Κινηματογραφος

Κριτική ταινίας: Ο μεσάζοντας (Blacklight)

O Λιαμ Νίσον undercover για το FBI

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 816
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκηνή από την ταινία «Blacklight»

Κριτική για την ταινία «Blacklight» με τους Λίαμ Νίσον, Άινταν Κουίν, Τέιλορ Τζον Σμιθ και σκηνοθεσίας Μαρκ Γουίλιαμς.

O Τράβις είναι ένας «αόρατος» συνεργάτης του FBI, δουλειά του οποίου είναι να επεμβαίνει σε ζόρικες καταστάσεις και να σώζει μυστικούς πράκτορες. Κάποια στιγμή βρίσκεται μπλεγμένος στα δίχτυα μιας νοσηρής συνωμοσίας και αρχίζει να ψάχνει τι κρύβεται πίσω από αυτήν.

Ο Λίαμ Νίσον μεγαλώνει αλλά δεν το βάζει κάτω, καθώς στη δεύτερη υπερηρωική καριέρα που του προέκυψε την τελευταία εικοσαετία οι προτάσεις συνεργασίας έρχονται με ρυθμό χιονοστιβάδας. Στη διάρκεια αυτής της εικοσαετίας λίγες πάντως είναι οι καλές ταινίες που έχουν να πουν κάτι καινούργιο στο είδος της περιπέτειας. Ο «Μεσάζοντας» δεν ανήκει σε αυτές, παρότι η εισαγωγική σεκάνς με τον πύρινο λόγο της ακτιβίστριας πολιτικού κατά των πολιτικών και οικονομικών λόμπι προκαλεί το ενδιαφέρον. Η συνέχεια όμως είναι δίχως εκπλήξεις και αναμασά τα κλισέ μιας αδιάφορης περιπέτειας που ξέρεις με ακρίβεια πώς θα ολοκληρωθεί. Ο Νίσον πάντως υπηρετεί με συνέπεια τον ρόλο ενός «δυναμικού παππού» που δίνει τις κατάλληλες συμβουλές για αυτοάμυνα και προστασία στην ανήλικη εγγονή του! 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ στην ταινία «Marty Supreme» σε σκηνοθεσία Τζος Σάφντι
Marty Supreme: Το Όσκαρ στον κύριο Τιμοτέ Σαλαμέ, παρακαλώ

Η εντυπωσιακή παράσταση του 30χρονου ηθοποιού δίνει το έναυσμα στον σκηνοθέτη Τζος Σάφντι για να παρουσιάσει ένα σκληρό δράμα γύρω από την προσωπική μοναξιά και τη σημασία τού να κυνηγάς το όνειρό σου

Ύβρις της ανθρωπότητας
Η ύβρις της ανθρωπότητας: Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου προκαλεί βαθιά ανησυχία

Ο δημιουργός ποντάρει στην αίσθηση που προκαλεί η δύναμη της εικόνας, που «αφηγείται» την καταστροφική κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με τον εξωφρενικό τρόπο που το παρελθόν συναντιέται με το μέλλον. 

Kontinental 25
Kontinental 25: Ο Ράντου Ζούντε εναντίον όλων

Με ειρωνικές μπηχτές για τα τετριμμένα πλέον ευρωπαϊκά συνθήματα περί ισότητας ή αδελφοσύνης και με οξεία ματιά πάνω στο θέμα της ατομικής ευθύνης, ο ρουμάνος σκηνοθέτης υπογράφει ένα στιβαρό δράμα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY