- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Daydream»: Ατμοσφαιρικό, μεθυστικό νέο τραγούδι από την IOTA PHI
Ακούσαμε το σινγκλ που κάνει πρεμιέρα στις 28 Μαΐου
IOTA PHI: Η ελληνίδα καλλιτέχνιδα με τη διεθνή καριέρα που γνωρίσαμε ως Ilia Darlin, επιστρέφει με το «Daydream», δεύτερο σινγκλ από το άλμπουμ «Homo Pauperis»
Ένα χορταστικό νέο σινγκλ, που αποδεικνύει πως, εδώ και περίπου μια δεκαετία, η μουσική της IOTA PHI, (formerly known as Ilia Darlin), είναι ένα διαχρονικό αστρόπλοιο, που χαρτογραφεί τις πιο ντελικάτες διαθέσεις της καρδιάς μας. Ο τόνος δόθηκε προ μηνών με το «Wolves Mate For Life». Σήμερα, η τραγουδίστρια, συνθέτρια, περφόρμερ, σκηνοθέτρια και παραγωγός με το πιο απίθανα σωστό timing όλων των εποχών, προσφέρει άλλο ένα δείγμα από τον δίσκο της «Homo Pauperis», που κυκλοφορεί προσεχώς στην Desire Bay Records.
Με ένα νωχελικό, ονειροπόλο τέμπο απλωμένο σαν σύννεφο που αλλάζει σχήματα, με απέριττη ενορχήστρωση που ξεχύνει beats, keyboards και κοσμικές δοξαριές τσέλου κατά κύματα, με μια ερμηνεία η οποία ξαγρυπνά, ενδοσκοπεί, αγαπά παράφορα και γραπώνεται από το παραδείσιο κελάηδισμά της σαν πουλί στο σύρμα της πιο άγριας νύχτας, με ένα φαλσέτο που αφοπλίζει ακόμη και άπονους, η IOTA PHI του «Daydream» άλλοτε σου κόβει την αναπνοή κι άλλες στιγμές γίνεται μια alt-pop νεράιδα, που γεμίζει το πνεύμα και το κορμί σου με θετική ενέργεια.
Το ακούς διαδοχικά και κάθε φορά είναι διαφορετικό, ώσπου γίνεται αναπόσπαστο μέρος της ημέρας σου. Σημαντικό, αγνό και αληθινό στις προθέσεις του, το «Daydream» είναι άλλος ένας προπομπός του «Homo Pauperis», ενός επικείμενου long play, το οποίο βρίσκει την IOTA PHI να μπαίνει για τα καλά στα κανάλια της alternative electronica, της art pop, της σκέτο ποπ και του σύγχρονου μητροπολιτικού R&B, ενώ στιχουργικά εμπνέεται και εξερευνά θεματικές ταυτότητας, μετα – ανθρωπισμού αλλά και ελληνικής μυθολογίας, όλα αυτά σε ένα στιλιστικό πακέτο απόλυτα φρέσκο και καίριο.
Στο εγχείρημα συνδράμουν την IOTA PHI ο παραγωγός ELIOT, καθώς και ο Μιχάλης Δέλτα, ενώ το καραντινάτο video που οπτικοποιεί το ερμητικό σύμπαν του «Daydream» («θυμάσαι τότε που το δωμάτιό σου αντανακλούσε όλο σου το είναι;, όπως εξηγεί η ίδια η καλλιτέχνιδα»), υπογράφει το αθηναϊκό Oval Studio.
Ως Ilia Darling, βραβεύτηκε διεθνώς, δημιούργησε μουσική που ταξίδεψε σε περισσότερες από είκοσι χώρες, απέσπασε κριτικές οι οποίες υποχρέωσαν ακόμη και το αγγλόφωνο Esquire να την ανακηρύξει ως «βασίλισσα της αβάντ γκαρντ ποπ», φιλοξενήθηκε σε Μέσα σαν το Spin, το ινδικό Rolling Stone, τα XS Noize, Purple Melon, Vogue, Popjustice, Earmilk και Videostatic. Μια ελληνίδα δημιουργός παγκόσμιου εκτοπίσματος, η IOTA PHI του «Daydream» καταθέτει άλλο ένα τραγούδι που θα σιγοψιθυρίζουμε για καιρό. Υποστηρίξτε το.
*IOTA PHI στο web, στο Spotify, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα νέα προγνωστικά που είδαν το φως της δημοσιότητας
Τα φαβορί πριν τις πρώτες πρόβες στη Βιέννη
Η προσωρινή «απόσταση» εξηγείται κυρίως από τα επαγγελματικά τους projects
Η φετινή περιοδεία του ξεκινά στις 27 Ιουνίου από το Δουβλίνο και περιλαμβάνει συνολικά έξι στάσεις
Aναφορές για ευρύτερη συνωμοσία - Προσπάθεια να αποκαλυφθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι
«Ο κόσμος έχει ανάγκη από ρομάντζο»
Ο Πιτ Σίγκερ δεν έγραφε τραγούδια για να τα κρατά κανείς για τον εαυτό του
Η remastered έκδοση του κλασικού άλμπουμ κυκλοφορεί στις 26 Ιουνίου με πλούσιο αρχειακό περιεχόμενο
«Next year in Athens!» ευχήθηκε η Πρέσβης κα Γκέρντα Φόλγκ στον Έλληνα εκπρόσωπο - Δείτε βίντεο
Διαθέσιμο στις 31 Ιουλίου
Οι Γερμανοί metallers μιλάνε στην ATHENS VOICE λίγο πριν την επιστροφή τους στο Release Athens 2026
Με βίντεο στο instagram ανακοίνωσε το τέλος εμφανίσεων στο Nox και προσωρινή αποχή για ξεκούραση
Ο Ντέιβ Μαστέιν «τιμά» ένα κλασικό τραγούδι με τη δική του υπογραφή
«Το S.A.G.A.P.O. ήταν ένα κομμάτι της εποχής του», δήλωσε ο γνωστός τραγουδιστής
Η σειρά εμφάνισης στους δύο ημιτελικούς
Η συνεργασία με τον θρυλικό Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς
Η ερμηνεύτρια και συνθέτρια μιλάει στην ATHENS VOICE λίγο πριν την εμφάνισή της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αντίστοιχη στρατηγική έχει ακολουθήσει και ο ηθοποιός Μάθιου ΜακΚόναχι
Κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ «Shame» και μιλάει στην ATHENS VOICE πριν το ιδιαίτερο live party στον πολυχώρο ΦΙΑΤ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.