταλιάνης, Θανάσης Βλαβιανός, Άννα Ελεφάντη, Δημήτρης Μπούρας. Έναρξη: Σάββατο 20 Νοεμβρίου. Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στις 21.00, Σάββατο 18.00, Κυριακή 20.00. Προπώληση στο viva.gr 


Η κληρονομιά

Η κληρονομιά

Η κωμωδία του Πιερ ντε Μαριβώ, σε μετάφραση Ανδρέα Στάικου και σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, επανέρχεται στο «Από Μηχανής» Θέατρο, στην Πάνω Σκηνή, για δεύτερη χρονιά. Η «Κληρονομιά» αποτελεί ένα ισχυρό crash test του έρωτα: Σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής και πολιτικής κρίσης όπως αυτή που περνούσε η Γαλλία στα μέσα του 18ου αιώνα (που οδήγησε τελικά στη Γαλλική Επανάσταση) και ενώ το τραπεζικό σύστημα είχε καταρρεύσει, δεν είναι τόσο απλό να θυσιάσει κανείς 200 χιλιάδες φράγκα προκειμένου να διατηρήσει εντελώς ακηλίδωτο τον έρωτά του! Η παράσταση είναι μια παραγωγή της ομάδας Zero Gravity, που επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού. «Η παράσταση, καθώς επιστρέφει στον εσωτερικό χώρο, θα εξελιχθεί αναδεικνύοντας μια ατμόσφαιρα μηχανορραφίας και εσωτερικών συγκρούσεων, παράλληλα με τις κωμικές ανατροπές και τους απολαυστικούς συνδυασμούς των “ερωτευμένων κληρονόμων” του έργου...», αναφέρει ο Γιάννης Νταλιάνης. 

Παίζουν: Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Νίκος Νίκας, Γιάννης Σοφολόγης, Παρή Τρίκα, Μπίλιω Μαρνέλη, Γιώργος Κορομπίλης. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο 21.00, Κυριακή στις 20.00. Προπώληση στο viva.gr 


Λείπεις

Λείπεις

Ο νέος, συγκλονιστικός θεατρικός μονόλογος του Βασίλη Ρίσβα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό, στην Κάτω Σκηνή του «Από Μηχανής» Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Μπέσυς Μάλφα και ερμηνεία Ράνιας Παπαδάκου. Η Ελπίδα. Γυναίκα χωρίς ηλικία. Γυναίκα με όλες τις ηλικίες να σημαδεύουν το βλέμμα της και το κορμί της. Μικρό κορίτσι, έφηβη, ενήλικη. Με ένα παρόν στοιχειωμένο από παρελθόντα χρόνο. Η Ελπίδα δεν έχει καταγωγή, δεν έχει εθνικότητα. Είναι από εκείνα τα πλάσματα που νιώθουν τη ζωή ως βαρύ φορτίο. Είναι εκείνα τα πλάσματα που τα «πιάνει» η περιφερειακή μας όραση φευγαλέα, καθώς αποτραβιούνται στη σκιά. Που τα προσπερνάμε όταν βρεθούν τυχαία στον δρόμο μας και ποτέ δεν τα κοιτάμε στα μάτια. Που αδιαφορούμε για την ύπαρξή τους και που μόνο όταν πρωταγωνιστήσουν στα δελτία ειδήσεων και στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων διεκδικούν με επιτυχία την προσοχή μας. Μια παράσταση τρυφερή, συγκινητική, με χιούμορ, που θα συγκινήσει! Σε παραγωγή του «Από Μηχανής» Θεάτρου. 

Πρεμιέρα Δευτέρα 15 Νοεμβρίου. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00. Προπώληση 
στο viva.gr


​Homos, στην Ελλάδα όλοι

Homos, στην Ελλάδα όλοι

Η ερωτική κωμωδία του Τζόρνταν Σίβεϊ, σε σκηνοθεσία Αντώνη Γαλέου, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο «Από Μηχανής» Θέατρο, με πρεμιέρα στις 29 Νοεμβρίου. Το πολυβραβευμένο έργο του Jordan Seavey μιλάει για τις προσπάθειες δύο ανδρών, ενός Έλληνα και ενός μετανάστη δεύτερης γενιάς, να γνωριστούν και να αγαπηθούν σε μια περίοδο έξι ετών, από το 2006 μέχρι το 2011, μια ανάσα πριν από την κατάρρευση της οικονομίας. Ένα αδυσώπητο, υπερτολμηρό και συνάμα τρυφερό, ξεκαρδιστικό έργο με σύγχρονο χιούμορ και τρόπο αφήγησης, ανατομία των στιγμών που ενώνουν δύο ανθρώπους – των ίδιων στιγμών που τους χωρίζουν. Η παράσταση, μιλώντας για ένα ομοφυλοφιλικό ειδύλλιο σε όλα του τα σκαμπανεβάσματα, ξεπερνάει τα φύλα και τις φυλές, και ανατέμνει τον έρωτα στο τώρα όπως καμία άλλη. Με έναν πολυπολιτισμικό θίασο ηθοποιών, σε παραγωγή του «Από Μηχανής» Θεάτρου, στην Πάνω Σκηνή.     

Παίζουν: Γιώργος Νούσης, Φαίδων Φαρίντ, Κωνσταντίνος Χειλάς, Δανάη Ομορεγκιέ. Έναρξη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00. Προπώληση στο viva.gr 


Όπου κι αν πας να μη χαθείς

Όπου κι αν πας να μη χαθείς

Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Νίκου Σκορίνη, η παράσταση «Όπου κι αν πας να μη χαθείς», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, παρουσιάζεται από την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής» Θεάτρου. Το συγκλονιστικό αυτό μυθιστόρημα γίνεται η αφετηρία για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου θεατρικού κειμένου γεννημένου μέσα από τη διαδικασία των προβών λειτουργώντας ως ένα σύγχρονο «έπος», μια σύγχρονη Οδύσσεια στην οποία ξετυλίγεται η Ιστορία της νεότερης Ελλάδας από τη δεκαετία του 1950 έως και τις μέρες μας και μαζί η ξενιτιά, η δικτατορία, τα κινήματα, η μεταπολίτευση, η πτώση του ανατολικού μπλοκ κ.ά. Η περιπλάνηση του κεντρικού ήρωα Ορέστη στους τόπους της Ιστορίας γίνεται ένα ταξίδι με προορισμό την προσωπική του «Ιθάκη» αλλά ταυτόχρονα αντανακλά την προσδοκία και τη ματαίωση μιας ολόκληρης εποχής. Μια παραγωγή της Εταιρείας Θεάτρου Εν Δράσει, που επιχορηγείται από το ΥΠΠΟΑ.

Παίζουν: Δημήτρης Λιακόπουλος, Κωνσταντίνα Κλαψινού, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Τόνια Μαράκη, Δημήτρης Μπούρας, Κώστας Κουτρούλης. Έναρξη: 8 Δεκεμβρίου 2021. Kάθε Τετάρτη στις 18.00, Πέμπτη και Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 17.00. Προπώληση στο viva.gr


Cavewoman

Cavewoman

Ο ξεκαρδιστικός μονόλογος της Έμμα Πίρσον, σε παραγωγή του «Από Μηχανής» Θεάτρου, παρουσιάζεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, με την Κατερίνα Ζαρίφη στον ρόλο της Cavewoman. Ένας απολαυστικός μονόλογος με στοιχεία stand-up comedy, ο οποίος με καταιγιστικό χιούμορ, αδυσώπητες ατάκες αλλά συνάμα τρυφερότητα και μελαγχολία σαρκάζει τα κουσούρια και τις ιδιαιτερότητες στη συνύπαρξη αντρών και γυναικών και μας υπενθυμίζει ότι πολλές φορές όσα μας ξεχωρίζουν από το άλλο φύλο είναι τελικά κι εκείνα που μας συμπληρώνουν! Σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου και σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά. 

Έναρξη: 30 Νοεμβρίου 2021. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19.00. Προπώληση στο viva.gr. Γυάλινο Μουσικό Θέατρο - Κεντρική Σκηνή, Λεωφόρος Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη, 2109315600, 2109316101-4, 2105232097 (Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο μέχρι νεωτέρας θα λειτουργήσει αμιγώς ως χώρος υποδοχής πολιτών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου)


Το «Από Μηχανής» θέατρο είναι covid free και κατά την είσοδο των θεατών  θα γίνεται έλεγχος του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του θεάτρου και κατά τη διάρκεια της παράστασης. 

Απο Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, 2105232097, www.amtheater.gr

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ