Visual Browsing
Απόκριες με τη θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος»

Απόκριες με τη θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος»

Κουδουνάτοι, παραδοσιακά παιχνίδια & τραγούδια, χειροποίητες μάσκες στο ΙΜΚ και στο Θέατρο Σταθμός

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δεν κάνει μόνο θέατρο για παιδιά. Χρησιμοποιεί τις Αρχές του Εκπαιδευτικού Δράματος, αποσκοπώντας στην ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη του παιδιού ως ατόμου και μέλους μιας κοινωνικής ομάδας. Στηρίζει το έργο του εκπαιδευτικού, προσφέροντας έμπνευση και εργαλεία. Στις εξορμήσεις της στα σχολεία, εκπαιδευτικοί, γονείς και η τέχνη του θεάτρου συναντιούνται. Στις παραστάσεις τους απευθύνονται στα παιδιά: «Εσείς καταλαβαίνετε καλύτερα τις ιστορίες και γι' αυτό θα χρειαστούμε τη βοήθειά σας, για να καταλάβουμε τι σκέφτονται οι ήρωές μας και ποιες αλήθειες κρύβουν οι ιστορίες μας», όπως μας λέει η καλλιτεχνική διευθύντρια της θεατρικής ομάδας, Χρύσα Διαμαντοπούλου.

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος επιστρέφει για 7η συνεχή χρονιά με 2 διαδραστικές παραστάσεις με ζωντανή μουσική και θέματα που αντλούνται από τη λαϊκή μας παράδοση με φρέσκια ματιά, μεγάλη εμπειρία, έμπνευση, γνώση και πολλή αγάπη.

«Γύρω Γύρω Μήνες»
Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Πειραιώς 206, Ταύρος - Αίθουσα κινηματογράφου

Σχετικα
Είδαμε τον «Κοτζάμπαση του Καστρόπυργου»
Είδαμε τον «Κοτζάμπαση του Καστρόπυργου»

Φέτος τις Απόκριες τα παιδιά μαθαίνουν και παίζουν παραδοσιακά ελληνικά λαϊκά παιχνίδια της Αποκριάς («χάσκα», «πώς το τρίβουν το πιπέρι» κ.ά) και συμμετέχουν στο ξεφάντωμα της διαδραστικής μουσικής παράστασης ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΜΗΝΕΣ τραγουδώντας ως «γέροι» και «γριές» παρέα με τους Κουδουνάτους. Μία ακόμα παράσταση-γιορτή από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, κάθε Κυριακή της Αποκριάς (24 Φεβρουαρίου, 3 και 10 Μαρτίου) στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Μία μουσικοπαιδαγωγική διαδραστική παράσταση με παιχνίδια, παραδοσιακά έθιμα και τραγούδια, που αλλάζει, όπως αλλάζουν οι εποχές. Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος φέρνει στο επίκεντρο παραδοσιακά έθιμα, τραγούδια και παιχνίδια, με αφορμή το παραδοσιακό παραμύθι «Η κυρά Καλή και οι 12 μήνες», σε μια θεατρική και μουσική δράση για παιδιά από 3 ετών. Η κυρά Καλή συναντά τον κάθε έναν από τους 12 μήνες, ζει την κάθε εποχή με τα έθιμά της και τα ζωντανεύει σε μια γιορτή, όπως εκείνες που απλά και παραδοσιακά έστηναν οι παρέες των παιδιών στις γειτονιές, σε κάθε περιοχή της Ελλάδας.

Σχετικα
Εθνικό: O «Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου» για πρώτη φορά στη σκηνή
Εθνικό: O «Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου» για πρώτη φορά στη σκηνή

Κυριακή στις 12.00. Εισιτήρια: €10, 8 (ομαδικά εισιτήρια), Διάρκεια: 70'. Κρατήσεις: 210 3418579


«Αισωπού... φίλοι»
Στο Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55 (δίπλα στο μετρό Μεταξουργείο)

Φέτος τις Απόκριες τα παιδιά ντύνονται λιοντάρια και ποντίκια και γίνονται οι κεντρικοί ήρωες του γνωστού παραμυθιού του Αισώπου. Με μάσκες από απλά υλικά (που ταιριάζουν ξεκαρδιστικά με κάθε αποκριάτικη στολή!) συμμετέχουν στο ξεφάντωμα της διαδραστικής παράστασης Αισωπού ... φίλοι από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, κάθε Κυριακή της Αποκριάς (24 Φεβρουαρίου, 3 και 10 Μαρτίου) στο θέατρο Σταθμός.

H διαδραστική, μουσική παράσταση εντυπωσιάζει σε κάθε της εμφάνιση, με μουσική, με κίνηση, με δράση και θεατρικό παιχνίδι, με τραγούδια που ξεσηκώνουν μικρούς και μεγάλους! Γνωστοί και αρχέτυποι μύθοι, βαθιά ριζωμένοι στην παράδοσή μας, συναντούν τα παιδιά του σήμερα. Μια σύγχρονη ματιά στους μύθους του Αισώπου με κέντρο τη φιλία, που έχουν τη δύναμη να διαμορφώνουν πολίτες μίας σύγχρονης κοινωνίας.

Τα παιδιά συστήνονται με τους ηθοποιούς αλλά και με τα μουσικά όργανα, τα οποία αναλαμβάνουν σημαντικό και ενεργό ρόλο πάνω στη σκηνή. Γιουκαλίλι, κουίκα, πιανίκα, μπάντζο, αυλοί, δίνουν ζωντάνια και ρυθμό. Μια παρέα, οι ηθοποιοί και τα παιδιά, επεξεργάζονται από κοινού τις αλληγορίες των μύθων, για την αλαζονεία, για την υπομονή, για την αγάπη, για τη φιλία! Τα παιδιά, μέσα από τη λαϊκή παράδοση, ανακαλύπτουν ένα κόσμο ακέραιο, καθαρό, δίκαιο, που τείνει να ξεχαστεί. Για παιδιά από 4+

Κυριακή στις 12.00. Εισιτήρια: €10, 8 (ομαδικά εισιτήρια), Διάρκεια: 80'. Κρατήσεις: 210 5230267, 6973453881

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5