Visual Browsing
Ο Ορφέας στον Άδη: Η εμβληματική όπερα του Jacques Offenbach με μια αριστοφανική ματιά

Ο Ορφέας στον Άδη: Η εμβληματική όπερα του Jacques Offenbach με μια αριστοφανική ματιά

Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα που θα γίνει αύριο στο ανανεωμένο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας

Η οδός Ακαδημίας ξαναζωντανεύει. Το ιστορικό κτίριο, που για περισσότερα από 70 χρόνια στέγαζε την Εθνική Λυρική Σκηνή -η οποία μεταφέρθηκε στο ΚΠΙΣΝ- πέρασε στα χέρια του δήμου Αθηναίων και ξαναπήρε ζωή, ανοίγοντας ξανά τις πόρτες του, με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του δήμου Αθηναίων να ψυχαγωγούν τους δημότες προσφέροντας βραδιές υψηλής αισθητικής και μοναδικών θεαμάτων. Όπως τις δεκαετίες που έσφυζε από την καλλιτεχνική ζωή της πόλης.

Στο χώρο-σύμβολο πολιτισμού για το κέντρο της πόλης, μια πολυαναμενόμενη παράσταση έρχεται να συναρπάσει τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της Αθήνας. Ξεκινά το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στο ανανεωμένο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας και συμπίπτει με δύο μοναδικές ημερομηνίες. Η κωμική όπερα του Jacques Offenbach «Ο Ορφέας στον Άδη», η εμβληματικότερη για κάποιους της Δεύτερης Γαλλικής Αυτοκρατορίας, ανεβαίνει σε εορταστικό κλίμα για την επαναλειτουργία του ιστορικού θεάτρου αλλά και 200 χρόνια από τη γέννηση του πατέρα της γαλλικής οπερέτας.

Παρωδώντας και παραφθείροντας τον αρχαίο μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης, ο σκηνοθέτης Ισίδωρος Σιδέρης παρουσιάζει με αριστοφανικό και αριστοτεχνικό τρόπο τον Jacques Offenbach, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα και της Κάτιας Μολφέση: εδώ η δράση εκτυλίσσεται μεταξύ διαφθαρμένης γης, ξεπεσμένου Ολύμπου και κολασμένου Κάτω Κόσμου, οι θεοί γλεντούν ξέφρενα και χορεύουν can-can, ενώ ο Ορφέας και η Ευρυδίκη θέλουν κατεπειγόντως να ξεφορτωθούν ο ένας τον άλλον.

Σχετικα
Μέγαρο Μουσικής: Τι θα δούμε την περίοδο 2021-2022
Μέγαρο Μουσικής: Τι θα δούμε την περίοδο 2021-2022

Η οπερέτα είχε τεράστια επιτυχία το 1858, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στο Théâtre des Bouffes Parisiens σημειώνοντας το ρεκόρ των 228 επαναλήψεων. Η εκρηκτική, ρυθμική μουσική, αλλά και το βιτριολικό κείμενο που σχολιάζει την ανηθικότητα της άρχουσας τάξης της εποχής, με τα οποία εισάγεται το νέο κωμικό είδος της οπερέτας, προκάλεσαν -όπως ήταν φυσικό- μεγάλη δυσαρέσκεια στους ακαδημαϊκούς και επίσημους μουσικούς κύκλους αλλά και στο αυτοκρατορικό περιβάλλον. Μια πικάντικη μουσική κωμωδία, σπιντάτη όσο και οι κολασμένοι ρυθμοί του πασίγνωστου can-can.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στο Guide της Athens Voice


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Η Athens Voice δίνει την ευκαιρία σε 10 αναγνώστες της να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της παράστασης «Ο Ορφέας στον Άδη», που θα πραγματοποιηθεί αύριο 15 Δεκεμβρίου στις 19.30 στο θέατρο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, προσφέροντας 10 διπλές προσκλήσεις. Στείλτε σήμερα μέχρι τις 18.00 ένα απλό e-mail στο contest@athensvoice.gr γράφοντας «Ο Ορφέας στον Άδη» στο θέμα. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με e-mail.

Σχετικα
«Οδύσσεια, Μια ιστορία για το Χόλιγουντ» στην Πειραιώς 260
«Οδύσσεια, Μια ιστορία για το Χόλιγουντ» στην Πειραιώς 260

Σημειώνεται ότι η συγκέντρωση των στοιχείων αυτών προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες της συγκεκριμένης προωθητικής ενέργειας και γίνεται με τη συγκατάθεση των συμμετεχόντων από τη στιγμή που στείλουν το σχετικό e mail.Τα στοιχεία των νικητών η εταιρεία Athens Voice θα τα χορηγήσει μόνο στo Θέατρο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας. Καμία επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων δεν θα πραγματοποιηθεί από την εταιρεία Athens Voice. Τα παραπάνω στοιχεία θα τηρηθούν σε αρχείο της Athens Voice και θα διαγραφούν από αυτό με την ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού.

** Ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί και οι νικητές έχουν ειδοποιηθεί με e-mail

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5