Κινηματογραφος

Lightyear - Disney: Η ταινία απαγορεύτηκε σε 14 χώρες λόγω ενός ομόφυλου φιλιού

Tι είπε ο Κρις Έβανς που δάνεισε τη φωνή του στον Buzz

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κρις Εβανς δεν μασάει τα λόγια του σε όσους κατηγορούν το «Lightyear» για το γκέι φιλί
Lightyear © Twitter

Disney - Lightyear: Απαγόρευση σε 14 χώρες λόγω ομοφυλοφιλικού φιλιού.

Η νέα ταινία της Disney-Pixar, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο ήρωα του Toy Story, Buzz Lightyear, έχει ήδη απαγορευτεί σε 14 χώρες, λόγω μίας σκηνής που περιλαμβάνει ένα φιλί μεταξύ ενός ομόφυλου ζευγαριού. 

Την Δευτέρα, η ταινία κινουμένων σχεδίων απαγορεύτηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, λόγω «παραβίασης των προτύπων των μέσων της χώρας», ενώ η Disney δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την πρεμιέρα του Lightyear σε 14 χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, μεταξύ αυτών η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, η Μαλαισία, η Ινδονησία, το Κουβέιτ, ο Λίβανος.

Πριν από λίγους μήνες, πάντως, η Disney είχε δεχτεί σφοδρές αντιδράσεις, μετά από μία ανοιχτή επιστολή από τους «LGBTQIA+ εργαζομενους της Pixar και συμμάχους τους», στην οποία κατηγόρησαν στελέχη της Disney ότι έχουν απαιτήσει να κοπεί «σχεδόν κάθε gay τρυφερή σκηνή, ακόμα κι αν οι δημιουργικές ομάδες και η διοίκηση της Pixar διαφωνούσαν». Μετά από τις κατηγορίες, τα στελέχη υποχώρησαν και πήραν πίσω τις δηλώσεις που είχαν κάνει.

Ο Κρις Εβανς, ο οποίος δανείζει την φωνή του στον Μπαζ, δεν μάσησε τα λόγια του για εκείνους που κατακρίνουν την ταινία για τον συγκεκριμένο λόγο. «Η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι. Κάθε φορά που υπάρχει κοινωνική πρόοδος, η αμερικανική ιστορία, η ανθρώπινη ιστορία είναι μια συνεχής κοινωνική αφύπνιση και ανάπτυξη και αυτό είναι που μας κάνει καλούς», δήλωσε ο Εβανς στο Reuters.

Και συνέχισε λέγοντας «πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται και αγνοούν όλα αυτά και προσπαθούν να κρατήσουν αυτό που ήταν πριν. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι θα πεθαίνουν σαν τους δεινόσαυρους. Νομίζω ότι ο στόχος είναι να μην τους δίνουμε σημασία, να προχωρήσουμε μπροστά και να αγκαλιάσουμε την ανάπτυξη που μας κάνει ανθρώπους».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ