Κινηματογραφος

Κριτική ταινίας: Ghostbusters Legacy

Who you gonna call?

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 808
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κριτική για την ταινία «Ghostbusters Legacy» του Τζέισον Ράιτμαν

Κριτική για την ταινία «Ghostbusters Legacy» του Τζέισον Ράιτμαν με τους Κάρι Κουν, Φιν Γουλφχάρντ, Μακίνα Γκρέις, Πολ Ραντ, Άνι Ποτς, Σιγκούρνι Γουίβερ κ.ά.

Μια μητέρα με τα δύο παιδιά της μετακομίζουν λόγω οικονομικών δυσκολιών σε μια μικρή πόλη και κληρονομούν το εγκαταλειμμένο αγρόκτημα που τους άφησε ο μακαρίτης παππούς τους, ο οποίος ήταν ιδρυτικό μέλος των αυθεντικών Ghostbusters.

Το σενάριο επιχειρεί να εντυπωσιάσει το σύγχρονο νεανικό κοινό με μια αναπροσαρμογή των δυνατών στοιχείων που είχαν μετατρέψει σε φαινόμενο την αρχική ταινία των 80s. Πολλά κομμάτια ακολουθούν πιστά τη συνταγή εκείνης της πρώτης φοράς, με τη διαφορά πως η Νέα Υόρκη δίνει τη θέση της σε ένα «βαλτότοπο» στη μέση του πουθενά, ενώ για τους ρόλους των φαντασματοφάγων επιλέγονται πιτσιρικάδες που έχουν έφεση στις επιστήμες και τις σκανδαλιές, εκ των οποίων ξεχωρίζει ο Φιν Γουλφχάρντ του τηλεοπτικού χιτ «Stranger Things». Όσο προχωρά όμως η πλοκή, το «Ghostbusters Legacy» περιορίζεται στα προβλέψιμα κολπάκια και το εύκολο χιούμορ μιας ανούσιας δράσης. Το φιλμ δεν αποφεύγει τη χρυσή μετριότητα, από την οποία δεν μπορεί να την γλυτώσει ούτε η εμφάνιση της παλιάς φρουράς. Οι εναπομείναντες  Ghostbuster Μπιλ Μάρεϊ, Νταν Αϊκρόιντ και Έρνι Χάτσον εμφανίζονται λίγο πριν από το φινάλε για να δώσουν λίγο αλατοπίπερο στην ταινία αλλά εκείνο που μένει στο τέλος είναι μια γλυκιά ανάμνηση για τη χαμένη νιότη και τον μακαρίτη Χάρολντ Ράμις που έχει πάντως ενεργό ρόλο και στο σύγχρονο σίκουελ.    

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ