Κινηματογραφος

Ο Nicolas Cage αρνείται να δει ταινία που παίζει τον Nicolas Cage

Ο δημοφιλής ηθοποιός απαντά στις απορίες που προκάλεσε η απόφασή του

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ηθοποιός Νίκολας Κέιτζ σε στιγμή που φωνάζει

Ο ηθοποιός Νίκολας Κέιτζ εξήγησε γιατί αρνείται να δει την ταινία στην οποία υποδύεται μία fictional εκδοχή του εαυτού του.

Ο Νίκολας Κέιτζ θεωρείται για πολλούς εκκεντρικός ηθοποιός. Έχει συμμετοχή σε πάρα πολλά και διαφορετικά πρότζεκτ από το 1982 που ξεκίνησε με έναν μικρό ρόλο στην ταινία «Fast Times at Ridgemont High» και πλέον αποτελεί μία από τις αναγνωρίσιμες φιγούρες στο σινεμά. Τις τελευταίες μέρες έχει καταφέρει να απασχολήσει εκ νέου την επικαιρότητα, καθώς όπως ομολόγησε αρνείται να δει την ταινία «The Unbearable Weight of Massive Talent» στην οποία πρωταγωνιστεί ο ίδιος και υποδύεται μια fictional έκδοση του εαυτού του.

Η επιθυμία του αυτή σίγουρα προκαλεί πολλές απορίες σε όλους όμως ο ίδιος εξήγησε τους λόγους με δηλώσεις του στο Collider. Εκεί ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν πρόκειται να δω ποτέ αυτή την ταινία, αν και μου είπαν πως είναι εξαιρετική. Ο μάνατζέρ μου και παραγωγός, Μάικ Νίλον, ήταν χαρούμενος διότι η ταινία άρεσε στο κοινό που την είδε. Δεν πρόκειται όμως να πάω στον κινηματογράφο για να δω μια άκρως νευρωτική και αγχώδη έκδοση του εαυτού μου».

«Είπα και στο σκηνοθέτη Τομ Γκόρμικαν πως δεν είμαι όπως με παρουσιάζει και αντιθέτως με χαρακτηρίζει ησυχία, διαλογισμός και προσεκτικές σκέψεις. Εκείνος μου απάντησε πως ο νευρωτικός Κέιτζ είναι ο καλύτερος Κέιτζ, οπότε έδωσα το οκέι» δήλωσε ο δημοφιλής ηθοποιός.

Όλα αυτά διαδραματίζονται την ώρα που έχει βγει στις αίθουσες η τελευταία ταινία με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Κέιτζ και δεν είναι άλλη από την «Prisoners of the Ghostland». Ο 57χρονος ηθοποιός υποδύεται ένα ληστή τραπεζών ο οποίος προσπαθεί να σώσει την ανηψιά ένος παντοδύναμου Κυβερνήτη. Η ταινία από τις πρώτες μέρες προβολών έχει προκαλέσει αίσθηση, καθώς σύμφωνα με πολλές αναφορές πρόκειται για μία έκδοση που συνδυάζει σκηνικό Mad Max, Yakuza και κάτι από Monty Python. Στη σκηνοθεσία είναι ο Σίον Σόνο, ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους σκηνοθέτες παγκοσμίως, ο οποίος εκθείεασε με δηλώσεις του τον Νίκολας Κέιτζ.

Σε μία συνέντευξή του στο Dazed, ανέφερε: «Γνώρισα τον Νίκολας έναν χρόνο πριν από τα γυρίσματα στο Τόκιο και μου είπε πως ήθελε να είναι σαν τον Τσαρλς Μπρόνσον. Αμέσως ταιριάξαμε και η χημεία μας ήταν εμφανής. Τον αφήσα να κάνει οτιδήποτε ήθελε εκείνος κατά την διάρκεια των γυρισμάτων.».

Παρ΄ όλο που ο Νίκολας Κέιτζ δεν θα παρακολουθήσει την ταινία «The Unbearable Weight of Massive Talent», αυτή αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον από κοινό και κριτικούς. Η πρεμιέρα της υπολογίζεται μέσα στο 2022.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ