Κινηματογραφος

Πέθανε η ηθοποιός Τζόαν Κόπλαντ, αδελφή του Άρθουρ Μίλερ

Σε ηλικία 99 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ηθοποιός Τζόαν Κόπλαντ
Η ηθοποιός Τζόαν Κόπλαντ © Bill Greene/The Boston Globe via Getty Images/Ideal Image

Πέθανε σε ηλικία 99 ετών η ηθοποιός Τζόαν Κόπλαντ, αδελφή του Άρθουρ Μίλερ. Έκανε το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ το 1948.

Πέθανε σε ηλικία 99 ετών, η Αμερικανίδα ηθοποιός Τζόαν Κόπλαντ, η οποία πρωταγωνίστησε στο Μπρόντγουεϊ και σε τηλεοπτικές σειρές.

Ο γιος της, Έρικ, δήλωσε στο Hollywood Reporter ότι άφησε την τελευταία της πνοή στον ύπνο της, στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη.

Η Τζόαν Κόπλαντ σε συνέντευξή της στους New York Times είχε πει ότι από μικρό κορίτσι είχε το «μικρόβιο» της σκηνής. «Ήταν σαν ένα μεγάλο όνειρο, όπως σήμερα τα παιδιά θέλουν να πάνε στη Σελήνη. Ίσως υποσυνείδητα να επηρεάστηκα από τον αδελφό μου. Εκείνος τα είχε καταφέρει. Ήμουν απεγνωσμένη να βγω από τη μονοτονία στην οποία ζούσα», είχε δηλώσει.

Η Τζόαν Κόπλαντ ήταν αδερφή του θεατρικού συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ και κάποτε κουνιάδα της σταρ του Χόλιγουντ Μέριλιν Μονρόε.

Τζόαν Κόπλαντ: Η ζωή και η καριέρα της

Το αληθινό όνομα της ηθοποιού ήταν Τζόαν Μίλερ, ωστόσο το άλλαξε σε Τζόαν Κόπλαντ, επειδή δεν ήθελε να εκμεταλλευτεί το όνομα του αδελφού της.

Έκανε το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ το 1948 και είναι γνωστή τόσο από τη συμμετοχή της σε παραστάσεις όπως και από τηλεοπτικές σειρές. Από τη δεκαετία του ‘50 εμφανιζόταν στη μικρή οθόνη και ενσάρκωσε πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους σε σαπουνόπερες που παίζονταν για χρόνια, ανάμεσά τους οι σειρές «Love of Life» και «Search for Tomorrow».

Πιο πρόσφατα, από το 1991 έως το 2001 μετείχε στο «Law and Order», ενώ μεταξύ άλλων έχει παίξει στις σειρές «ER» και «Chicago Hope».

Ήταν παντρεμένη με τον βακτηριολόγο George Kupchik από το 1943 μέχρι τον θάνατό του το 1989.

Η Τζόαν Κόπλαντ σε συνεντεύξεις της, είχε μιλήσει για το πώς πάσχιζε να βρει δουλειά στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο στην αρχή της καριέρας της, λόγω της σχέσης της με τον αδελφός της. Σημειώνεται ότι ο Άρθουρ Μίλερ είχε μπει στη «μαύρη λίστα» το 1957, όταν καταδικάστηκε για ασέβεια προς το Κογκρέσο, επειδή αρνήθηκε να αποκαλύψει τα ονόματα φερόμενων Κομμουνιστών συγγραφέων.

Πηγή: BBC

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ