Κινηματογραφος

Ατίθαση Καρδιά: Road movie γεμάτο ωμή ενέργεια και άγρια ομορφιά

Χρόνια πολλά, Λόρα Ντερν

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Ατίθαση Καρδιά (Wild at Heart)» του Ντέιβιντ Λιντς με τους Νίκολας Κέιτζ και Λόρα Ντερν

Τι Να Δω Σήμερα: «Ατίθαση Καρδιά (Wild at Heart)» του Ντέιβιντ Λιντς με τους Νίκολας Κέιτζ και Λόρα Ντερν - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας.

Ασυνήθιστης ομορφιάς και ταλέντου, με θαυμαστή και αξιοζήλευτη καριέρα, η οποία απαριθμεί σχεδόν εκατό ταινίες και σειρές, μεταξύ των οποίων και τίτλοι όπως «Μπλε Βελούδο», «Τζουράσικ Παρκ» και «Big Little Lies», αλλά και με ένα βραβείο Όσκαρ ήδη στην κατοχή της, σαν σήμερα 10 Φεβρουαρίου γεννιέται στο Λος Άντζελες το 1967, η μοναδικά αστραφτερή και αναπάντεχα ευέλικτη ηθοποιός Λόρα Ντερν. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Ατίθαση Καρδιά» του Ντέιβιντ Λιντς.

Wild At Heart (1990) - Official Trailer

Ο Σέιλορ (Νίκολας Κέιτζ) και η Λούλα (Λόρα Ντερν) είναι ένα νεαρό και ορμητικό ζευγάρι, το οποίο το σκάει προς την απέραντη αμερικανική ύπαιθρο, με προορισμό τη Νέα Ορλεάνη, μέσα σε ένα τεράστιο μαύρο κάμπριο, κυνηγημένοι από τους πληρωμένους δολοφόνους που η μητέρα της Λούλα Μαριέττα (Νταϊάν Λαντ) έχει προσλάβει για να σκοτώσουν τον εραστή της.

Ένα road movie γεμάτο ωμή ενέργεια και άγρια ομορφιά, ο αμφιλεγόμενος Χρυσός Φοίνικας του 1990 είναι μια ανηλεής εκδήλωση πρωτόγονης έλξης μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών, ποτισμένη με τη μυρωδιά των νεαρών εραστών και πλημμυρισμένη με τη ένταση και τη σφοδρότητα της άγουρης επιθυμίας. Όλα αυτά τυλιγμένα με το πανθομολογούμενα αναγνωρίσιμο στυλ, το οπτικό γούστο, το παροιμιώδες χιούμορ και την κατά τόπους εκούσια έλλειψη κομψότητας του Ντέιβιντ Λιντς. Βία, σεξ και ανοικτοί δρόμοι, για ένα μελοδραματικό ειδύλλιο το οποίο θα μπορούσε να είναι κάλλιστα ιδωμένο ως δραματική σαπουνόπερα σε τοπικό κανάλι. Η ηθοποιός που ερμηνεύει τη μητέρα της Λούλα, είναι η πραγματική μητέρα της Λόρα Ντερν.

Η ταινία «Ατίθαση Καρδιά» είναι διαθέσιμη στα iTunes, Google Play Movies και Netflix.

Ατίθαση Καρδιά (Wild at Heart) του Ντέιβιντ Λιντς


Ατίθαση Καρδιά (Wild at Heart)
Η.Π.Α., 1990, Έγχρωμη
Δράμα / Κωμωδία / Εγκλήματος, 125’
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιντς
Σενάριο: Ντέιβιντ Λιντς, Μπάρι Γκίφορντ
Πρωταγωνιστούν: Νίκολας Κέιτζ, Λόρα Ντερν, Γουίλεμ Νταφόε, Νταϊάν Λαντ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ