- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τρία σποτ για τη φετινή διοργάνωση με την υπογραφή της Σοφίας Εξάρχου.
Στην Σοφία Εξάρχου, σκηνοθέτιδα του πολυβραβευμένου Park, ανέθεσε το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τη δημιουργία των φετινών σποτ. Αντλώντας έμπνευση από την πρωτοφανή εποχή που βιώνουμε και με σύνθημα «Σινεμά με κάθε τρόπο», η Σοφία Εξάρχου δημιούργησε τρία κινηματογραφικά σποτάκια, σε παραγωγή Μαρίας Δρανδάκη/ Ηomemade Films.
«Σε μια περίοδο φόβου και αβεβαιότητας, ήθελα να φτιάξω τρεις μικρές ιστορίες που να αφηγούνται την ιδέα ότι συνεχίζουμε να κάνουμε και να βλέπουμε σινεμά με κάθε τρόπο. Προσέγγισα το κάθε σποτ από μια διαφορετική οπτική γωνία» αναφερει η Σοφία Εξάρχου.
Τα τρια σποτ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
«Το πρώτο είναι από τη μεριά των δημιουργών, αυτών που κατασκευάζουνε μια κινηματογραφική ταινία. Μια κωμική ιστορία για την ιδιαιτερότητα της κινηματογραφικής σύνθεσης, τη μαγεία, τη δυσκολία και την "τρέλα" της», λέει η Σοφία Εξάρχου.
«Το δεύτερο σποτ είναι από τη μεριά των θεατών, για την εμπειρία της κινηματογραφικής θέασης» αναφέρει η Σοφία Εξάρχου.
«Και το τρίτο είναι αφιερωμένο σε όλα τα cinema geeks-, στους σινεφίλ, τους ερασιτέχνες κινηματογραφιστές και τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας.
Η Σοφία Εξάρχου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου και θέατρο στο Stella Adler Studio of Acting στη Νέα Υόρκη. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη σχολή ESAV στην Τουλούζη.
Έχει γράψει και σκηνοθετήσει 2 μικρού μήκους ταινίες (Απόσταση, Mesecina) και τo 2014, επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο Sundance Screenwriters & Directors’ Lab. Το Park, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο και στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, όπου απέσπασε το Βραβείο New Directors.
Στη συνέχεια, συμμετείχε σε πολυάριθμα φεστιβάλ (Rotterdam, BFI, San Francisco IFF, BAFICI, Stockholm, Angers. Warsaw, CPH κ.ά) και απέσπασε διάφορα διεθνή βραβεία (Βραβείο Καλύτερης Ταινίας-Εuropean Film Festival Palic, Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας–Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη και Βραβείο Ήχου-Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου κλπ). Αυτή την περίοδο βρίσκεται στην προετοιμασία της δεύτερης μεγάλου μήκους ταινία της, Animal. Το Animal επιλέχθηκε στο L' Atelier του Φεστιβάλ των Καννών τον Ιούνιο του 2020.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κριτικοί αποθεώνουν την πρωταγωνίστρια - Τι λένε για την πλοκή και τους χαρακτήρες
Σε κλίμα συγκίνησης στο Θέατρο Κολωνού, ο χολιγουντιανός σταρ τίμησε τη μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου
Ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ζεμέκις επέλεξε να γυρίσει την ταινία σε δύο φάσεις
Το project περιγράφεται ως μια κωμωδία που διαδραματίζεται σε ένα απομακρυσμένο και μυστηριώδες νησί
Τον ρόλο που επρόκειτο να υποδυθεί τελικά ανέλαβε ο Τζον Πάνκοου
Ομηρικά έπη, σούπερ ήρωες και auteur vibes
Η Τζέσι είναι η αρχηγός των παιχνιδιών της μικρής Μπόνι, αλλά οι ισορροπίες αλλάζουν όταν ένα τάμπλετ μπαίνει στη ζωή της πιτσιρίκας.
Ένα ιδιότυπο θρίλερ με έντονο σασπένς, σκηνές ωμής βίας και μια ιντριγκαδόρικη κεντρική ιδέα που στρέφεται γύρω από τον έρωτα των δύο νέων.
Ο Γκλεν Πάουελ είναι άνετος και στιλάτος στον ρόλο του δολοφόνου με το αγγελικό πρόσωπο, αν και η πραγματικά ξεχωριστή παρουσία στο φιλμ είναι εκείνη της Μάργκαρετ Κουόλεϊ
Χιούμορ και τρόμος κουμπώνουν ιδανικά σε αυτή την ταινία
Η λαμπερή βραδιά πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Ποιοι εμφανίζονται στα πλάνα που δημοσιεύθηκαν
Η πρώτη μεγάλη κινηματογραφική της επιτυχία ήρθε το 2001 στο ψυχολογικό θρίλερ «Donnie Darko»
Ένα blockbuster ανάμεσα στο ανυπέρβλητο και στο γελοίο
Τελευταίος σταθμός ήταν η Εύβοια
Η νέα δημιουργία της καταλανής σκηνοθέτριας εξερευνά τη μνήμη και την ταυτότητα
Το BFI IMAX, η μεγαλύτερη κινηματογραφική οθόνη του Ηνωμένου Βασιλείου, πούλησε 28.000 εισιτήρια μέσα σε μόλις 24 ώρες
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το πολυαναμενόμενο σίκουελ με τον Ρόμπερτ Πάτινσον
Oι δυο ηθοποιοί δούλεψαν μαζί σε αρκετά projects
Το πρόγραμμα των ταινιών που θα προβάλλονται κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.