Visual Browsing
Η Athens Music Week έρχεται 16-21 Ιουνίου

Η Athens Music Week έρχεται 16-21 Ιουνίου

Δείτε το πρόγραμμα της Athens Music Week 2020
Δείτε το πρόγραμμα της φετινής Athens Music Week που έρχεται από την Τεχνόπολη και την MESO Events σε... phygital μορφή.

H φετινή Athens Music Week έρχεται για δεύτερη φορά με σκοπό να ενώσει τον φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο και να μας δείξει γιατί η μουσική και οι μουσικοί δεν τελειώνουν ποτέ. Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και η MESO Events διοργανώνουν από τις 16 ως τις 21 Ιουνίου σε phygital version την εβδομάδα μουσικής της πόλης μας και δωρεάν μάλιστα, μπορούμε να απολαύσουμε ανερχόμενα ονόματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να ακούσουμε τις συζητήσεις που έκαναν κορυφαίοι διοργανωτές φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη.

Ο Γιώργος Περό σε ένα από panel που θα δούμε στη φετινή Athens Music Week

Σε μια εποχή που ο μουσικός κόσμος σιωπεί, η Athens Music Week 2020 κατάφερε να «κλείσει» 28 καλλιτέχνες και συγκροτήματα από 17  διαφορετικές χώρες και να φέρει σε phygital μορφή την μουσική μπροστά στα μάτια μας. Τα μουσικά [i]sessions έχουν ήδη βιντεοσκοπηθεί, ενώ καλλιτέχνες και παραγωγοί θα δώσουν και το «φυσικό» τους παρών μετά το τέλος των panels και των showcases τους, για να συνομιλήσουν με το κοινό.

Στο πρόγραμμα της Athens Music Week που συνεχώς ανανεώνεται θα δεις ονόματα από διαφορετικές μεταξύ τους μουσικές σκηνές με μερικά να είναι αρκετά δυνατά στις χώρες από τις οποίες προέρχονται. Τι όμως ακριβώς θα δούμε στην φετινή Athens Music Week;

Σχετικα
Ο Νίκος Ξανθούλης και η αναγέννηση της αρχαίας ελληνικής λύρας
Ο Νίκος Ξανθούλης και η αναγέννηση της αρχαίας ελληνικής λύρας

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα διεθνές συνέδριο με ομιλίες, παρουσιάσεις, webinars, showcases, live Q&A’s με το κοινό κι ένα event-έκπληξη αφιερωμένο στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής! Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα που συνεχώς ανανεώνεται, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής:

 

Panels
Live gigs και περιοδείες στην εποχή του covid-19: πώς αντιδρούν οι managers, οι booking agents και τα φεστιβάλ στις απαγορεύσεις των ταξιδιών και στις νέες οδηγίες για περιορισμό του κοινού; Online συναυλίες ή phygital φεστιβάλ: το νέο trend; Τι γίνεται όμως με τη live μουσική εμπειρία; Πώς μπορούν να υποστηριχτούν οι καλλιτέχνες και οι επαγγελματίες του μουσικού κλάδου σήμερα; Έχεις μια μουσική επιχείρηση. Πώς μπορείς να την προωθήσεις αυτό το διάστημα, να έχεις πρόσβαση σε νέες αγορές, να έρθεις σε επαφή με νέους συνεργάτες;

Σχετικα
O Γιώργος Δημητριάδης στέλνει την κασέτα του καλοκαιριού
O Γιώργος Δημητριάδης στέλνει την κασέτα του καλοκαιριού

50 ειδικοί απαντούν! Αναγνωρισμένοι επαγγελματίες του κλάδου, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών δικτύων, συνεδρίων και φεστιβάλ, αλλά και εκπρόσωποι της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας συζητούν και μοιράζονται μαζί μας τις σκέψεις και την εμπειρία τους.

Τα panels μεταδίδονται μέσω live streaming ενώ, με την ολοκλήρωσή τους, ακολουθούν live Q&A sessions με τους ομιλητές.

Οι θεματικές των panels:

  • Περιορισμοί στην προσέλευση κοινού, περιορισμοί στις μετακινήσεις: τι επιλογές έχουν καλλιτέχνες, μουσικοί και συγκροτήματα για την παρουσίαση της μουσικής τους;
  • Καινοτομία στη μουσική: είναι θέμα νοοτροπίας, εργαλείων; Και των δύο;
  • Δικτύωση από το σπίτι: πώς μπορούμε να προωθήσουμε τη μουσική επιχειρηματικότητα τους επόμενους μήνες;
  • Το δωρεάν streaming είναι cool! Υπάρχει όμως σωτηρία για τους καλλιτέχνες και τους επαγγελματίες της μουσικής;
  • Γνωρίζοντας το “NextStageChallenge” ή πώς οργανώθηκε ένα hackathon για την ευρωπαϊκή μουσική βιομηχανία εν μέσω καραντίνας!
  • Ο covid-19 μας αναγκάζει να αναθεωρήσουμε τις επιχειρηματικές μας στρατηγικές. Εσύ είσαι updated; Ή μήπως πρέπει να γυρίσεις πίσω στα θρανία;
  • Το streaming είναι αναγκαστικά η τάση της εποχής. Τι γίνεται όμως με τη «φυσική» μουσική εμπειρία; Τι μπορούμε να κάνουμε από’ δω και πέρα;
  • Διχασμένοι πέφτουμε. Όχι πάντα! Εστιάζουμε στις πρωτοβουλίες ευρωπαϊκών δικτύων που στηρίζουν επαγγελματίες της μουσικής.

Meet & Greets
Γνώρισε καινοτόμες εταιρίες, projects και νεοφυείς startups της μουσικής βιομηχανίας που επιλέχτηκαν από το ευρωπαϊκό δίκτυο Jump - European Music Market Accelerator: SENSI (PT) / eCauda (ES) / Groover (FR) / Terrible Merch (UK) / Deep Listening (ΙΤ) / Wetum4kids (PT) / FITCHY (NL) / Self Releasing Artists Network (UK).

 

Showcases
Νέοι ανερχόμενοι, αλλά και αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες και μπάντες παρουσιάζουν -μέσα σε 15 λεπτά- ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η μουσική σκηνή της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Κενρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Tα showcases μεταδίδονται μέσω live streaming ενώ, με την ολοκλήρωσή τους, ακολουθούν live Q&A sessions με τους καλλιτέχνες.

Οι καλλιτέχνες (αλφαβητικά):
Bratri (CZ) / Byron (RO) / Drums & Voice Jazztronica Duet (GR) / Electro Hafiz (TR) / Fraktale (PL) / Funk Shui (MK) / Gio Melody (GR) / Go-Dratta (IT) / Goodbye Darjeeling (HU) / June Cocó (DE) / Kety Fusco (IT) / Komfortrauschen (DE) / Kostas Sidirokastritis (GR) / Lena Laki (GR) / Lucia (RO) / Marinho (PT) /Market (CZ) / Mavi Gunes 69 (TR) / Moose (GR) / Nalyssa Green (GR) / Neal Cassady (PL) / Strawberry Pills (GR) / Sirom (SI) / Thomas Konstantinou Ensemble (GR) / Vasko Atanasovski Tri (SI) / Whereswilder (GR) / Eβρίτικη Ζυγιά (GR)

Διαδυκτιακά Σεμινάρια (Webinars)
Χρειάζεσαι υποστήριξη για να φτιάξεις business plan, να καταστρώσεις στρατηγική μάρκετινγκ, να κάνεις αίτηση για χρηματοδότηση ή να ετοιμάσεις μία παρουσίαση; Εξειδικευμένοι επαγγελματίες της αγοράς με μακρόχρονη εμπειρία δίνουν οδηγίες, συμβουλές και tips στους νέους επαγγελματίες του μουσικού κλάδου.

Οι θεματικές των webinars θα ανακοινωθούν σύντομα. Απαιτείται εγγραφή λόγω περιορισμένων «θέσεων».

Storytelling
«Τρυπώνουμε» ψηφιακά σ’ ένα εργαστήρι κατασκευής θρακικής λύρας στο χωριό Θούριο της Ορεστιάδας. Εκεί, γνωρίζουμε τον μουσικό Αλέξη Παρτινούδη (Εβρίτικη Ζυγιά) που κατασκευάζει λύρες με φυσικά υλικά από την περιοχή του Έβρου και ανακαλύπτουμε τη «ζυγιά» των παλιών οργάνων της περιοχής, τη λύρα και τη γκάιντα, εστιάζοντας σε οργανολογικά και κοινωνικοπολιτισμικά ζητήματα.


Δείτε το πρόγραμμα της Athens Music Week εδώ.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5