Visual Browsing
Οι Άγγελοι του Τσάρλι έρχονται και έχουν ελληνικό σενάριο

Οι Άγγελοι του Τσάρλι έρχονται και έχουν ελληνικό σενάριο

Ο Έβαν Σπηλιωτόπουλος υπογράφει το σενάριο στους Άγγελους του Τσάρλι που έρχονται το Νοέμβριο
Οι Άγγελοι του Τσάρλι της Elizabeth Banks θα έχουν ελληνικό σενάριο

Οι περίφημοι Άγγελοι του Τσάρλι συνεχίζουν να δουλεύουν για τον μυστηριώδη κύριο Charles Townsend, του οποίου το ιδιωτικό πρακτορείο ερευνών έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως. Έχοντας συγκεντρώσει τις πιο έξυπνες, πιο γενναίες και εξαιρετικά εκπαιδευμένες γυναίκες ανά τον κόσμο, τώρα υπάρχουν διάφορες ομάδες Αγγέλων καθοδηγούμενες από διαφορετικά αφεντικά στις πιο απαιτητικές αποστολές.

ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ ΤΣΑΡΛΙ - Νέο trailer

Ο έλληνας σεναριογράφος Έβαν Σπηλιωτόπουλος μετά από μία δεκαετία στο δυναμικό της Disney γράφει αυτή τη φορά για λογαριασμό της αγαπημένης σειράς ταινιών. Σε συνεργασία με την χαρισματική κωμικό και σκηνοθέτιδα Elizabeth Banks, φέρνουν ξανά στην μεγάλη οθόνη τους Άγγελους του Τσάρλι, 43 χρόνια μετά την πρώτη τους γνωριμία με το κοινό.

H υπέροχη κωμικός και για δεύτερη φορά σκηνοθέτιδα Elizabeth Banks (Pitch Perfect 2) κρατάει τα ηνία της επόμενης γενιάς των ατρόμητων Αγγέλων του Τσάρλι αναλαμβάνοντας τη σκηνοθεσία και το σενάριο. Στο τολμηρό αυτό εγχείρημα η Kristen Stewart (Twilight), η Naomi Scott (Aladdin) και η νεοφερμένη Ella Balinska δίνουν σάρκα και οστά στους Αγγέλους του Τσάρλι σε μία απολαυστική, διασκεδαστική και, όπως είναι αναμενόμενο, καταιγιστική περιπέτεια. Μεταμφιέσεις, εξωτικά μέρη, ανατροπές, χιούμορ, γυναικεία αλληλεγγύη, εντυπωσιακές σκηνές δράσης και ειδικά για την ταινία τραγούδια της Ariana Grande ντύνουν το νέο αυτό κεφάλαιο της θρυλικής ομάδας.

Σχετικα
Πώς η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα στις ταινίες και τις σειρές
Πώς η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα στις ταινίες και τις σειρές

Το επόμενο μέρος της αγαπημένης σειράς εγκαινιάζει την ύπαρξη όχι ενός, αλλά πολλών Bosley, τους οποίους υποδύονται διαφορετικοί ηθοποιοί. Έτσι, το κοινό θα απολαύσει τους Djimon Hounsou (Blood Diamond) και Patrick Stewart (Logan), αλλά και την ίδια την Elizabeth Banks στον ρόλο κλειδί του μεσολαβητή ανάμεσα στους Αγγέλους και τον μυστηριώδη Τσάρλι.

Η κληρονομιά
«Είναι λίγες οι ταινίες με πολλές γυναίκες πρωταγωνίστριες. Ένιωσα ότι αυτή η ταινία ήταν ένας τρόπος να διηγηθώ μια ιστορία για παραπάνω από μία πρωταγωνίστρια, τρεις υπέροχες, δυνατές γυναίκες που είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την πλοκή» λέει η Elizabeth Banks, που σκηνοθετεί την πρόσφατη προσθήκη στην εμβληματική σειρά. Για την ηθοποιό/συν-σεναριογράφο/σκηνοθέτιδα/παραγωγό και για πολλές άλλες γυναίκες οι Άγγελοι του Τσάρλι είναι μία πηγή έμπνευσης. «Αυτοί οι χαρακτήρες ήταν γυναίκες που εργάστηκαν σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο και έπρεπε να τα καταφέρουν με τον τρόπο τους. Δεν είχαμε δει γυναίκες τόσο ζόρικες σε κανένα είδος πριν από αυτές, ήταν επαναστατικό» λέει η δημιουργός.

Σχετικα
Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Πόσα χρήματα πήρε σε ταινία του Χόλιγουντ
Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Πόσα χρήματα πήρε σε ταινία του Χόλιγουντ

Για να γράψει το σενάριο η Elizabeth Banks ανέτρεξε στα βασικά. Στις 22 Σεπτεμβρίου του 1976, οι Άγγελοι του Τσάρλι εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο τηλεοπτικό κανάλι ABC στην Αμερική. Η σειρά παρακολουθούσε τις περιπέτειες μιας ομάδας τριών πανέμορφων γυναικών που πολεμούσαν το έγκλημα στην υπηρεσία ενός μυστηριώδους εκατομμυριούχου, του Τσάρλι, ο οποίος κρατούσε την ταυτότητα του μυστική.

Το πρώτο επεισόδιο σημείωσε ακαριαία επιτυχία και η σειρά διήρκεσε 5 σεζόν με συνολικά 110 επεισόδια, ενώ γέννησε δύο ταινίες. «Οι Άγγελοι του Τσάρλι ήταν η αρχή της ενδυνάμωσης των γυναικών στην τηλεόραση» λέει η Banks. «Οπότε, όταν αρχίσαμε τη διαδικασία συνέχισης των Άγγελων του Τσάρλι, θέλαμε να ενσωματώσουμε ό,τι προηγήθηκε».

Η αφετηρία, που είναι στο επίκεντρο του οράματος της Banks για τους Αγγέλους του Τσάρλι, ήταν να φανταστεί η δημιουργός πώς είναι σήμερα το Townsend Agency, 40 χρόνια μετά. Στη σύγχρονη εποχή, η εταιρεία έχει δικτυωθεί παγκοσμίως. «Η Liz πήρε αυτόν τον κόσμο που ξέραμε και τον επέκτεινε» λέει η Kristen Stewart, που υποδύεται τη Sabina Wilson, μία από τους Αγγέλους. «Είμαστε περισσότερες. Έχουμε πιο έντονη παρουσία. Είμαστε πολυάριθμες. Έχει να κάνει με το πώς δουλεύουμε μαζί και πώς γινόμαστε μια υπέροχη ομάδα. Δεν εκθειάζουμε τους χαρακτήρες σαν να είναι ήρωες, σαν να μην μπορούμε να είμαστε ανάμεσα τους. Το όλο θέμα είναι να προσεγγίζεις κάτι με ευφυία και φροντίδα και όχι απλώς να βγάζεις ένα όπλο στραμμένο στον κακό. Έχει να κάνει με το να ξεγελάς κάποιον και να το κάνεις για καλό».

Το σημαντικό στην ταινία, λέει η Banks, είναι το πόσο προσγειωμένη είναι. «Έχει να κάνει με κανονικές γυναίκες που κάνουν εκπληκτικά πράγματα. Κάθε μέρα βρίσκομαι ανάμεσα σε καταπληκτικές γυναίκες και η ταινία έχει να κάνει με αυτό, καθημερινές ηρωίδες που εμπιστεύονται άλλες γυναίκες, που πιστεύουν σε αυτές και θέλουν να τις βλέπουν να πετυχαίνουν».

Η ταινία, βέβαια, παραμένει μια ταινία για τους Αγγέλους του Τσάρλι: είναι γεμάτη δράση, μεταμφιέσεις και μία ελαφρότητα που όλοι έχουμε αγαπήσει. «Ήθελα να κάνω μια ταινία που δεν παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά» λέει η δημιουργός. «Νομίζω ότι η απόλαυση είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στους Αγγέλους του Τσάρλι. Θέλουμε το κοινό να απολαύσει όλες τις στιγμές».

«Αυτό που έκανε η Drew Barrymore, συγκεντρώνοντας αυτό το απίθανο καστ με εμπνέει τόσο πολύ. Είναι μια από τις γυναίκες που θαυμάζω σε ό,τι αφορά την καριέρα της» συνεχίζει η Banks. «Το κυνήγησε. Και πέρασαν πολύ ωραία. Νιώθεις αυτή την αδελφοσύνη. Ακόμα και στην τηλεοπτική σειρά η ιδέα είναι ότι οι γυναίκες κάνουν τα πράγματα μαζί. Η ταινία ήταν μια ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί σαν ομάδα κι έτσι κάνουν οι γυναίκες. Είμαστε πολύ συνεργατικές κι αυτό μου αρέσει. Μου αρέσει να φέρνω κοντά διαφορετικές δεξιότητες, διαφορετικές γυναίκες, να τις κάνω ομάδα και μετά να πετυχαίνουν».

Οι Άγγελοι του 21ου αιώνα (και οι Bosleys)
Οι Άγγελοι έχουν εξελιχθεί και το ίδιο έχει συμβεί με τις αποστολές τους. Στην ταινία, συναντάμε την Elena Houghlin (Naomi Scott), μια λαμπρή επιστήμονα και μηχανικό που έχει εφεύρει το Calisto, μία αειφόρο πηγή ενέργειας που φέρνει την επανάσταση. Όταν τα αφεντικά της βγάζουν εσπευσμένα την εφεύρεση της στην αγορά, τους προειδοποιεί ότι υπάρχει ένα ελάττωμα στο σύστημα: στα λάθος χέρια,

μπορεί να γίνει φονικό όπλο. Δυστυχώς, τα αφεντικά της αποδεικνύονται αυτά τα λάθος χέρια, οπότε η Elena απευθύνεται στο Townsend Agency για βοήθεια. O αγώνας της Elena για τη δικαιοσύνη πυροδοτεί μία περιπέτεια για να επιστραφεί η εφεύρεση πριν καταστρέψει τον κόσμο.

Αλλά η κατασκοπεία είναι κατασκοπεία, οπότε όταν βλέπουμε για πρώτη φορά τους Αγγέλους βρίσκονται σε αποστολή σε μία πολυτελή ταράτσα του Ρίο. Η Sabina, το ελεύθερο πνεύμα της ομάδας, είναι εντελώς απρόβλεπτη. «Στην αρχή της ταινίας η Sabina μοιάζει πιο κοινωνική, εξωστρεφής… σαν να είναι όλοι φίλοι της» λέει η Stewart. «Αλλά στην πραγματικότητα, προσπαθεί να βρει την ομάδα της. Θα έκανε τα πάντα για τις φίλες της και χρειάζεται μια οικογένεια».

Τα off the record

  • Στην πρώτη σκηνή της ταινίας, η Kristen Stewart, που αποδεικνύεται ο χαμαιλέοντας της ομάδας, εμφανίζεται με ξανθιά περούκα, ροζ φόρεμα, ροζ κραγιόν και ροζ νύχια στα πρότυπα της Μπάρμπι. Έχει εντελώς κοριτσίστικη εμφάνιση με αποτέλεσμα η μεταμόρφωση σε φονικό πράκτορα να μείνει αξέχαστη.
  • Οι τρεις πρωταγωνίστριες κλήθηκαν να παίξουν οι ίδιες σε όσες περισσότερες επικίνδυνες σκηνές γινόταν. Η πιο προετοιμασμένη για τις δοκιμασίες ήταν η Ella Balinska που έχει κάνει πολεμικές τέχνες εντατικά στο παρελθόν.
  • Πηγή έμπνευσης για τις σκηνές μάχης ήταν οι χορογραφίες μπαλέτου και του Cirque du Soleil, αλλά και οι χορευτικές φιγούρες του αλησμόνητου Fred Astaire.
  • Η ταινία γυρίστηκε σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, όπως την Κωνσταντινούπολη και διαφορετικά μέρη στη Γερμανία.
  • Το περίφημο Townsend Agency στεγάστηκε σε ένα παλιό εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας στο Βερολίνο, το οποίο ανακαινίστηκε για τις ανάγκες της ταινίας. Το όλο εγχείρημα έπρεπε να γίνει σε πέντε μέρες.
  • Η σούπερσταρ Ariana Grande έγραψε πέντε τραγούδια για την ταινία. Ανάμεσα τους και το Don’t Call Me Angel για το οποίο συνεργάστηκε με τις Miley Cyrus και Lana Del Rey. Είναι η πρώτη φορά που γράφει τραγούδια για τον κινηματογράφο.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από την FeelGood στις 21 Νοεμβρίου. 

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5